reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Dziękuję za info rożkowe, już wiem, że nie kupuję.
Pragnę natomiast poruszyć sprawę wanienno- przwijakową, myślałam o czymś takim
823_1.jpg

albo
822_1.jpg

bo w łazience generalnie nie wiele miejsca, a nie chce małej po kąpieli przenosić do ubierania, a stara dobra metoda- na pralce u nas nie wykonalna- pralka otwierana z góry, więc mała i wciśnięta za szafkę...
Co Wy na ten temat?

Behemot ja miala takie cos jak to drugie przy corce i wanienka mi sie nie sparwdzila . Mala i niewygodna. Natomiast korzystalam z przewiojaka a wanienka zwykla byla stawiana na lawe.

Myslę że tradycyjna wanienka jest jednak najlepsza, najtańsza i sprawdzona. W zasadzie ile będziemy jej uzywały do pół roku.potem jak dzidzia siedzi to można w zwykłej wannie wykłądając dno mata antypoślizgową i juz:tak:

z rozka korzystalam ale takiego zwyklego miekkiego bez usztywniaczy.oj przydal mi sie-moja niunia byla malutka do tego wtedy bylo dosc zimno wiec najchetniej spal w rozku.
takze ja rozek mam:tak:

wanienke mam najzwyklejsza a z pralki zrobie sobie przewijak z przybornikiem dla wykompanego malucha.do tego mam przewijak na lozeczko nakladany :tak:

Ja też rożek mam nieusztywniany i nigdy w sumie nawet nie trzymałam dzidziusia w sztywnym rożku tak więc nie wiem czy się sprawdza.
A wanienkę kupowałam małą profilowaną. chciałam żeby zajmowała mało miejsca. A i tak posłuży przez pierwszych kilka miesięcy, a potem maluszek będzie kompany w brodziku. A zwykła wanienka nie zmieściłaby się do naszego brodzika, nawet ta z tych małych

Rożek nam się nie przydał, bo były upały i trzymałam w samej pieluszce, ale w ogóle, to myślę, ze fajny zakup.

Behemotku
, co do przewijaka wanienki, to ten pierwszy zestaw bym polecała. My też mamy małą łazienkę, a ze względu na to, że mam chłopca (i drugiego w brzuszku:-)), to koniecznie chciałam mieć stanowisko w łazience, żeby uniknąć zasiusianej podłogi w mieszkaniu (albo łóżeczka). A zasięg z sikawki to Wojtek miał niezły.
Mamy właśnie podobny przewijak na wannę - bardzo wygodny, szeroki i duży. Wanienkę mieliśmy nakładaną na wannę - nie trzeba nic dźwigać, tylko się korek wyciąga - rewelacja. A ten zestaw, który pokazujesz jest jeszcze o tyle dobry, że wanienka jest wysoko, to nie trzeba sie schylać.
Ja w każdym razie bardzo to polecam.

Obejrzyj sobie jeszcze na allegro przewijaki firmy Geuther. Nowe są cholernie drogie (do dostania w Niemczech chyba za 300 zł), ale na allegro bywają używane.

Geuther - Kinderm

Ja kupię zwykłą wanienkę i gąbkę do niej żeby dzidzia się nie ślizgała. Co do rożka to kupię z wkładem kokosowym jeśli nie będzie odpowiadać małemu to wkład można wyjąć i rożek jest miękki:tak:

reklama
Aniknulka ta gabka do wanienki to siedzisko bakterii - trudno ją wysuszyć( chyba że na podwóreczku) wystarczy pieluszka na dno - ale to taka moja sugestia.

Do góry