reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Ja też miałam dwa razy hbs robione. Raz na początku ciąży i teraz (wczoraj na wizycie wyniki mialam). Więc może jednak robi się dwa razy. Pewnie jak zawsze wszystko zależy od lekarza.

Ja miałam hbs na razie tylko raz robiony, zobaczymy czy teraz zleci... paciorkowca pierwszej ciąży też miałam, nie liczę że teraz nie będzie.

Ech to skoro miałyście powtórki z tych badań to moja na pewno też jeszcze je zleci, a tak się cieszyłam, że teraz to już mnie ominą te wszystkie kiły :-p na tokso kazała mi robić w każdym trymestrze :baffled:
Teraz miałam mieć tego paciorkowca, bo wyszedł mi już dodatni jakoś w 16 tc? i nie był wtedy leczony, bo ja w życiu nie miałam posiewu bez niego więc podejrzewam to nosicielstwo :confused2: Ale tak sobie myślę, czy wynik będzie miarodajny skoro właśnie skończyłam antybiotyk??

Moje dziecko chyba cały czas już główką w dół, skoro wypycha się i kopie u góry...

Wyniki hemoglobiny itp. mnie jakoś nie przerażają, miałam i mam lekką anemię, ale to chyba aż takie groźne nie jest... u mnie to odwieczny temat płytek :sorry2:

Ja nie pamiętam czy z Tymkiem mialam 2 razy hbs, bo też do konca nie bylo wiadomo czy bede miec cc czy uda sie sn.
Chyba, ze robili mi jak juz bylam w szpitalu i gin zadecydowala o cc

reklama
ja na hbs mialam robione raz w 2 trym. i z tego co wiem to koniec tego.. w ogole mialam tylko2 razy badanie na krew i mocz, nie liczac prob watrobowych, a na paciorkowca mam miec pobierany wymaz za tydz..

co do hemoglobiny to ja zawsze mialam duza i w ciazy rowniez:tak: na pocz mialam 14,2 a pod koniec wrzesnia mialam 13,7:tak:

Do góry