reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
basia u nas cc zależy od szpitala, ale zawsze termin ustalają z góry, chyba, że zacznie się wcześniej:) Tam gdzie ja chcę rodzić wiem, że ustalają nawet 1 tydzień przed datą z OM

Byłam dziś u gin i mam sie nie przejmowac CRP bo mam bardzo dobre wyniki moczu i krwi (oprócz tego CRP) więc pewnie to od tego zęba. Dziasło nadal spuchnięte. Moja mama mi powiedziała, że jak była w ciąży z moim bratem to też jej 8 wychodziła i tuż przed porodem miała przez nią 39 stopni gorączki. A po porodzie nie mogła go karmić piersią bo gorączka się utrzymywała. Musieli jej rwać zęba. Do dziś się śmieje że nie czuła wyrywania tej 8. była z 2 doby po porodzie i ból wyrywania był niczym przy dwudniowym porodzie.Tyle jej zajęło urodzenie mojego brata, ale ona drobniutka była bo w dniu porodu ważyła zaledwie 56 kg. (przytyła w ciąży tylko 8kg) a jadła za trzy osoby :-) Ja nie poszłam w jej ślady bo startowałam z waga 80kg :-D

Mój synek rozwija się prawidłowo, waży 707g (24 tydzień) Wszystkie parametry wskazują na poród w ustalonym z OM terminem czyli 22.12.2013 Szyjka twarda, zamknieta 4,6 cm

Baśka_28 ja pozwalam dotykać brzuszka tylko kilku osobom, w tym są: mąż, mama, siostra, tata i moja przyjaciółka, a tak to nie pozwalam, chyba że teściowa by chciała czy teść (w końcu dziadkowie i mi to nie przeszkadza), ale są i tacy co nie pytają, tylko pchają łapy, już parę razy ochrzaniłam, że tak się nie robi, ale do niektórych nie dociera:angry: A maluszek i tak nikomu nie da satysfakcji, żeby go poczuli;-)

oregano i dobrze, że pojechałaś, przynajmniej wiesz, że jest ok i nie będziesz się tak martwić:tak:

Ania ważne, że z malutką jest wszystko ok, a badanie zawsze warto zrobić na wszelki wypadek:-)

K.M-B cieszę się, że wszystko ok i że nic poważnego się nie dzieje:tak:

Ania - czekałam na twój post ...od wczoraj :-D daj znać po diabetyku ... Mój młody w sobotę miał podobno ponad kg ...jeśli wierzyć usg a było 25 i 4 dni ...

K.M B - super że ok !

Awunia - ja zawsze pytam jak chce czyjś dotknąć , chyba że to brzuch przyjaciółki , to nie pytam :-D to tak jakby mój

Oregano - dobrze że pojechałaś ! Ja też tak zrobiłam i dzięki temu się uspokoiłam bo tu chodzi nie o katra ale o życie maluszka ! I cieszę się że pojechałaś tam " niepotrzebnie "

Basiu - z Cc to chyba zależy od wielu czynników , bo moja przyjaciółka miała cc 4 tyg przed terminem , a inne umawiały się raczej też przed terminem ale kilka dni, tak żeby ich lekarz był przy porodzie .Mój m też weźmie wolne napewno ze 3 tygodnie , ale więcej chyba nie bo grudzień , styczeń w handlu i branży fiskalnej to żniwa , dlatego gdybym miała wybór to wolałabym urodzić w terminie z usg i jeśli to będzie cc to na 100 się tak umówię z ginem.

Baśka a jeśli można wiedzieć to czemu będziesz miała cesarkę (jeśli już pisałaś to przepraszam, przeoczyłam)
oregano dobrze, że pojechałaś. Lepiej dmuchać na zimne!
Ania to laska z długimi nogami będzie z Waszej córy :) jak wizyta u diabetologa?

Mamuśka cc będę miała bo w pierwszej ciąży miałam (nie planowaną wyszło w trakcie) no i dlatego że mam nasilenie astmy więc dr stwierdził że nie będziemy kombinowali ale ja też jestem raczej drobną osobą i tez dlatego.

reklama
Do góry