reklama
aneta1991
Fanka BB :)
Lady Agnes nie przejmuj się, glukoze też powinno się robić między 24 a 28 tyg, ja robiłam np w 22/23, inne dopiero niedawno pisały że były. Także pewnie to nie robi różnicy. Skoro dał skierowanie to musiał wiedzieć co robi
Dziewczyny robilyscie już posiew na gbs? Bo ja mam skierowanie i mam zrobić w tym tyg (a to dopiero 33 skonczone) i nie wiem czy nie za wcześnie?
Mi lekarz kazał zrobić gbs w zeszłym tygodniu a był to mój skończony 32tydzien.. Też się nad tym zastanawiam, dlaczego tak szybko itd. Na kolejnej wizycie mam zamiar lekarza o to spytac, będzie to wtedy 35 tydzien. Może będzie chciał powtórzyć badanie? Mam taka nadzieję.. U mnie żadnego zagrożenia wcześniejszym porodem nie ma więc nie wiem skąd ten pośpiech u niego eh.
Jolka6621
gbs powinno się robić dopiero od 35 t.c., w poprzedniej ciąży miałam robiony w 36, ale i tak dostałam anty przy porodzie, bo wynik został u lekarza w gabinecie i nie wpisał do karty, bo zapomniał. W razie w można poprosić o antybiotyk, skoro tak wcześnie jest robiony, zawsze to bepieczniejsze
Lady Agnes
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W sumie chyba zaufam mojej gin, jak karze robić to zrobię, a jak wytrzymam do terminu to najwyżej będę powtarzać... może faktycznie ona zaklada ze się wcześniej rozpakuje, bo u mnie skurczy coraz więcej...
reklama
Lady Agnes
Tak wiem dlatego teraz zrobię, a jak będę śmigać jeszcze w dwupaku w 38 tyg to powtórzę mniej więcej wtedy