reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

reklama
Mój mąż ma dzisiaj urodziny i jako dodatkowy prezent dostał:

Dostałam dzisiaj leki przeciw zatrzymaniu wody w organizmie, bo czuję że zaczynam puchnąć, najbardziej nogi już nie wspomnę o skurczach łydek w nocy - masakra jakas. Dalej musze brać żelazo a tak poza tym wszystko ok, na szczęście, małą widziałam przez chwilkę ale oczy nacieszyłam.

Dzięki dziewczyny, wiem ze sie w centylach miesci, to mnie pociesza, ale wiadomo zawsze jakis powod do zmartwień:sorry: Zobaczymy za 3tyg co i jak.

mamaktosia a jak twoje łozysko, w porzadku juz??

Mi w szkole rodzenia tłumaczyli, że termin porodu najlepiej przyjąć według ost. miesiączki lub pierwszego usg. Terminy późniejszych usg będą się przesuwać i zmieniać w zależności od wielkosci malucha. Usg zawsze pokaże wcześniejszy termin porodu, jak dziecko jest duze-co nie znaczy, ze jest gotowe do wyjscia...Moja Wiki tez duza, bo w 25 tyg ważyła 933g, ale nie nastawiam się na szybszy poród tak z góry, bo to dzidzia sama da znać kiedy...

Koriander - łożysko ok , wysoko stopień pierwszy , przepływy super , ale szyjka się skróciła i znowu lejek ...a pozatym wszystko mnie boli kości , wnętrzności i chyba czas do umieralni :-D jak w madagaskarze , czuję się jak ta żyrafa ...

Dziewczyny właśnie sprawdziłam wyniki mojej glukozy na necie i wyszły tak: na czczo 77mg/dl, po 1 godz 142 mg/dl, po 2 godz 116 mg/d. Jak myślicie są w miarę ok? Nie miałam zaznaczonych norm i właśnie zaczynam poszukiwania w necie. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień...

Po południu zaczęło boleć mnie gardło i jakby lekki katarek się pojawił :-( Boję się, że to początki jakiegoś przeziębienia. Właśnie piję herbatkę malinową i wcinam czosnek. Macie jakieś sprawdzone sposoby jak w ciąży poradzić sobie z przeziębieniem?

naturalne produkty, nie faszeruj się tabletkami,
ja piłam ciepłe mleko+masło, bo za czochem nie przepadam, sok malinowy pychotka ok + cytrynka do herbatki pomaga, i wygrzewaj sie jak masz mozliwosc:tak:;-)
dużo zdrówka życzę!

MAJKA zdrówka, któraś dziewczyna pisała że można neo angin i tantum verde

AGKRK i co teraz będziesz robić, lekarz już coś wymyślił???

reklama
Koriander, łepek do góry i nie szukaj na siłę powodów do zmartwień ...
aż sprawdziłam z ciekawości, bo moja młodsza córa zawsze na USG wychodziła malutka ... w 28/29 tyg miała 1100 gr, w 36 tyg 2200 gr, więc też dolne granice normy ... a zrobiła nam niespodziankę i urodziła się w 40 tc z wagą prawie 3700 ;-)

Ania_Bydgoszcz, ja też się nie nastawiam na wcześniejszy poród, mimo pozytywnych prognoz z USG :laugh2: po dwóch wywoływanych nie robię sobie wielkiej nadziei, że zacznie się samo przed terminem ... co nie znaczy, że nie chciałabym się pozytywnie zaskoczyć ...

Ag-Krk, mam nadzieję, że uda Wam się coś poradzić na to spadające żelazo ...

Majka, z cukrem to chyba musisz porównać do norm w lab. ...
zdrówka życzę ... z moim gardłem też nienajlepiej - ratuję się tantum verde i malinkami/cytrynkami itp. ... do kataru już się przyzwyczaiłam :sorry:

Cosiek, śliczności dla tatusia :-)

Do góry