reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Citrus - mnie właśnie powiedzieli przy Lili - jakieś 10h przed porodem miałam USG , że będzie 3600g, a wyszła 4440g dokładnie, także zależy jak dokładnie Ci zmierzą/zważą

gdybym wiedziała, że ona taka duża będzie, to bym chyba ze strachu zgodziła się na cc, bo od 4kg jest wskazanie, zwłaszcza u takich małych jak ja
a teraz, to chyba cc zostawię jako ostateczność, gdyby nie poszło tak gładko
wolałabym sama urodzić jednak

reklama
Ullana-super ze wychodzisz do domu, no i w dwupaku oczywiscie. Ja moja 3kg Anie ledwie wycisnelam, a urodzila sie 3 tyg za wczesnie

Gratuluje udanych wizyt i wielkich malućkich:D
Dziewczyny w szpitalu trzymajcie się zdrowo!
Citrus ja urodziłam pierwsze dziecko 3650 g i lekarz mówił że od 4500 tną teraz przewiduje że młody będzie miał do porodu 3800 a na ostatniej wizycie 1,5 tyg temu był mniejszy od Twego M bo miał 1730g

ullana zazdroszczę...Wg mnie ten profesorek coś sobie w tej starej głowinie ubzdurał i nie chce teraz wyjść na debila. Moje dziecko jest ok tydzień do przodu a jedno usg o niczym nie przesądza skoro mam co miesiąc i zawsze jest ten tydzień i nawet tu za drugim razem tak wyszło...Jak znowu coś wymyśli to się wypisuję bo się czuję jak w czeskim filmie.

Citrus no własnie z ta waga do cc tez nie ma reguly.ja niby mialam skierowanie od prowadzacego na cc bo syn duzy ale w szpitalu stwierdzili ze urodze sama.i tak bylo maly 4150,porod 3 godz a ja kurdupel 150cm.moja sis rodzila corke 4500 i tez dala rade a jest podobnej budowy co ja tylko troszke wyzsza.ja tam sie teraz tez nastawiam na sn a bobo spokojnie ponad 4 kg bedzie cos czuje:)

mi to się wydaje, że filigranowe dziewczyny mają łatwiejsze porody, nawet dużych dzieci, bo znam "porządne" dziewczyny z pokaźnymi biodrami i co one przeżyły, to szok:nerd: , a filigranowe najczęściej szybko i bez pęknięć;
ja bym strasznie chciała sn urodzić, bo mam otwarty kanał przepuklinowy przy jednej pachwinie (druga pachwina już cięta kilka lat temu) i jak sobie pomyślę, że by mi przecięli te wszystkie błony, powłoki to mi się niezbyt dobrze robi:shocked2:

a czy słyszeliście żeby na kilka tyg przed porodem masować sobie okolice pochwy, żeby nie popękać ? nam na SR tak położna zalecała:confused:

tak, najlepiej olejkiem z wiesiołka
ja tego nie robiłam, bo ogólnie jestem bardzo dobrze rozciągnięta i być może to mi pomogło
ale moje koleżanki stosowały po instrukcjach na SR i chwalą- wiem, że robiły te masaże codziennie co najmniej 3 miesiące

reklama
Witam się w super humorze :)

Ja już po wizycie.. szyjka długa, zamknięta !!!!!! prawidłowa ilośc wód płodowych, łozysko zlokalizowane na dnie.
mała waży 1913 g. wiec nic nie wskazuje na to że znowu urodzę słoniątko :)
osiągnie góra do porodu 3700 tak powiedział :) malutka na USG piła sobie wody i tak sobie usteczkami fajnie ciumkała, pomachała nam nawet, wtulona w łożysko :)

BPD: 8,22 cm = 33w 0d
HC: 30,23 cm = 33w 4d
AC: 27,50 cm = 31w 4d
FL: 6,26 cm = 31w 6d

PRZEDSTAWIAM WAM NASZĄ NIKOLE

to co wczoraj pisałam wam na fb, o tym zę coś mi wyleciało, to początek jakiejś infekcji....;/ ale nic poważnego.
Dostałam jakieś globulki dopochwowe w razie W gdyby sie nasiliło lub zaczęło coś swędzieć. Ale żebym na razie żebym nie brała.

Ostatnia edycja:
Do góry