reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Lady agnes ja też mialam robiony już w 33. Wiem ze ujemny wyszedł. Teraz jak mam wejść do wanny to najpierw się podmywam a potem dopiero leje wodę i wchodzę choć nie Wiem czy to coś pomoże. Częściej myje się pod prysznicem.

Lady Agnes nie przejmuj się, glukoze też powinno się robić między 24 a 28 tyg, ja robiłam np w 22/23, inne dopiero niedawno pisały że były. Także pewnie to nie robi różnicy. Skoro dał skierowanie to musiał wiedzieć co robi :)

Ja robiłam gbs ale już jakiś czas temu.. no i wyszło że mam takiego paciorkowca.. brałam antybiotyk i pewnie za 3-4 tyg będę to powtarzać.
Lekarz powiedział żeby się nie martwić dostanę leki przed porodem i powinno być ok.

Dziewczyny robilyscie już posiew na gbs? Bo ja mam skierowanie i mam zrobić w tym tyg (a to dopiero 33 skonczone) i nie wiem czy nie za wcześnie?

Mi lekarz kazał zrobić gbs w zeszłym tygodniu a był to mój skończony 32tydzien.. Też się nad tym zastanawiam, dlaczego tak szybko itd. Na kolejnej wizycie mam zamiar lekarza o to spytac, będzie to wtedy 35 tydzien. Może będzie chciał powtórzyć badanie? Mam taka nadzieję.. U mnie żadnego zagrożenia wcześniejszym porodem nie ma więc nie wiem skąd ten pośpiech u niego eh.

Ja robilam paciorkowca na poprzedniej wizycie. Moja gin twierdzila ze skoro jest skonczony 30 tydzien to juz mozna zrobic.... Niby wyszedl ujemny, ale z tego co piszecie to i tak bede musiala powtarzac....

gbs powinno się robić dopiero od 35 t.c., w poprzedniej ciąży miałam robiony w 36, ale i tak dostałam anty przy porodzie, bo wynik został u lekarza w gabinecie i nie wpisał do karty, bo zapomniał. W razie w można poprosić o antybiotyk, skoro tak wcześnie jest robiony, zawsze to bepieczniejsze

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W sumie chyba zaufam mojej gin, jak karze robić to zrobię, a jak wytrzymam do terminu to najwyżej będę powtarzać... może faktycznie ona zaklada ze się wcześniej rozpakuje, bo u mnie skurczy coraz więcej...

Lady Agnes, tylko trzeba wziac pod uwagę to że na wynik czeka się kilka dni więc nie ma co czekać do terminu..

reklama
Do góry