dokładnie tak samozreszta przy wymianie fotelika na większy bazę tez trzeba wymienićj
o foteliku z baza nawet nie myslalam.dla mnie wypinanie nie stanowilo klopotu wiec uwazam to za zbyteczny wydatek
reklama
Ja nie kupuję bazy, bo mamy dwa samochody, z których raczej równomiernie będziemy korzystać, więc cała idea pozostawiania bazy w samochodzie (skądinąd kusząca ;-)) traci sens. Poza tym, ten pierwszy fotelik jest na jakieś 6-8 miesięcy, a my w tym czasie nie planujemy większych wypraw z maluszkiem.
Co do łóżeczka - my zamówiliśmy takie klasyczne, ze szczebelkami, razem z całym kompletem mebli (Meble dla dzieci - pokj dziecicy - meble dziecice - Meblik.pl), a turystyczne też kupujemy i postawimy w naszej sypialni u teściów, którzy mieszkają pod Kołobrzegiem. Gdy będziemy tam przyjeżdżać, to problem spania będzie rozwiązany, a na wyjazdy będziemy je po drodze zabierać i już :-)
Co do łóżeczka - my zamówiliśmy takie klasyczne, ze szczebelkami, razem z całym kompletem mebli (Meble dla dzieci - pokj dziecicy - meble dziecice - Meblik.pl), a turystyczne też kupujemy i postawimy w naszej sypialni u teściów, którzy mieszkają pod Kołobrzegiem. Gdy będziemy tam przyjeżdżać, to problem spania będzie rozwiązany, a na wyjazdy będziemy je po drodze zabierać i już :-)
My zamawiamy z chicco zestaw więc baza jest automatycznie dodawana do fotelika więc Młoda baze będzie miała u mnie a do męża do auta będzie fotelik pasami zapinany i już
Co do wanienek, ja zamówiłam wanienkę z ondy, sama jestem jej bardzo ciekawa, zachwalają je na zagranicznych forach no i zobaczymy jak się sprawdzi...
OKBABY wanienka ONDA + termometr + korek +wsk wody (340873456) - Aukcje internetowe Allegro
Co do wanienek, ja zamówiłam wanienkę z ondy, sama jestem jej bardzo ciekawa, zachwalają je na zagranicznych forach no i zobaczymy jak się sprawdzi...
OKBABY wanienka ONDA + termometr + korek +wsk wody (340873456) - Aukcje internetowe Allegro
mata-kow
mama do kwadratu :)
My będziemy mieć zwykłe drewniane łóżeczko. Jeśli wróci do czerwca rodzinne łóżeczko od jednego z maluchów w rodzinie, to weźmiemy je (co prawda ma troche nietypowe rozmiary ok 60x100, ale dzięki temu zajmuje mniej miejsca ) lub weźmiemy też zwykłe drewniane łóżeczko od kuzynki. Jakby te dwa łóżeczka były jednak jeszcze zajęte, to kupimy najzwyklejsze drewniane, bez zbędnych bajerów
Też zastanawiałam się nad odną, ale po namyśle będziemy kupować zwykłą wanienkę (ale z tych nieco krótszych).
Fotelik maxi cosi mamy juz zaklepany, a właściwie wystarczy odebrać go od teściów, bo tam na nas sobie czeka ;-) jest to kilkuletni model, ale taki rodzinny, bezwypadkowy, więc nie ma sensu na kilka miesięcy kupowć nowego. Musimy tylko dokupić do niego wkładkę do noworodka i daszek, bo nie ma. Jeśli chodzi o bazę, to jest nam zupełnie nie potrzebna, bo nie będziemy za duzo z maluszkiem jeździć
A tak na deser moje nowe prace (tzn. komplet bucików i czapeczka, którą dzisiaj zrobiłam, zaczyna mi się to szydełkowanie podobać , wstążeczek w bucikach nadal brak, kupię w odpowiednim ładnym kolorku jak dzieciaczek się urodzi )
Też zastanawiałam się nad odną, ale po namyśle będziemy kupować zwykłą wanienkę (ale z tych nieco krótszych).
Fotelik maxi cosi mamy juz zaklepany, a właściwie wystarczy odebrać go od teściów, bo tam na nas sobie czeka ;-) jest to kilkuletni model, ale taki rodzinny, bezwypadkowy, więc nie ma sensu na kilka miesięcy kupowć nowego. Musimy tylko dokupić do niego wkładkę do noworodka i daszek, bo nie ma. Jeśli chodzi o bazę, to jest nam zupełnie nie potrzebna, bo nie będziemy za duzo z maluszkiem jeździć
A tak na deser moje nowe prace (tzn. komplet bucików i czapeczka, którą dzisiaj zrobiłam, zaczyna mi się to szydełkowanie podobać , wstążeczek w bucikach nadal brak, kupię w odpowiednim ładnym kolorku jak dzieciaczek się urodzi )
My kupujemy łóżeczko drewniane, możliwe, że z Ikei, bo można dobrać komodę, taką z blatem na przewijak. Turystycznie pewnie dokupimy jak zaplanujemy pierwszy wyjazd.
Fajnie wyglądają te ondy, kurcze, muszę się na coś zdecydować. Daje sobie czas do maja.:-)
Fotelik- wiem, że MAXI COSI, chyba bez bazy, bo dwa samochody będzie obsługiwał.
Dziś zakupiłam pierwszą w życiu butlę NUK 150 ml, kupujecie butelki plastikowe czy szklane?
Fajnie wyglądają te ondy, kurcze, muszę się na coś zdecydować. Daje sobie czas do maja.:-)
Fotelik- wiem, że MAXI COSI, chyba bez bazy, bo dwa samochody będzie obsługiwał.
Dziś zakupiłam pierwszą w życiu butlę NUK 150 ml, kupujecie butelki plastikowe czy szklane?
mata-kow
mama do kwadratu :)
Ja jestem z plastikowymi. Są lżejsze i bezpieczniejsze, nie ma obawy, że sie posypią w drobny mak, a jak dziecko będzie starsze, to bez obawy będzie mozna dać butlę, żeby samo sobie radziło (oczywiście pod naszym czujnym okiem ;-))Dziś zakupiłam pierwszą w życiu butlę NUK 150 ml, kupujecie butelki plastikowe czy szklane?
reklama