reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

oregano gratki udanej wizyty:tak: Ja robię to badanie, bo mamy niezgodność Rh z mężem i to jest badanie kontrolne przeciwciał, tak jam mamaktosia opisała:tak: ale chyba nawet jak nie ma konfliktu, to raz się w ciąży takie robi:-)

Koralikowa ojoj, to żelazo uzupełniaj, a dobrze, że z małym wszystko ok:tak:

reklama
Ja po wizycie narazie na gardło neo angin i tantum verde , a jak się nie poprawi to antybiotyk ... Na moje rozłażące się kości ... nic ...panadol , choć powiedział że raczej nie pomoże ...pozatym szyjka w badaniu palpacyjnym 4 cm ale na usg widać 3 cm bo znowu lejek się zrobił , młody waży 1697 g :szok: z pomiaru kości wychodzi 31tc 6 dni i 32 tc i 1 dzień :szok: termin między 17 listopada i 20 listopada :szok: mały ustawiony już głową w dół :-) ale z powodu moich rozłażących gnatów i dużego dziecka ginek dalej straszy cc .... wg miesiączki dziś mam 27 tc i 6 dni .... i znowu usłyszałam i to od swojego gina że zapłodnienie musiało być wcześniej ...ręce opadają.
Z zaleceń leżeć przez 30 min po posiłku i przygotować się na poród w listopadzie ...

mamaktosia to trzymaj sie,dziecko juz ladnie wazy :tak: no i ladnie ci wyliczyli z tymi tygodniami:szok: A dlaczego z wyliczeniami nie chcesz im sie zgodzic?Pamietaj wyjatki potwierdzaja regule :-D Z Victorem zaszlam 2 dni przed @ i wiem to na 100% heheh i zaczelam rodzic tez wtedy kiedy mowilam,ze bedzie bo to ten czas :-D

mamaktosia jej to wchodzi na to, że Mały jest miesiąc starszy?! Szok :szok: Najważniejsze, że duży i zdrowy ! To przeskoczysz z mamusiek grudniowych na listopadowe :)
I mam nadzieję, że przejdzie Ci tym gardłem....

vici - jestem po operacji , marzec był pierwszym mc bez tabletek anty za to z luteiną , dodatkowo 20 marca pęcherzyk miał 18 mm co oznacza że pękną 22 lub 23 marca , więc nie ma takiej możliwości żebym zaszła wcześniej :no: z synem miałam tak samo , wszyscy lekarze mi wpierali że zaszłam wcześniej , bo różnica byłanajpierw 3 tc a potem prawie 4 tc a on urodził się w terminie z om i to wywoływali mi poród , z nim tak samo zaszłam z odstawienia anty ...więc też dokładnie wiem kiedy.

a no widzisz to wychodzi,ze taki twoj urok :-) najwazniejsze aby zdrowy byl i ty zadowolona! Tylko w razie co nie uciekaj nam na listopadowki heheheh bedziesz wczesna mama grudniowa:rofl2:

mamaktosia jaki maluszek duży jest!:-) masz już co dźwigać;-) niezły zamęt Ci wprowadzili z terminem porodu.. może najlepiej trzymać się tego pierwszego?? Mi tez początkowo wyliczyli 6.12.2013, a teraz jak byłam na początku września na usg to na koniec listopada.. ale trzymam się grudnia;-)

reklama
hm no niby powinno się patrzeć na termin z om , ale u mnie 2 poród , szyjka skrócona i rozwarcie i gin stwierdził że grudzień nie aktualny , ale co się wydzarzy to Bóg tylko wie , może znowu będą musieli mi wywoływać poród :-D w połowie grudnia i urodzę 6 kg niemowlaczka :-D

Do góry