reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
na poczatku gratuluje wszystkich udanych wizyt

ja mialam dzis wizyte i z mala wszystko dobrze, problem mam tylko ja gdyz mam rozluznienie i lekkie pekniecie kosci lonowej, dlatego kazdy stawiany krok tak nieziemsko boli, mam lezec 3 tygodnie do kolejnej wizyty, co przy trzylatku ktorego trzeba zaprowadzic i odprowadzic do przedszkola jest niemozliwe, w jedna strone m bedzie go wozil a ja odbierala, na szczescie nie jest to niebezpieczne dla dziecka, ale z cc na zyczenie bede miala cc na zalecenie mojego gin, i pewnie 10-14 dni przed terminem wiec pewnie kwiecien, no ale jak sie bede oszczedzala moze kosci sie zrosna i nie bedzie juz tak bolalo

nanulika- masz wizyty i wszystko ok wiec jest dobrze, ruchy generalnie do 24 tygodnia powinno sie czuc ale kazdy czuje inaczej, niedlugo sie pojawia

kessy- ale ta dziurka nic nie musi jeszcze znaczyc na tym etapie, kazde dziecko przy urodzeniu ma mala dziurke ktora sie w wiekszosci przypadkow zrasta kilka dni po narodzinach, ale to napewno wiesz, trzymam kciuki by bylo dobrze ale napewno bedzie

Nia a ciebie spojenie łonowe bolało? Skąd gin wie, że pęknięte?
współczuję, bo z tym leżeniem to faktyczne ciężko może być. No ale cc zazdroszczę. Oszczędzaj się!

Gratuluję wizyt!

Kessy a u córci ta wada w czymś przeszkadza? Ja pamiętam że jak byłam mała też miałam jakąś dziurę w sercu, utrudniała mi oddychanie jak się zdenerwowałam, ale nic z nią nie robili i sama zniknęła z wiekiem.

Nia biedulo, dużo siły życzę!

Dziewczyny, miałyście tak, że między jedną a drugą wizytą waga urosła Wam o 4kg?

Zapominajka- no wlasnie powiedzial ze jesli tak kazdy krok boli to sie kosci roztluznily i kosc lonowa jest gdzies peknieta ale nie cala bo wtedy wogole bym sie nie ruszyla, ale jakos specjalnie mnie w tym kierunku nie badal, powiedzial ze w czasie ciazy nic nie zrobi musze lezec i jak najmniej chodzic, moze nie bedzie dalej pekalo i troche sie wzmocni jak bede sie oszczedzala, jak za 3 tygodnie sie nie polepszy to dostane jakis pas na biodra pod brzuch i ewentualnie srodki przeciwbolowe ale narazie mysle pozytywnie ze jednak bedzie lepiej

w pierwszej ciazy mialam chyba raz +4 kg w 4 tygodnie, ale wtedy tez ponad 20kg przytylam...

Kurcze, bo ja mam tak przy chodzeniu, że jak dale idę, to po jednej stronie mnie dośc mocno boli :dry:
Ale lekarz nic mi na to nie powiedział.

Mavika a ile przytyłaś od początku ciąży?

reklama
Do góry