reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Jeżyk gratulacje udanej wizyty.
Gochson trzymam kciuki ! I nie martw się miękka szyjka.
Moja jest miękka już od chyba 10 tygodni tylko tyle że się nie skraca. Nawet dzisiaj przeglądałam moje usg z 11, 21 i 29 tygodnia i szyjka miała długość 3,14 3,36 i ostatnio 3,11 cm. Aha i mój lekarz powiedział że jak na pierwszą ciążę to mogłaby być dłuższa ale tragedii nie ma. Najważniejsze że bez oznak rozwarcia.

Doggi, u mnie baba i tez uparta. Mówię do niej żeby się obróciła, ale dalej łebkiem w górze. Przestaję wierzyć, że się uda.

Yggam mój gin mówił ze mogą być takie rozbieżności w długości szyjki bo szyjka jest elastyczna w nocy jak śpimy wydłuża się (max do 0,4cm) a w ciągu dnia jak dużo chodzimy skraca się

LayDeeK ja myślałam że się Stachu obrócił, ale chyba nie bardzo bo tak mnie wali na dole brzucha po lewej stronie ze nie sądzę że tyle powera w łapkach ma.

Ostatnia edycja:
Ja to mam wrażenie, że mnie z główki atakuje na dole :-D i chyba pozycja caly czas taka sama, bo ruchy czuje zawsze tak samo i w tych samych miejscach praktycznie.

Moja tak mi masakruje pęcherz, że czasami zawyje z bólu. I ruchy głownie czuje na dole i trochę po prawej. Na pewno to nóżki, bo czuje jak je wypina.
Dziewczyny po cc.
Czy cesarka faktycznie taka straszna??? Bo naprawdę boje się strasznie...

LayDeek nie ma czego się bać, ja swoje na prawdę dobrze wspominam.

Poród SN wolałabym jedynie ze względów emocjonalnych.

reklama
Do góry