reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

majka nie mam pojęcia, nie pomogę. Jestem jeszcze przed :) a na przeziębienia zawsze najlepszy był dla mnie czosnek i herbatki z miodem, czy malinami.
Ag Krk to zwiększone masz dawki ?
Co do wielkości maluszków to 4 dni temu urodziła moja kuzynka. Dziewuszka 53 cm i 2900 :)

reklama
Wróciłam od internisty .... mam zapalenie gardła i pęcherza :confused2: więc radośnie ... no i antybiotyk ...lekarz powiedział że konieczny , bo to już 7 mc i dzidzi nie zaszkodzi , za to przy pęcherzu i innych infekcjach łatwoo zakarzenie wewnątrzmaciczne a z tym o tragedie nie trudno...

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Niestety ból gardła się nasilił ale jakoś musimy to przetrwać. Na szczęście jestem w domku na zwolnieniu więc można poleżeć i się wygrzać.
Mamaktosia kurcze, że dopadło Cię. Ale skoro mus ten antybiotyk to mus- napewno będzie Ci po nim lepiej.

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj byłam znowu w pracy pomóc koleżance. Padłam wieczorem na gę.e i już was nie -poczytałm.
mamaktosia no faktycznie duży dzidziuś, ale z drugiej strony czy ta cesarka taka straszna...wiele kobiet tak właśnie ro0dzi i są zadowolone. To chyba zależy od nastawienia i siły woli do powrotu do kondycji. ja nie nastawiam się na konkretny poród. Co ma być to będzie:-D
koriander też wydaje mi się że woja córeczka jest wagowo w normie...lekarz przesadza:-D
1majka wydaje mi się że na czczo jest ok ale chyba po 2g troszkę powyżej normy, lae wiesz to zależy od laboratorium. Te normy sie wahają

też mam jutro wizytę o 18,30. Ja mam dobre wyniki, ale sama często piję sok z buraczka i marchewki zrobiony w domu i myślę że to trzyma w górnej granicy moją hemoglobinę:) polecam wszystkim:tak:

MAMOKTOSIA o jej dużo zdrówka dla Ciebie, najważniejsze żeby szybo zaczął działać, a bólu pęcherza nie zazdroszczę, bo wiem że jest straszny

MAJKA jest jeszcze coś takiego na ból gardła, jest cała seria tych leków dla ciężarnych : Ciąża i karmienie - Polski Lek S.A.

mamaktosia bidulko, współczuję choróbska. Oby teraz już szybko czmychnęło. A co do antybiotyków to nic się nie bój, nie taki diabeł straszny, większość nie dociera do malucha. Pomyśl, jak Cię wyrzut najdzie, że są tacy (patrz ja), którzy całą ciążę faszerują się końskimi dawkami tychże i nic złego się z maluchem z tego tytułu nie dzieje:tak:

reklama
Cosiek dzięki wielki za informację o tych tabletkach. Wydają się być bezpieczne dla dzidziusia. Zaraz mąż wybiera się na zakupy więc wstąpi jeszcze do apteki.

mb89, Ag-Krk powodzenia na jutrzejszych wizytach. I oczywiście zdajcie relację jak wasze maleństwa się mają

Do góry