reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

Marta sory jestem tak zakręcona że nie ogarniam co pisze ;-) chodzi mi o usg połówkowe ;-)
Beti no ja byłam na usg w 16 tyg i też bardzo dobrze było widać wszytskie narządy i serducho ;-)

reklama
Hej dziewczyny, rzadko pisze ale czytam was regularnie:) dzis pisze bo poznalam plec dzieciatka:D bedzie chlopczyk na 100% nie dalo sie ukryc dzidy jak to moj M okreslil :D
wczoraj zauwazylam ciemnoczerwona lame na bieliznie i spanikowalam, ale poniewaz byl to wieczor a nic wiecej sie nie dzialo to dopiero dzis rano zadzwonilam do mojej poloznej i odrazu kazala mi przyjechac do szpitala, wszystko wyglada ok, szyjka dluga zamknieta, lozysko ok, dzidzia ok, zrobila mi wymaz i w piatek mam zadzwonic po wynik. Ogolnie nie wiadomo skad to bo ostatni tydzien mialam wolny i nic nie robilam wiec zmeczenie wykluczam. Jest jeszcze jedna opcja, ze moze to byc sprawka paciorkowca ktorego jestem nosicielka i wtedy dostane antybiotyki, ale to dowiem sie dopiero w piatek.
Polowkowe mam dopiero za tydzien ale ciesze sie bardzo ze juz dzis moglam zobaczyc maluszka i w koncu powiem mamie o ciazy, juz nie moge sie doczekac ;)

Gratulacje Kasia :-)

A ja tak jeszcze podpytam, bo odebrałam dziś wyniki krwi mam niby hemoglobinę, krwinki czerwone i hematokryt poniżej normy. Tzn. sprawdziłam u "doktora Google", że niby mój wynik jest jeszcze w normie, tylko według mojego laboratorium są inne normy...Konkretnie mam hemoglobinę 11,5. Piszą, że to może wiązać się z anemią a co za tym idzie nieciekawe rzeczy mogą się dziać z maluszkiem...Ja nie jestem z tych przesadzających, ale oczywiście teraz będę niecierpliwie czekać tydzień do wizyty, żeby dowiedzieć się czy wszystko ok.
Czy któraś z Was miała takie wyniki? Co mówił lekarz?
Ja swojemu powiem, że ma mi malucha dokładnie zbadać z każdej strony, żebym spokojna mogła być. No i czas chyba zacząć wcinać więcej ryb i innych takich z żelazem...

Ostatnia edycja:
każde laboratorium ma swoje miary i czasem się nie pokrywają z innymi anemia w tym okresie nie jest znowu niczym nadzwyczajnym po prostu dostaniesz żelazo do brania nie panikuj i nie czytaj googla :-D

Dzięki Grzechotko :) troszkę mnie uspokoiłaś. Ja nie panikuję niby, ale wiadomo, że jak chodzi o nasze maleństwa to wszystkiego się obawiamy

ja po wizycie ,podala mi wyniki testu z krwi dala pojemniczek na nastepny raz na mocz i tyle.nastepna wizyta ok 28 tyg czyli polowa listopada.

kasssia no to gratuluję chłopczyka!!

marta ja miałam też po niżej normy, podobno w ciązy jest to normalne, bo organizm jest bardziej słabszy i tak jak napisała Grzechotka każde laboratorium ma inne pomiary :)

Verita czyli na połówkowym dowiesz się dopiero co tam w Tobie siedzi?

reklama
Do góry