reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

reklama
witajcie kobietki, jestem tu nowa, postanowilam zalozyc konto, poniewaz wlasnie spodziewam sie drugiego malenstwa, jestem pelna obaw, jakos bardziej swiadoma niz przy pierwszym :) bylam zapisana na usg, ale znajoma mi powiedziala, ze to za wczesnie i nie bedzie nic widac, ze szkoda wydawac pieniadze, miesiaczke mialam 19.08, poradzcie kiedy Wy poszlyscie do lekarza, kiedy na usg bedzie cos widac, kiedy najwczesniej mozna pójsc
z gory Wam dziekuje

Ja miałam ostatnią miesiączkę 18.08. i wybieram się do lekarza w przyszły wtorek. Mam nadzieję, że będzie się dało już dojrzeć ciążę w 6tym tygodniu? Któraś z Was była dziewczyny w 6tygodniu i coś dojrzała na USG?

Ja OM mialam 17.08,bylam 13go wrzesnia i byl pecherzyk. Teraz ide we wt na NFZ i w czw do mojej gin pryw.
Powinien byc zarodek i serduszko.

No to w takim razie licżę na to, ze i ja coś zobaczę! Tym bardziej, że jeszcze nie do końca w to wszystko wierzę - wciąż opieram się na testach tylko ;-)

ja miałam pierwszą wizytę w 6 tc to był pęcherzyk i biała plamka w środku ;) ... lekarka nie powiększała żeby szukać serduszko bo lepiej nie stresować , ja wtedy miałam 5 i 1 dzien lub 5 i 2 dni, nie pamietam do końca.

eve ja byłam w 6 tygodniu i nic nie było widać i według mnie najlepiej jest iść dopiero po 7 tygodniu - unikniesz wtedy niepotrzebnych stresów mi sie wydaję. Ja teraz jakbym miała znowu zapisywac się na wizytę na bank bym miała taki plan działania : - w 4/5 tyg. robi sie przeważnie test ciążowy, w 6 tyg sprawdziłabym przyrost bhcg a w 7/8 usg. zero stresów i niepotrzebnych rozmyślań jeśli np. w 6 tyg serduszko nie będzie biło albo tak jak u mnie teraz w 5 jedyna "diagnoza" lekarza z usg - przestrzeń bezechowa.

Ja też miałam OM 17.08 do lekarza planuję pójść dopiero 4 października, czyli pod koniec 7 tc. Mam nadzieję, że zobaczę coś więcej jak pęcherzyk. Jak myślicie? Czy lepiej przesunąć wizytę o tydzień na przód np 11 października? To będzie moja pierwsza wizyta :)

reklama
Do góry