reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Co do rozmiarow to trzeba byc ostroznym, bo teoretycznie 50-56 to dla 0-3m ale moje maluszki mialy 57
i 60 cm zaraz po porodzie i te najmniejsze ciuszki wogole mi sie nie przydaly. A po drugie maluszki bardzo szybko rosna:-)

reklama
Aniknulka ja się spotkałam z tą drugą miarką, że 0-3 to 56/62 itd. bo wszystko zależy jakie dziecko duże się urodzi, ale jak to w praktyce wygląda :sorry2: każda firma ma też swoją rozmiarówke i rozmiar np. 62 jednej firmy nie zgadz się z niby takim samym drugiej :sorry2:

Ja profilaktycznie kupiłam ciuszki w rozmiarze 62; w rozmiarze 56 mam tylko jeden komplet body+śpiochy, gdyby jednak maluszek urodził się króciutki :-) Kiedyś rozmawiałyśmy na BB na ten temat - po pierwsze, dzieci błyskawicznie rosną, a po drugie latem nawet lepiej, jak ciuszki będą odrobinę większe i luźniejsze.

a mnie pokopało i poskładałam - co prawda prowizorycznie - łóżeczko dla Malenstwa. Nie widziałam go jeszcze w całości, z pościelą etc i jak je poskładałam, włożyłam pościel i popatrzyłam na całość to się zakochałam :sorry2: normalnie aż się wam pochwalę:

Normalnie tylko Maleństwa w środku mi brakuje do całości obrazka... aż mam łzy w oczach...:rofl2::rofl2: wariatka ze mnie :rofl2::rofl2:

Myszka śliczna pościel i łózeczko :-) gdzie tam zwariowałaś, po prostu już nie możesz się narodzin dzieciątka doczekać i syndrom wicia gniazda Ci się włączył ;-):tak::-D

Muszę Ci przyznać rację Mata, już bym chciała mieć to maleństwo w domku:sorry2:
Pościel kupiła moja mamusia kochana, ona wie, ze jak Kłapouszka lubię i dostałam :-) a wyrko wielopokoleniowe - ciocia kochana przechowała, a M odmalował:rofl2::rofl2:

Och,ja tez juz nie moge sie doczekac,kiedy wszystko bedzie gotowe i kiedy Maja bedzie juz z tego korzystac.....
Ja dzis bylam ogladac wozki,za tydzien jade z M i w koncu musimy cos kupic.

Jakie slodziuskie te lozeczko;) tylko pozazdroscic...U mnie J wszystko kupuje ja mu liste tylko zrobilam, bo sie boje ze jak wyjde to sie zacznie;)))

U mnie łóżeczko jeszcze w piwnicy , też nie mogę się doczekać kiedy je wstawię do pokoju i tylko remocuik mnie powstrzymuje. Dziś chociaż poukładałam ciuszki małej w nowej szafce i kupiłam pierwsze pampersy i chusteczki i wkładki laktacyjne tak więc z kosmetyków mam chyba już wszystko bo wcześniej kupiła mkremiki , nożyczki do obcinania paznokci ...przypomnniało mi się że nie kupiłam spirytu do pępka ale najwyżej kogoś poproszę jeśli nie zdążę sama kupić :-) od czego ma się rodzinkę :-)

reklama
Do góry