reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Nieobecna serduszko pojawia się między 6 a 8 tygodniem dlatego lekarz kazał Ci przyjść po 8 tygodniu aby była już pewność, że musi być serduszko.

Sencha gratuluję :))) Nasze kropki mają tyle samo. Mój w poniedziałek miał 1,67 więc teraz pewnie tyle co Twój :)

Powiem Wam dziewczyny, że (tfu-tfu) ładnie się trzymamy. Jak byłam na sierpniówkach 2014 to tam na początku sporo odpadło. Tylko żeby tak zostało. Wszystkie ładnie sciskać nogi :)

AZA, a dla mnie to szok :-( Do styczniówek 2011 dołączyłam w sierpniu, więc już było stałe grono i poronienia mnie ominęły, a tutaj jak czytam, ile z Was to dotknęło, teraz dziewczyn kilka odpadło, strasznie mnie to dobija, martwi i schizuję przez to :-(

maleństwo, z Tosią w 6t4d słyszałam serduszko, teraz w 5t6d widziałam :tak: Ja wiekiem z USG się nie wzoruję, tylko z OM - z USG za każdym razem wychodził mi inny wiek. Teraz owu miałam dzień wcześniej, niż powinnam, więc może dzień "starsze" mam Maleństwo :-D

Dzięki dziewczyny za informacje. Czyli mój gin chyba nie jest taki zły, skoro nie namawia mnie na wcześniejszą niż w 8 tygodniu ciąży wizytę i oszczędza mi stresów. ;)

A to moje Maleństwo w 5t4d :) (na czerwono "coś" - prawdopodobnie krwiak)

IMAG0684 - Kopia.jpg

Załączniki

• IMAG0684 - Kopia.jpg
    IMAG0684 - Kopia.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 51
Nulini bo to zależy kiedy fo grupy się wejdzie. Na samym początku trafiają się puste jaja lub brak serduszka. Ja byłam jedyną której dziecko zmarło mimo bijącego serca. Byłam w 12 tygodniu a dziecko w usg nie żyło od 10 tygodnia. Ja wtedy w szoku byłam bo po pierwszej idealnej ciąży nie brałam takiego scenariusza pod uwagę. Mój lekarz mi ciągle powtarza aby w ciąży nie brać wszystkiego za pewnik bo różnie bywa.

AZA to prawda ze jednak trzeb byc trochę zdystansowanym bo ciąża to taki stan że wszystko jest możliwe, ale trzeba być dobrej myśli i tyle. Ja już przejścia różne miałam i teraz też troche schizowałam mimo ze staram sie myslec pozytywnie.

nieobecna ale ovu moglas miec pozniej i dzieciatko moze byc mlodsze a plemniki mogly przezyc troszke sobie zanim do jajeczka dotarly. Mysle ze na nastepnej wizycie bedzie piekne serducho :)

gosiane - mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. :) na razie plamię już od tygodnia i 4 dni mimo brania leków :/ liczę, że to "to coś" co widać na usg się wypłukuje...

AZA, ja w pierwszej ciąży w ogóle nie brałam pod uwagę czegoś "nie tak", pamiętam USG w 12 tygodniu, lekarka komentuje, że tu wszystko ok, przezierność, bla bla bla, a ja gały wybałuszam, o czym ona do mnie rozmawia, przecież TO OCZYWISTE, że wszystko jest w porządku...

reklama
nieobecna ja w 1 ciazy (w sumie w 2 bo pierwsza mialam pozamaciczna niestety) lezalam plackiem 2 tyg bo tez mialam takie plamienie ale sie uspokoilo. Teraz mialam we wt rano takie brudzenie no i mam odpoczywac i lezec ile sie da do konca tygm na razie zero plamien juz. A dostalas jakies leki?

Do góry