reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

o widzisz a nam kazała dawać dłuższy czas - i nie powiedziała konkretnie ile albo przynajmniej 7-10 dni jeśli nie będzie chciała pić i to w końskiej jak dla mnie dawce 2 x 10ml

nic to już końcówka, dostanie jeszcze jutro i w sobotę a potem zobaczymy

reklama
Witam,
oj dawno, dawno tutaj nie zaglądałam :zawstydzona/y:
Mam ogromny problem z Marysią, a dokładnie z jej zdrówkiem.
Marysia jest dzieckiem które za często nie choruje, pomimo że chodzi do żłobka.
W listopadzie miała anginę, i to jedyna taka poważna jej choroba , do teraz...
Zaczęło się od katarku, był Eurespal i jakieś witaminki. Pobrałśmy to 5 dni i niby było troszkę lepiej, ale po paru dniach ja i mąż zachorowaliśmy na anginę i Mania wyjechała do babci. Po 3 dniach rozłąki :baffled: przyjechała do domku ale już z bardzo brzydkim kaszlem i ostrą chrypą!!! No i katarem który spływał jej pościance gardła.
Była to sobota i lekarka z ostreo dyżuru dała Bactrim i powiedziała że to jakieś zapalenie nosos-gardłowe. Ale nic lepiej, w poniedziałek poszłam do naszej lekarki, króra jak tylko usłyszłą jej kaszel to stweidziła że to wygląda jej na zapalenie śródmiąższowe płuc !!!!!!!!!!!!!!!
Dostała w zastrzykach Biodacynę - ma ją od poniedziałku i za wyjątkiem polepszenia w nocy - przesypia choć noc bez kaszlu, to poprawy nie widać :no:
Jutro mamy ostatni zastrzyk, i nie wiem co potem ................
Już nie wiem co robić :-(Biedna cierpi przy zastrzykach, a one nie przynoszą zakładanych rezultatów, zastanawiałam się nad prześwietleniem płuc, ale skoro dostała już typowy antybiotyk na zapalenie śródmiąższowe i nie działa to chyba raczej to nie to :(
A tak w ogóle to osłuchowo jest czysto, tylko ten kaszel, straszny, męczący, mokry .

Witam,
oj dawno, dawno tutaj nie zaglądałam :zawstydzona/y:
Mam ogromny problem z Marysią, a dokładnie z jej zdrówkiem.
Marysia jest dzieckiem które za często nie choruje, pomimo że chodzi do żłobka.
W listopadzie miała anginę, i to jedyna taka poważna jej choroba , do teraz...
Zaczęło się od katarku, był Eurespal i jakieś witaminki. Pobrałśmy to 5 dni i niby było troszkę lepiej, ale po paru dniach ja i mąż zachorowaliśmy na anginę i Mania wyjechała do babci. Po 3 dniach rozłąki :baffled: przyjechała do domku ale już z bardzo brzydkim kaszlem i ostrą chrypą!!! No i katarem który spływał jej pościance gardła.
Była to sobota i lekarka z ostreo dyżuru dała Bactrim i powiedziała że to jakieś zapalenie nosos-gardłowe. Ale nic lepiej, w poniedziałek poszłam do naszej lekarki, króra jak tylko usłyszłą jej kaszel to stweidziła że to wygląda jej na zapalenie śródmiąższowe płuc !!!!!!!!!!!!!!!
Dostała w zastrzykach Biodacynę - ma ją od poniedziałku i za wyjątkiem polepszenia w nocy - przesypia choć noc bez kaszlu, to poprawy nie widać :no:
Jutro mamy ostatni zastrzyk, i nie wiem co potem ................
Już nie wiem co robić :-(Biedna cierpi przy zastrzykach, a one nie przynoszą zakładanych rezultatów, zastanawiałam się nad prześwietleniem płuc, ale skoro dostała już typowy antybiotyk na zapalenie śródmiąższowe i nie działa to chyba raczej to nie to :(
A tak w ogóle to osłuchowo jest czysto, tylko ten kaszel, straszny, męczący, mokry .
Dziwne ze zapalenie pluc a osluchowo jest czysto:sorry: Jenni to tak charczala ze ja z paru metrow bylo slychac jak oddycha:tak:

Podobno śródmiąższowe zapalenie nie jest wysłuchiwalne na słuchawkę, Marysia strasznie kaszlała i do tej pory kaszle. Myślałam o prześwietleniu płuc, ale lekarka powiedziała - dzwoniłam dzisiaj do niej - żeby wstrzymać się do jutra. Jutro soattni zastrzyk, osłucha ją i zdecyduje co dalej :no:
A może to krztusiec ?????
Co prawda Marysia była szczepiona ale może to jest to :szok:

Podobno śródmiąższowe zapalenie nie jest wysłuchiwalne na słuchawkę, Marysia strasznie kaszlała i do tej pory kaszle. Myślałam o prześwietleniu płuc, ale lekarka powiedziała - dzwoniłam dzisiaj do niej - żeby wstrzymać się do jutra. Jutro soattni zastrzyk, osłucha ją i zdecyduje co dalej :no:
A może to krztusiec ?????
Co prawda Marysia była szczepiona ale może to jest to :szok:

Ja juz też słyszałam u znajomych o takim zapaleniu płuc,co go nie dało wykryć u lekarza pierwszego kontaktu(chłopiec 4 latka),dopiero prześwietlenie wykazało w szpitalu.
Zdrówka dla małej.

Ja juz też słyszałam u znajomych o takim zapaleniu płuc,co go nie dało wykryć u lekarza pierwszego kontaktu(chłopiec 4 latka),dopiero prześwietlenie wykazało w szpitalu.
Zdrówka dla małej.
u moich sasiadów tez mała ich miała zapalenie płuc a osluchowo było czysto dopiero rentgent wykazał

Nie straszcie mnie. Maja ma 2,5 dnia gorączkę. Osłuchowo czysta, gardło też. Dostała jedynie witaminki i wapno. Ale jak czytam to co piszecie, to zaczynam sie bać.

reklama
Nie straszcie mnie. Maja ma 2,5 dnia gorączkę. Osłuchowo czysta, gardło też. Dostała jedynie witaminki i wapno. Ale jak czytam to co piszecie, to zaczynam sie bać.

Spokojnie,nie zawsze tak jest.Ale tak po 3 dniach gorączki bym poszła do lekarza,bo to za długo trwa.:baffled:
Zdrówka dla małej.

Do góry