reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Jeśli chodzi o materacyki, to małe dziecko powinno spać na twardej stronie, a wieksze na miękkiej. Przy materacykach kokosowo-piankowych to ponoć ta strona z kokosem jest miękka, a przy innych to nie wiem, może analogicznie ta z gryką :sorry2:

Magdalenkakol kolejna mamusia która wybrała Maxi - cosi - nasze dzieciaczki będą bezpieczne:tak:
No i X-landerek widzę - w bardzo fajnych kolorkach:-D

Mój mały synek ma już prawie pół roku. Zamierzam kupić wózek spacerowy ale po wizycie w sklepie jestem jeszcze bardziej skołowana. Mieszkamy na wsi, potrzebuję wózeka na dużych kołach, miękkiego, który przejedzie po leśnej drodze. Mój Franek jest raczej dużym dzieckiem, waży teraz 9kg i nie chce już leżeć w gondolce ale jeszcze nie siedzi samodzielenie. Chciałabym, kupić wózek, który mogłabym wykorzystywać od teraz ale żeby wystarczył do 2 , 3 lat. Zależy mi na wygodzie, bezpieczeństwie dziecka, żeby mogło sobie spać, leżeć w pozycji półleżącej, a później siedzieć. Poza tym wózek musi się łatwo składać bo często wyjeżdżamy.
Może ktoś z was ma taki super wózek z którego jest bardzo zadowlony. Dziekuję za wszelkie porady i proszę o opinie i pomoc w wyborze.

witam Was wszystkie... tak czytam czytam i czytam przez te wszystko strony o "wózkach", która jaki wybrała, lub jaki ma zamiar kupić dla swojego maleństwa..
Doradźcie mi czy dokonuję dobrego wyboru, nastawiła się na firmę Chicco, wózek wielofunkcyjny z serii S3 TRIO AUTO FIX, to wygląda tak:

CHICCO S3 TRIO AUTO FIX TOP BLACK DISCOVERY GRATIS (352277482) - Aukcje internetowe Allegro

Dużo jeździmy oboje samochodem i zależy mi, żeby fotelik mógł się montować na stelaż. A w tym zestawie jest jeszcze możliwość zapięcia w pasy gondoliw razie czego na tylnie siedzenia.

Jak myślicie, czy to dobry wybór, co byście mi poleciły?
Czekam na pozytywne opinie bo 'mamuśką' ;-) zostanę poraz pierwszy i dość nowe i obce są mi to tematy ;)

Pozdrawiam!!!

reklama
doszlam do wniosku ze musze dokupic jeszcze przewijak - przyda mi sie zwlaszcza po przeprowadzce bo bedzie stal w lazience dzieci-zeby nie latac myc pupy z pokoju
- a teraz - w naszym pokoju
Musze tylko za tydzien - jadac odebrac dzieciaki zahaczyc o Poznan bo u nas Ikei nie ma :dry:
chodzi mi o ten

Do góry