reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarzy, badania nasze usg

reklama
gratuluje wszystkim poznania plci :)
ja dzis tez bylam na wizyce na bank to chlopak :) ale za dwa tygodnie mam wizyte zeby wszystko dokladnie sprawdzic itp bo dzis lekarka mowila ze jeszcze za szybko :)

Daria- ja idę w czwartek i będzie wtedy jak u Ciebie 19t2dni dlaczego za wcześnie? Mnie mówiono ze mozna miedzy 18 a 23 tyg, czy to tez za wcześnie będzie? Była któraś z Was w tym samym tyg? Usg polowkowe kosztuje 300zl i nie chciałabym płacić 2 razy , hmm

gratuluje udanych wizyt i poznania płci małych lokatorów :-)

eve mi lekarz powiedział że połówkowe powinno być między 20-22 tygodniem ja idę w czmartek i te
ż mam obawy czy nie za wcześnie

Happy mama gratki ja już też się doczekać nie mogę bo wtedy na 100% będę pewna ze to dziewczyna. Dzis przez pare godzin imienia szukalismy i nic. Jak mi się podoba to tatusiowi nie i odwrotnie

Wczoraj byłam na połówkowym .
I u mnie to naprawdę było połówkowe bo dzidzia pokazała się tylko w połowie : główkę wysuneła na chwilkę a potem głową zjechała do mojej kości łonowej więc było widać od szyji w dół :-D. Na ten moment wszystko w porządku kręgosłup , serduszko, żołądek ,rączki, nóżki wszystko jest :-).
Dzidziol tak się wystawił że było widać wyraźnie że to dziewczynka :-)- jak to powiedział mój gin " nic nie dynda między nogami "
Z racji tego że mała ustawiła się tak że główka była widoczna tylko przez chwilkę nie została zważona ani zmierzona. Mam przyjść na wizytę 15 października i wtedy sprawdzona będzie główka , waga i długość.
śmialiśmy się że taka wstydliwa mała bo pupcie wystawiła w całej okazałości a główkę schowała :-D

reklama
BB_Anna, Happymama - gratuluję udnaych wizyt! widzę, że synki rządzą ! :-D

tak połówkowe wykonuje się w 18-22 tc, ale podobno im później tym lepiej. Ja byłam w 20 tc i też wszystko było dobrze.

Jeżeli chodzi o cenę, ja poszłam na usg do innego lekarza, również prywatnie i zapłaciłam jak za wizytę czyli 150 zł, 300 to jakaś gruba przesada....

Do góry