reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mój mężulek rozmawiał wczoraj ze znajomym, który ma sklep dziecięcy (swoją drogą, to mamy ten refleks szachisty, że dopiero teraz nam sie to przypomniało ;-):-D) i mówił, że bartatinę ludzie sobie bardzo chwalą, szczególnie gondolkę (spacerówka jak w każdym tradycyjnym wielofunkcyjnym ma wady :sorry2:) i jak będziemy chcieli coś więcej się dowiedzieć, alebo kompletować wyprawkę, to zadzwoni gdzie trzeba, popyta, doradzi i może coś taniej uda się załatwić :tak:
Chociaż tyle ruszyło z tą wyprawką, że na wózek jestem zdecydowana, a jak dobrze pójdzie, to wszystko kupimy za jednym zamachem :-)

reklama
:-(Ja to Wam dziewczyny zazdroszczę, ze mozecie kupic swoim pociechom super wózki, może pomyslicie, ze jestem szalona ale ja mam cały zestaw Bebe Confort Loola, z godnolą, spacerówką, i wszystkimi dodatkami. Mam po swoim Fabianku, ale szczerze oddałabym go i kupilabym nowy taki jak np. Mutsy czy X - lander itp.

Kurde ale mnie cholercik bierze. Nie byłam zadowolona z tego wózka z uwagi na d...:angry: stelaż, takie małe te kółka, cięzko mi się woziło po wertepach czy nierównych chodnikach.

Lilianka,Aniknulka;
Piękne pościele - delikatne i pastelowe :-)
Jula;
Wzięlaś się poważnie za zakupy :-)
Kasia;
czy to jest chusta bebelulu? Taka mi się bardzo podoba - chyba nie trzeba jej jakoś specjalnie wiązać - prawda?

Chyba dużo mam będzie chodziło z x-landerami bo w sklepach/hurtowaniach w oklicy Warszawy na te wózki są przyjmowane zamówienia i to nawet dopiero na lipiec! Ja znalzałam sklep gdzie prawdopodobnie będą wózki w maju, cena to ok. 1800 ale bez żadnych dodatków, tylko z adapterem do fotelika (X-A).

Dziewczynki superancki wybór X-laxnder to wózek godny uwagi...i rzezcywiście jeździ ich sporo....Ja tak dzisiaj myslałam i sobie ułożyłam listę superanckich wózków według mnie te super - fajne to

Emmaljunga i Inglesina - drogie, chociaż można kupić dużo taniej uzywany, niewygodny gdy mieszka się w bloku bo cięzki, za to w terenie sprawdza się idealnie, duża gondola posłuzy na dłużej

Mutsy Quinny - super zwrotny, bardzo drogi, dość lekki

Teutonia - dość droga, dużo ciekawych rozwiązań, wygodna gondola do wnoszenia na piętra

X- lander - tańsza wersja Mutsy i Teutoni - cena średnia, zwrotny, lekki

Implast, Jedo i Roan - wózki o podobnych cenach, wygodne duże gondole, ładne wzornictwo, dość ciężka tradycyjne gondolka....

Tak sobie wymysliłam!

magdziara, Teutonia na trzecim, to przez skromność chyba ;-)
Czekam na maila od facia, wóz ma być na początku maja czyli jest tuż tuż!!!!:-)

magdziara, Teutonia na trzecim, to przez skromność chyba ;-)
Czekam na maila od facia, wóz ma być na początku maja czyli jest tuż tuż!!!!:-)
No to superancko......bardzo się cieszę , że mogłam Ci pomóc. I jaki model będzie i w którym kolorku...a w sumie poczekamy na zdjęcia...ale możesz napisać.Dzwoniłam z ciekawości do fabryki do działu obsługi klienta i pytałam jak dużo mają reklamacji pani powiedziała że bardzo malutko, więc liczę na bezawaryjnośc wózeczka :)

Magdziara fajna lista tych wózków szczególnie, że w końcu ja zaczynam zakupy maluszkowe i niedługo musze zdecydowac sie na jakiś wózek :-) ale dodam już że mam dużo ubranek dla mojego maleństwa w końcu :) a to moja mama trochę przywiozła, a to teściowa i sama już z mężem jezdziłam... bardzo fajne i przyjemne te zakupy :tak::-)

Mam pytanie (to juz chyba standardowo;))) w zwiaku z chusta, czy jak nosi sie w niej maluszka to mozna miec jakies problemy z kregoslupem albo ramionami?? i kiedy/w jakich okolicznosciach nosoc malca w chuscie i przede wszystkim od kiedy mozna dzidzie nosic (od ktorego miesiaca) no i jaka najleprza???

reklama
to ja wybiję się z tej listy kupuję deltlim focus:tak: ma bardzo dużą gondolę adapter do fotelika , fotelik i oczywiście spacerówkę:tak: oczywiście używany w dobrym stanie za połowę ceny:-)

Do góry