reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

niektore dzieci maja stasznie sliny odruch ssania i czasem smoczek to jedyne zbawienie kiedy mama chce sie czyms zajac( czyt. inna dzidzia zakupy obiad itp sprawy)
jesli nie chcesz uzywac smoczka mozesz liczyc sie z tym ze twoja dzidzia cyca sobie nim zastapi :tak:
sa rowniez dzieci ktore w ogole nie chca smoczka :tak: ja do nich sie zaliczalam za to moj synek mial smocia ktorego z czasem odrzucilismy na rzecz przytulanki-zabki zgryz ma rewelacyjny wiec nie bede tego bronic drugiemu maluszkowi jesli zjadzie taka potrzeba.:-)

reklama
Moja tez prawie że bez smoczka , jak przestałam karmić to i smoczek był nie potrzebny. Trochę jednak dawałam jej possać smoka zamiast właśnie cyca. :-)

Dziewczynki - Pan dzwonił i jutro wysyła wózek.............mam nadzieję, że poczta polska sprawnie działa i szybko do nas dotrze..Juz nie mogę się doczekać!!!!

Dzisiaj znowu wstapniłam na łaszki - a mówiłam że juz nie zachodzę wytaszczyłam super bluzę dla Olka za całe 5 zł ale mówię Wam nówka blaszka..dla nienarodzonego koszulę w kratę i dżinskieki ale juz tak na 3 miesiące będzie na wrzesień. Dziewczyny powiem Wam, że wybór łaszków dla dziewczynek był ogromny....i to tak po 5zł spodenki po 6,7 bluzeczki ale takie dziewczyńskie z kwiatuszkami itp.....może następnym razem się przydadzą...

A ja się skusiłam na aukcje allegro :sorry2:mężulek mnie chyba zstrzeli, bo miałam już nic nie kupować :sorry2: ale ile to można czekać? Poza tym za 23 ubranka zapłacę niecałe 45 zł z przesyłką :sorry2: fakt, że śmigane, ale wypiorę, co się d wygotuje i będzie ok. Poza tym, na początku byłam sceptycznie nastawiona do takich ubranek, ale jak pomyslę, że na miesiąc, dwa mam kupić po kilka ładnych kompletów za 20-30 zł to mi się słabo robi :sorry2:

Magdziarka bardzo się cieszę, że niedługo będziesz miała swój wózeczek. Bardzo mi się podoba Twój wybór oraz kolor, gdyby miał pompowane koła tez bym taki wybrała.
A mi wczorak przysłali parasolkę z UV oraz kocyk, termometr do wanienki, pojemniki na smoczki (2 szt) oraz lateksowe, ortodontyczne smoczki TT.

kolor jak niżej

oraz kocyk bawełniany rozm 70/100

Wojtek też nie chciał smoczka, za to trochę ssał kciuka (i nadal mu się zdarza). Ale pani doktor powiedziała, ze jak nie ssie cały czas, to nic mu nie będzie. Z resztą zgryz ma w porzadku.

Anikulka, fajne rzeczy.:-)

Aniknulka fajowe zakupki. Dziewczyny ja już jestem prawie gotowa.. Jak dostanę wózeczek to dokupie już tylko fotelik, wanienkę . Brakuje mi jeszcze pieluch dla maluszka. Spirytusiku do pępka. Poduszeczki do łózka i do wózeczka a tak już wszystko mam...nawet nie wiem kiedy się to wszystko zebrało:)

reklama
A ja jestem w rozsypce!!!!!!!:-D
Jakoś mnie to nie martwi. Mam narazie łóżeczko, odnowiony wózek, pościelkę do łóżeczka i par ciuszków używanych. I to tyle!!!!!
Nawet nie kupiłam sobie jeszcze żadnej bielizny do szpitala(biustonosz, koszulka). Czasem sie zastanawiam czy zdążę, ale mój M mówi że wystarczy tylko jedno popołudnie i wszystko będę miała, więc czekam na te popołudnie:tak::tak::tak:

Do góry