reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
No i już po wizycie i po spotkaniu.
Wizyta nie podłamała z małą wszystko wporządku fika bryka i waży 760dag, gin nas pochwalił za ładny wygląd-nie tyjemy nadmiernie. Teraz gorsze wiadomości: przed miesięczny brak windy pojawiły mi się skurcze i twardnienie brzucha, od razu jak mnie zaczoł badać to ztwardniał i powiedział że tak nie może być. Mam odpoczywać za dużo nie chodzić a o schodach zapomnieć! Dostałam lutkex2 i magnez b6x3 i życzenia zdrowia bo gin mnie nie chce na patologi widzieć.

Ooo to już bierz magnez. Czytałam gdzies że skurcze są normalne a gin mi powiedział że nie i nie powinny wogóle wystepować. A ja mnie to złapało na wizycie i trzymało nawet na usg to już pies pogrzebany... Małkus zadzwoń do gina najlepiej.

Myg dobrze,ze z dzidzi ok, ale wiesz co, mi tez twardnieje brzuch w ciągu dnia i mój gin mnie badala i mowila ,ze po 20 tc macicia twardnieje. Troche mnie wystraszylas, bo czasami mam tak,ze wstane i już czuje przez chwile twardość, albo jak jade autem i sa dziury na drogach tez mi twardnieje. Za tydzień mam wizyte to mnie musi porządnie zbadac A w którym jesteś już tygodniu ciąży???bo nie masz suwaczka.

myg dzwoniłam w zeszłym tygodniu i kazał mi brać magnez 2 razy dziennie i teraz w czwartek mam wizytę. Muszę powiedzieć że po tym magnezie jest trochę lepiej ale jednak.

Myg no to teraz mnie zaciekawiłaś bardzo. Ja też byłam u gina w czwartek i wspomniałam o twardnieniu. Moje skurcze nie są bolesne, nieregularne i jest ich kilka max dziennie, bywaja dni całkiem bez. Gin powiedział, że nie ma reguły i nie powinnam się martwić. Skoro na szyjkę to nie wpływa (48mm) to jest ok. W razie gdyby były silniejsze i częstsze to no spa.

Niewiem też czytam różne opinie ale trzymam się tego że magnez i lutka. Od razu na wizycie sie zapytał o to czy chodziłam po schodach? no a ja dziennie raz a nawet dwa trzy latałam na czwarte piętro. W sumie nie powiedział mi jak sie ma szyjka ale zaraz po badaniu sie spiełam i trzymałam z 10min ;/

reklama
Do góry