reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Agusia polecam moskitiry w oknach:tak:
My sobie zamontowaliśmy (w niedzielę - hihi bo facet nie miał innego wolnego terminu- teraz ida upały i każdy zakłada)
Super sprawa:tak:okno non stop otwarte a żaden robal nie wleci;-)

Zamontowaliśmy też rolety (nie miałam zasłon) a w kuchni żaluzję -Jestem bardzo zadowolona mimo, że trochę uszczuplał portfel ale warto było

reklama
A ja wybralam sobie m.in. cos takiego na prezent dla Majki-to jest przytulanka,ktora ma w srodku taki aparacik z mikrofonem i glosniczkiem-kiedy dziecko zaczynaplakac to wlacza automatycznie ustawiona melodyjke lub UWAGA dzwieki z wewnatrz macicy!I odgrywa to przez 5 minut.Ten aparacik mozna wyciagnac i przyczepic do lozeczka lub po prostu,zeby dziecko mialo na pozniej juz samego misia.
Te dzwieki z macicy sa oryginalne-tzn.jakis ginekolog z USA to wymyslil i w jakis tajemniczy dla mnie sposob nagral u jakiejs kobiety.

fajna sprawa z tym misiem:tak: muszę M pokazać i może jako pierwszą przytulankę zakupimy dla małego.
o karuzelce też myślę ale czekam na maleństwo:tak:

My też musimy zakładać moskitiery, bo w pokoju maluszka jest okno balkonowe, w którym otwierają się tylko drzwi - samo okno to tzw. witryna. Otwarcie lub uchylenie drzwi balkonowych będzie więc jedynym sposobem wpuszczenia świeżego powietrza i zabezpieczenie przed owadami było konieczne, tym bardziej, że akurat na tym balkonie mam kwiaty i robactwa nie brakuje. Teraz są bardzo fajne patenty, zamontują nam na zewnątrz leciutkie otwierane drzwi z siatki, żeby nie było problemu z wychodzeniem na balkon :tak: Faktycznie, trochę to kosztuje, ale nie mamy wyjścia. Myślę też o założeniu takiej samej moskitiery piętro niżej, przy wyjściu na taras, bo tam latem jest podobny problem. No i na pewno przy okazji założymy sobie moskitierę w sypialni, bo przez kilka najbliższych miesięcy tam będzie spał maluszek, ale to już taką zwykłą, na stałe przytwierdzoną do ramy okna.

Aniknulka-no wlasnie szukalam czegos takiego na polskich stronkach,ale nie widzialam.A wsrod tych dzwiekow z macicy oczywiscie na pierwszym miejscu jest bicie serca mamy:-)

:tak:Ja wczoraj także oglądałam te moskitiery na łozeczko ale sie nie zdecyduje bo z M postanowilsmy na okna załozyc. Zakładamy na okna tylko uchylne, tak polecają w tych sklepach z oknami.
Co do tej karuzelki to także chce kupic ale dopiero jak dzidzia się urodzi. :rofl2:

reklama
A czy za moskitierę może służyć welon ślubny??:rofl::biggrin2:
Mam taki bardzo duży i myślałam nad tym aby zawieszać go na stelażu od baldachimu.Co o tym myślicie?

Do góry