reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Aob66 ta moja poprzednia to była porównywalna do państwowej opieki :-) często zdarzało jej się wyjeżdżać, więc po prostu wieszała kartkę na drzwiach gabinetu - szło się na ustalony wcześniej termin a tam kartka.... poza tym koleżance nie rozpoznała nóżek szpotawych u dziecka, u znajomych przeoczyła bardzo poważną wadę genetyczną, w wyniku której dziecko urodziło się, by umrzeć po kilku dniach.... o tych wpadkach dowiedziałam się już po pierwszej ciąży i dlatego postanowiłam, że nigdy więcej się u niej nie pojawię ;-)

reklama
Sprite jak przestalam plamic to kazal mi brac 1tabletke 2xdziennie do konca opakowania i koniec:)

Ja jestem wierna swojemu ginowi:) Od zawsze do niego chodze prywatnie (ale jest tani):) W szpitalu waszyscy go znaja (kiedys razem pracowali), potem on zrezygnowal ze szpitala i dyzurow bo zostal szefem ginekologi w duzej przychodni:) Zawsze dokladnie bada, sprawdza wyniki, wszystko opowiada i moim zdaniem troszczy sie.

Moja wizyta z 31.7 byla dluga bo sprawdzal, szukal, badanie reczne, usg dopochwowo i przez brzuch. Nic nie znalazl, sladu po plamieniu nie ma, pepowina z pieknym ujsciem, szyjka 4cm, zamknieta, dzidzia pelnowymiarowa tj.wszystko wg 15tc, wod duzo. Obserwowalismy chwilke galki oczne jak dzidzia ruszala. Palce ciagle w buzi:) Kontrolna wizyta za 2tyg.

Ostatnia edycja:
Sprite- ja też bym brała 1 dziennie przez 8 dni.

Kasialka- ja uwielbiam pracę w szkolę, ale faktycznie biurokracja to przegiecie, a jeszcze jak Ci dorzucą wychowawstwo to zagrzebana w papierach.

Ja też od ponad 10 lat chodzę do tej samej ginki, ale tak jak pisalam wizyty są tanie i za dodatkowe badania czy USG już nie płacę.

Kasialka a to wszystko rozumiem. Ja tez nalezy do gruph zawodowej ktora czesto jest na jezykach i tez ciagle nam zle i nie doceniamy tego co mamy ;-)
Co do badan mi w szpitalu tez mowili ze wszystko w normie, prywatnie nawet nie pokazalam bo i po co skoro chodze do gina ze szpotala?:p

Nulini to straszne ze sluzba zdrowia tak dziala ;-) ja tez chcialam byc nauczycielka hihi :p albo przedszkolanka :-)

Kasialka u mnie tez sama papierologia. I po co to komu?

Aob zgadzamcsie. Moj gin malomowny ale jak zadaje pytanie to dostaje odpowiedz

Sprite ja bralam. Gin kazal mi brac do konca opakowania 2x1tabletke, ale ja 3ostatmie dni bralam po 1 zeby nie odstawic z 2 na 0

Kasialka cale szczescie ze Ciebie te orzygody ze stara gin ominely

Kasiekz ja mialam takiego super w poznaniu.

Ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona super lekarz się trafił na szczęście jedynie opóźnienia są mega ale wolę tak niż na czas do beznadziejnego lekarza :-D

A mam pytanie ... bo wizyta 18 sierpnia dopiero i nie wiem co robić skończył mi się kwas foliowy kupować kolejne opakowanie ? czy już nie brać ?

dzięki za pomoc.

mi się dwa dni temu skończył folik. dziś w końcu pójdę do apteki po jakieś wit. choc dalej nie wiem jakie.

reklama
:tak:
Aob66 ta moja poprzednia to była porównywalna do państwowej opieki :-) często zdarzało jej się wyjeżdżać, więc po prostu wieszała kartkę na drzwiach gabinetu - szło się na ustalony wcześniej termin a tam kartka.... poza tym koleżance nie rozpoznała nóżek szpotawych u dziecka, u znajomych przeoczyła bardzo poważną wadę genetyczną, w wyniku której dziecko urodziło się, by umrzeć po kilku dniach.... o tych wpadkach dowiedziałam się już po pierwszej ciąży i dlatego postanowiłam, że nigdy więcej się u niej nie pojawię ;-)

kasialka to straszne co piszesz!!:eek::eek: tez na pewno juz bym do takiego lekarza nigdy nie poszla:no: ale za to "niedopatrzenie" u kolezanki dziecka nic nie odpowiedziala??

Do góry