reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Kinga, nie kracz!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przecież go nie wycisnę z siebie, jeśli będzie takim klockiem! :-D A mam dużo ubranek w rozmiarze 56 i chciałabym je chyba wykorzystać... :-D

Cytryna nie narzekaj:-D dobrze że duży,zresztą na koniec mniej przybiera więc spokojnie możesz się zmieścić w "granicach normy":-)
ja umieram z ciekawości ile mój waży,ostatni pomiar miał 600gr...więc mam nadzieję że do dziś już przybrał do 2kg

Citrus, no chcą zrobić tą krzywą cukrową jeszcze raz jutro dlatego tu kibluję do poniedziałku. Ale podobno do 2 tyg do przodu jest wszystko ok. A on tylko na tym jednym jedynym USG przedwczoraj wyszedł taki bo już wczoraj u innej dr wyszło jak zwykle - 1 tydzień do przodu. Ten cały profesorek chce pokazać chyba co to nie on. Ja tam nie wierzę w żadne hipertrofie tylko się wk**** że leżę tu bez sensu gdy pół oddziału wyszło na weekend do domu...

noirel a kiedy wizytujesz??

citrusku lepiej żeby miał do 4 kilo albo mniej! moja kuzynka rodziła 4 coś i przy porodzie pękła aż do odbytu i wewnątrz nogi- w pachwinie... ja to tego sie najbardziej boję przy sn.. wczoraj dok powiedział mi że nie widzi przeciwskazań do sn, mój szew po cc ładnie wygląda, a dzidziol za duży pewno nie będzie, mówił że byle po 34 to będzie bardziej zdolny do sn bo wydolny oddechowo

a ja jutro wychodzę :happy::happy::happy: na ktg mam skurcze, ale nieregularne,więc mam tylko zwiększyć fenka:happy:

już mi lepiej od razu :tak:

Mavika - trzymam za Ciebie :tak: moim zdaniem też ten profesorek kombinuje za bardzo
w normie jest 3 tyg. różnicy do przodu i do tyłu o ile dziecko rozwija się symetrycznie - wiem, bo poprzednim razem leżała ze mną dziewczyna z podobnym problemem i kilka razy sprawdzali czy różne parametry rosną symetrycznie
miała 3 tygodnie do przodu i po tych badaniach wypuścili ją do domu, tyle, ze miała wskazanie do cc ze względu na wagę dziecka

a jeśli chodzi o rodzenie dużych dzieci ....hmmmm, no to mnie się udało i to migiem :-)
ja jestem taki kurdupel a dałam radę sama i nic mi nie pękło, hemoroidów tez nie miałam
a córa moja 4,5 kg 57 cm więc kloc :laugh2:
ubranek na 56 ani razu jej nie założyłam :-p
moja Mama jest jeszcze drobniejsza, a urodziła bez problemów jeszcze większe dzieci
może to rodzinne :rofl2:
czasami przy małym dziecku kobita się namęczy, napoci i nawrzeszczy, więc chyba nie ma reguły

oj jak bym chciała znowu tak urodzić....i wszystkim życzę takiego porodu, jak miałam z Lilą :tak:

Kartagina, ja jestem dość szeroka w biodrach (kości!), więc tu akurat się specjalnie nie obawiam, poza tym lekarz mówił, że dziecko raczej nie będzie większe niż 3600. A jeśli będzie bardzo duże, to przecież jest to chyba wskazanie do cc, dobrze myślę?

Ullana, świetnie że wychodzisz jutro!

reklama
Ullana Kartagina trzymam &&&&&&&&&& co byście jak najdłużej w 2paku wytrzymały.

Cytryna woooooow jeszcze jestem w szoku:szok::szok: Mateusz rośnie - super.

Do góry