reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

Mamaktosia, duże dziecko i dużo już do noszenia.
Od siebie mogę tylko powiedzieć, że osobiście nie życzę Ci aby było te 6 kg o których piszesz. Ile kg miał pierwszy syn/córka (wybacz, ale jeszcze nie doczytałam) w dniu narodzin? Mi w pierwszej ciąży Młoda też rosła jak szalona i na usg poród też wychodził miesiąc wcześniej… jak się skończyło? Urodziła się tydzień po terminie z wagą 4210 g

reklama
Dziewczyny widzę, że i u Was jest zamęt z terminem porodu. U mnie z powodu bardzo nieregularnych cykli termin porodu został ustalony na podst. USG. I jakoś się tym trochę stresuję, na ile jest to dokładne, czy lekarz się nie myli....

Ja dziś rano byłam na krzywej cukrowej. Sama glukoza nie taka straszna- daje radę ją wypić. Najgorsze było to czekanie. Teraz czekamy na wyniki.... Mam nadzieję,że będą ok :-)

mamaktosia, rzeczywiście duży dzidziuś ... ale najważniejsze, że zdrowy :-) mam nadzieje, że gin tylko straszy i uda się bez CC :tak:

ja też mam obawy, że młody będzie baaardzo duuuży :szok: poprzednie ciąże były z późnych owulacji i na pierwszych USG to było widać ... później już różnie ...
ta jest z bardzo wczesnej jak dla mnie OWU i na początku termin OM pokrywał się z USG, potem się młodemu urosło ... aż strach się bać, co będzie dalej ...
już teraz tak się rozpycha, że mam wrażenie, że ledwo mieści się w brzuchu :szok:

majka, spokojnie ... termin z pierwszych USG jest ponoć nawet bardziej wiarygodny niż OM ;-)
aquarinka, Twoja pierwsza córa na prawdę spora ;-) teraz maluch też tak szaleje ???

Dziewczyny u was zmartwienie ze za duze, a ja wlasnie po usg i lekarz nie byl zadowolony..wszystkie wyniki na granicy normy, mala wazy tylko 1360g co na 30tydz malutko..za 3 tyg powtarzamy usg i przepływy pępowinowe będą mierzone..do tego mała lerzy tylkiem w dół więc jak się nie przekręci to cc :-:)-(

koriander mój mały waży miedzy 27/28tc 1160g i lekarz mówi że w granicach prawidłowych więc chyba też nie masz za bardzo się co przejmować a co do odwrócenia to na pewno się jeszcze zdąży odwrócić koleżance do 35tc 3 razy się maluszek odwracał.

reklama
koriander może Mała jest po prostu malutka... Ja jak byłam jakiś czas temu to mój Mały też był mały, ale w granicach normy. Lekarz twierdził, że dziecko dostosowuje się do rodziców! Trzymam kciuki, żeby było wszystko było ok.
angelika/ majka i tak maluchy wyjdą kiedy będą chciały :):):)

Do góry