reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
tylko_chwilka no nóż się w kieszeni otwiera! Przecież to zagrożenie dla Twojego zdrowia i życia! Ja bym się jednak zastanowiła nad tym dalszym szpitalem, jeśli na upartego byłaby mozliwość tam rodzić. Do mnie do miasta przyjeżdżają kobiety z całej Polski rodzić. To tylko kilka dni a przecież chodzi o Twoje bezpieczeństwo!

Nie wiem co napisać. Ja rodzić pojadę ponad 50 km i nie wiem co by się musiało stać, żebym rodziła tu gdzie mieszkam. Pociągiem a pojadę do Poznania. Za dużo się nasłuchałam o tutejszym szpitalu.

Tylko chwila pozostaje mieć nadzieję, że żaden z tych strasznych scenariuszy się nie sprawdzi, a wszystko będzie dobrze.

ja wam powiwm ze myslalam ze u nas w PL to jakies zacofanie panuje i w innych krajach na pewno lepiwj.Ale widze,ze rewelacji tam nie ma!!

tylko chwila- ja też mam do szpitala ponad 50 km. Jak zaczęłam rodzić młodą wezwałam karetkę, w 20 minut byłam w szpitalu- więc nie ma tragedii. Spróbuj skonsultować się w jakimś innym szpitalu, może w polskiej klinice chociaż... bo to co opisujesz woła o pomstę do nieba...

Tylko_chwila trzymam kciuki z całych sił żebyś dotrwała do tego 17 maja, pewnie tak byłoby najlepiej. Jeżeli niestety los zadecyduje inaczej i zaczniesz rodzić wcześniej to również trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się pomyślnie!

Hej
i ja wczoraj wizytowałam.. no więc generalnie wszystko OK, maluch w porządku... ale też trochę mu się zaczyna spieszyć na świat :tak:tzn. główka bardzo nisko i silnie napiera, szyjka miękka i skrócona do 1,5cm, rozwarcie na opuszkę. Wg gina raczej do terminu nie dotrzymam... ja też tak myślę, bo i skurcze i twardnienia coraz częściej. Ale w sumie to się cieszę - nie mam nic przeciwko wcześniejszemu porodowi... lepsze to niż przenosić.. No i wzięliśmy posiew z szyjki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry