reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Dziękuję dziewczyny. Dziś wrescie noc przespana, nie licząc maej przerwy na siku :) Wczoraj po raz pierwszy od 10 lat zjadłam pizzę z moim mężem, a dziś zdrowe kanapeczki a nie biały chleb z jakąś niezidentyfikowaną papką. Przez te 8 dni tam schudłam 2 kilo, mimo dodatkowych serków, owoców i soczków...Mam 6kg na plusie. :baffled: Dziś umówię się do mojej ginki na jak najszybciej. Na własną rękę wybiorę luteinę tak jak dawali mi w szpitalu rano i wieczorem po dwie (czemu nie było tego w zaleceniach?!), mam też Asparoc (poziom potasu wyszedł w szpitalu poniżej normy - a oni mi dali 2 dni magnez nawet bez potasu...) i nospę 3 razy dziennie. Na razie mąż zabronił cokolwiek robić, ugotuję chyba tylko obiad.

reklama
MAvika dobrze zrobiłaś,w domu najlepiej.
ja dziś po USG,ale Kacperiusz tak się wiercił że ledwo lekarzowi udało się Go wymierzyć,więc,ptaszek nie odfrunął;-) ale R. stwierdził ze już jednak chłopca chce i nie ma mowy żeby było inaczej:-D waga ok.1600kg...hmm liczyłam że już będzie "2":confused: no i nadal główką w dół...więc mam nadzieję że już tak zostanie.ogólnie nic więcej nie wiem,tylko że wszystko wygląda ładnie i dzieciok ok.1tyg do przodu:-)

Mavika spokoj ducha odzyskac-rzecz bezcenna.Wiec sluchaj meza i daj sie porozpieszczac troche.

Noirel super,ze wizyta udana!Chlopcy w ogole ponoc wieksze wstydziochy.Tak moj lekarz twierdzi.Bo moja miedzy nogi juz za kazdym razem zajrzec daje ale buzie?Zobaczycie jak sie spotkamy w realu :-D Najwazniejsze,ze maluszek zdrowy.

Juz niedlugo dziewczeta...jakos damy rade,co?

ja się nastawiłam że będzie już ponad 2kg,ale skoro tak mówicie:-) tylko jak sobie pomyśle że mały jeszcze ze 2 kg przytyje,a ja dziś już jestem +12...hmmm...ogarnia mnie lekka panika...ale najważniejsze żeby Kacperiusz był zdrowy :)

dziewczyny pomóżcie!!
jutro mam wizytę w szpitalu u mojego lekarza (do szpitala mam 60 km) pogoda jaka jest nie muszę opisywać :/ jestem na antybiotyku bo mam ropne zapalenie gardła... pan mąż nie dostał wolnego i nie może mnie zawieść, więc zostaje mi jechać autobusem:(
przełożyć wizytę na następny tydzień czy jechać??
nie wiem co robić :(

Kessy zadzwon najlepiej do lekarza!Masz jego kom.w karcie ciazy?Nie krepuj sie i dzwon.Moim zdaniem jazda pksem w taka pogode nie przysluzy Ci sie.Ale najlepiej niech lekarz zadecyduje.Trzymaj sie!

reklama
Mdła dzięki za odpowiedz, ale to niestety nie Polska... nie mam numeru do swojego lekarza, o karcie ciąży nie wspomne- takiego wynalazku na oczy nie widziałam... ale spróbuje zadzwonić do szpitala i poprosić żeby połączyli mnie z jakimś konsultantem..

Do góry