reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Ja nie kupuję bazy, bo mamy dwa samochody, z których raczej równomiernie będziemy korzystać, więc cała idea pozostawiania bazy w samochodzie (skądinąd kusząca ;-)) traci sens. Poza tym, ten pierwszy fotelik jest na jakieś 6-8 miesięcy, a my w tym czasie nie planujemy większych wypraw z maluszkiem.

Co do łóżeczka - my zamówiliśmy takie klasyczne, ze szczebelkami, razem z całym kompletem mebli (Meble dla dzieci - pokj dziecicy - meble dziecice - Meblik.pl), a turystyczne też kupujemy i postawimy w naszej sypialni u teściów, którzy mieszkają pod Kołobrzegiem. Gdy będziemy tam przyjeżdżać, to problem spania będzie rozwiązany, a na wyjazdy będziemy je po drodze zabierać i już :-)

My będziemy mieć zwykłe drewniane łóżeczko. Jeśli wróci do czerwca rodzinne łóżeczko od jednego z maluchów w rodzinie, to weźmiemy je (co prawda ma troche nietypowe rozmiary ok 60x100, ale dzięki temu zajmuje mniej miejsca :sorry2:) lub weźmiemy też zwykłe drewniane łóżeczko od kuzynki. Jakby te dwa łóżeczka były jednak jeszcze zajęte, to kupimy najzwyklejsze drewniane, bez zbędnych bajerów :tak:

Też zastanawiałam się nad odną, ale po namyśle będziemy kupować zwykłą wanienkę (ale z tych nieco krótszych).

Fotelik maxi cosi mamy juz zaklepany, a właściwie wystarczy odebrać go od teściów, bo tam na nas sobie czeka ;-) jest to kilkuletni model, ale taki rodzinny, bezwypadkowy, więc nie ma sensu na kilka miesięcy kupowć nowego. Musimy tylko dokupić do niego wkładkę do noworodka i daszek, bo nie ma. Jeśli chodzi o bazę, to jest nam zupełnie nie potrzebna, bo nie będziemy za duzo z maluszkiem jeździć :sorry2:

A tak na deser moje nowe prace (tzn. komplet bucików i czapeczka, którą dzisiaj zrobiłam, zaczyna mi się to szydełkowanie podobać :sorry2:, wstążeczek w bucikach nadal brak, kupię w odpowiednim ładnym kolorku jak dzieciaczek się urodzi :tak:)

Martusia, ale cudeńka!!! :tak::tak:
My też będziemy mieć zwykłe drewniane łózeczko,a le oprócz tego turystyczne, bo lubimy wyjeżdżać.

My kupujemy łóżeczko drewniane, możliwe, że z Ikei, bo można dobrać komodę, taką z blatem na przewijak. Turystycznie pewnie dokupimy jak zaplanujemy pierwszy wyjazd.
Fajnie wyglądają te ondy, kurcze, muszę się na coś zdecydować. Daje sobie czas do maja.:-)
Fotelik- wiem, że MAXI COSI, chyba bez bazy, bo dwa samochody będzie obsługiwał.

Dziś zakupiłam pierwszą w życiu butlę :tak: NUK 150 ml, kupujecie butelki plastikowe czy szklane?

Dziś zakupiłam pierwszą w życiu butlę :tak: NUK 150 ml, kupujecie butelki plastikowe czy szklane?
Ja jestem z plastikowymi. Są lżejsze i bezpieczniejsze, nie ma obawy, że sie posypią w drobny mak, a jak dziecko będzie starsze, to bez obawy będzie mozna dać butlę, żeby samo sobie radziło (oczywiście pod naszym czujnym okiem ;-))

reklama
Do góry