reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Mój mąż ma dzisiaj urodziny i jako dodatkowy prezent dostał:

Dostałam dzisiaj leki przeciw zatrzymaniu wody w organizmie, bo czuję że zaczynam puchnąć, najbardziej nogi już nie wspomnę o skurczach łydek w nocy - masakra jakas. Dalej musze brać żelazo a tak poza tym wszystko ok, na szczęście, małą widziałam przez chwilkę ale oczy nacieszyłam.

Dzięki dziewczyny, wiem ze sie w centylach miesci, to mnie pociesza, ale wiadomo zawsze jakis powod do zmartwień:sorry: Zobaczymy za 3tyg co i jak.

mamaktosia a jak twoje łozysko, w porzadku juz??

Mi w szkole rodzenia tłumaczyli, że termin porodu najlepiej przyjąć według ost. miesiączki lub pierwszego usg. Terminy późniejszych usg będą się przesuwać i zmieniać w zależności od wielkosci malucha. Usg zawsze pokaże wcześniejszy termin porodu, jak dziecko jest duze-co nie znaczy, ze jest gotowe do wyjscia...Moja Wiki tez duza, bo w 25 tyg ważyła 933g, ale nie nastawiam się na szybszy poród tak z góry, bo to dzidzia sama da znać kiedy...

Koriander - łożysko ok , wysoko stopień pierwszy , przepływy super , ale szyjka się skróciła i znowu lejek ...a pozatym wszystko mnie boli kości , wnętrzności i chyba czas do umieralni :-D jak w madagaskarze , czuję się jak ta żyrafa ...

Dziewczyny właśnie sprawdziłam wyniki mojej glukozy na necie i wyszły tak: na czczo 77mg/dl, po 1 godz 142 mg/dl, po 2 godz 116 mg/d. Jak myślicie są w miarę ok? Nie miałam zaznaczonych norm i właśnie zaczynam poszukiwania w necie. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień...

Po południu zaczęło boleć mnie gardło i jakby lekki katarek się pojawił :-( Boję się, że to początki jakiegoś przeziębienia. Właśnie piję herbatkę malinową i wcinam czosnek. Macie jakieś sprawdzone sposoby jak w ciąży poradzić sobie z przeziębieniem?

naturalne produkty, nie faszeruj się tabletkami,
ja piłam ciepłe mleko+masło, bo za czochem nie przepadam, sok malinowy pychotka ok + cytrynka do herbatki pomaga, i wygrzewaj sie jak masz mozliwosc:tak:;-)
dużo zdrówka życzę!

MAJKA zdrówka, któraś dziewczyna pisała że można neo angin i tantum verde

AGKRK i co teraz będziesz robić, lekarz już coś wymyślił???

reklama
Koriander, łepek do góry i nie szukaj na siłę powodów do zmartwień ...
aż sprawdziłam z ciekawości, bo moja młodsza córa zawsze na USG wychodziła malutka ... w 28/29 tyg miała 1100 gr, w 36 tyg 2200 gr, więc też dolne granice normy ... a zrobiła nam niespodziankę i urodziła się w 40 tc z wagą prawie 3700 ;-)

Ania_Bydgoszcz, ja też się nie nastawiam na wcześniejszy poród, mimo pozytywnych prognoz z USG :laugh2: po dwóch wywoływanych nie robię sobie wielkiej nadziei, że zacznie się samo przed terminem ... co nie znaczy, że nie chciałabym się pozytywnie zaskoczyć ...

Ag-Krk, mam nadzieję, że uda Wam się coś poradzić na to spadające żelazo ...

Majka, z cukrem to chyba musisz porównać do norm w lab. ...
zdrówka życzę ... z moim gardłem też nienajlepiej - ratuję się tantum verde i malinkami/cytrynkami itp. ... do kataru już się przyzwyczaiłam :sorry:

Cosiek, śliczności dla tatusia :-)

Do góry