reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Qrcze tyle sie napisalam i mnie wywalilo :wściekła/y:

Basia
jak dobra polozna to faktycznie jest w stanie mniej-wiecej oszacowac wage. Moj Marcel mial miec 4,5 kg prawie w 38 tyg :szok: a urodzil sie z waga 3,860. Basia Twoj maluszek na dupce siedzi czy mi sie cos pomylilo ?

reklama
Porannakawa , tak było do tej pory, ale dziś właśnie owa połozna stwierdziła po wysłuchaniu serduszka, że na jej oko ułożyl się już główką do dołu - Daj Boże!
USG mam dopiero za 2 tygodnie, wtedy wszystkiego się dowiem. :-)

basiaw24 - ja też mam paranoję, że giganta urodzę :baffled: powiedziałam mężowi, że jak będzie powyżej 4kg to niech sam sobie rodzi, ja wychodzę! ;-)
Kurcze, ale na fajną położną trafiłaś, że takich rewelacji się dowiedziałaś. Rzeczywiście pewnie jak dobra położna to nie jedno widziała i jest w stanie ocenić... ale podobno wielkośc brzucha ma się nijak do malucha w środku... ja przynajmniej się tej wersji trzymam bo brzuchol mam ogromny!!! :szok:

Asia k to dziwne ze clexane mozesz brac do cc , i odstawoli miowiac ze trzeba być bez 20-24h bo mozna sie wykrwawic.
Fajnie ze znacie już daty cc ja jeszcze nie :0. Moj tez nie rośnie gin tlumsczy ze dojzewa pewno co innego bo przeplywy wszystko ok, mam sie nie martwic, ale sie martwie .

Aenye współczuję synkowi

Jestem po wizycie, ktg ponoć idealne, przepływy, łożysko, ilość wód super, a na USG szacunkowa waga mojej "kruszynki" to 3279 :szok: Quchasia to informacja, którą Ci obiecałam.
Jedynie Malutka mimo, że główką w dół to ułożenie ma potylicowe, kurcze, :-(ale mam się nie martwić bo to może się zmienić w każdej chwili.
Lekarz stwierdził, że jeszcze tydzień i mogę bezpiecznie rodzić, Luteinę odstawiamy już, magnez stopniowo zmniejszamy dawkę, ostatnie 2 tabletki mam zjeść w niedzielę.
Za tydzień mam się zgłosić na kolejne ktg. No to trza się zmobilizować i pakować torbę do szpitala.

Kurde nie dodało.
Juz po wizycie. Ciąża juz donoszona. Łożysko powoli się starzeje, przepływy ok. Waga......3860g. Termin wg usg 12 grudzień i tego się trzymamy. Ustawiony do wyjścia.
Jutro biorę męża w obroty ;-)

Kurde nie dodało.
Juz po wizycie. Ciąża juz donoszona. Łożysko powoli się starzeje, przepływy ok. Waga......3860g. Termin wg usg 12 grudzień i tego się trzymamy. Ustawiony do wyjścia.
Jutro biorę męża w obroty ;-)

Piguła - 3860g to waga szacowna na 12 grudnia czy aktualna?? :eek:

Melisska - no ładna waga 3300 prawie... można juz rodzić :-)

najważniejsze dzieczyny, że maluchy zdrowe i wszystko jest ok :tak:

reklama
Do góry