reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Aia mój synek też pośladkowo. Właśnie dziś wkraczam w pełny 38tc i moja gin już w 35tc stwierdziła, że on się raczej nie odwróci i się nie pomyliła. Czuję go tak samo jak wcześniej ale jutro się dowiem wszystkiego dokładnie.
O Emka Twój synek też na pupci siedzi. Chyba tak im wygodniej

Mała.di gratuluję udanej wizyty i tak jak dziewczyny piszą nie ma co się kierować terminami z USG, u mnie za każdym razem wychodzi inaczej.

Marcia rośnie Twój synuś jak na drożdżach :) Dobrze, że masz wyniku lepsze :)

JJustyna Tobie również gratuluję udanej wizyty. Tak dziewczyny piszą o tych terminach porodów. Moja ciocia miała wizytę 12 maja rano. Lekarz jej powiedział, że w ciągu najbliższych kilku dni na pewno się nie zanosi na poród a córeczka przyszła na świat zaledwie 12godz później. Doszła do domu, wlazła na 5 piętro z buta bo wina się popsuła i odeszły jej wody. A też jej gadał, że nie urodzi szybko.

Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie jutro kciuki, zebym dostała już skierowanie na cc i żeby moja ginka już nie trzymała mnie dłużej w niepewności.

reklama
Wiolcia, ale ginka sie kazała kierowac pierwszym usg - zrobionym w 8/9tyg ciaży. teraz to pewnie , i u mnie za kazdym razem wychodza zupelnie rozne daty, raz wyszedl 2sierpnia potem 14...

Wiolcia, ale ginka sie kazała kierowac pierwszym usg - zrobionym w 8/9tyg ciaży. teraz to pewnie , i u mnie za kazdym razem wychodza zupelnie rozne daty, raz wyszedl 2sierpnia potem 14...

Ja od dwóch położnych słyszałam, że najlepiej to się sugerować usg wykonanym między 11 a 14 tyg, kiedy się sprawdza przezierność. Na nfz to często jest to pierwsze właśnie :-p

Gratuluję udanych wizyt, ale już te dzieci duże.. a dopiero co pisałyśmy po ile mm mają i ile gram :szok:

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i fajniutko że wszystko idzie po Waszej myśli. Ja też po wizycie. Jutro kładę się na oddział. Mój gin powiedział, że rozwiąże mnie albo w tym tygodniu np. w piątek 13-go :-D no albo spokojnie poczekam w szpitalu na jakąś akcję i wtedy zrobią. Szyjka skróciła się ma pół cm, ale trzyma jeszcze. KTG ok. Ale dobro dzieci to nie wszystko, bo widzi jak mi ciężko i daje mi max 10 dni.
Idę sie pakować:tak:
Trzymajcie kciuki. Jak coś to przez Marcie będę pisała smski :-D

Kruszki - u mniepolozna nigdy nie mowi ile dziecko wazy takze ja nie mam pojecia ;)

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia poprostu nie wchodze juz na wage mam to gdzies :D

Sopelek - trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na wiadomosci od Ciebie, powodzenia!

Sopelku to trzymam kciuki. Już za chwilę będziesz miała swoje Skarby po tej stronie i wszystko będzie dobrze. Strach zrozumiała rzecz, ale urodzenie ich mimo strachu Cię nie ominie, więc podejdź zadaniowo. W pierwszej ciąży moim marzeniem były bliźniaki chłopiec i dziewczynka, więc trochę zazdroszczę;-)

reklama
sopelku, ja równiez trzymam kciuki!
to jasne ze sie boisz, chyba jak kazda z nas... ale z drugiej strony, lepiej w koncu to miec za sobą !
i bobasy przy sobie:)) bedziesz podwójną mamusią, juz tak niedlugo ! :-)

cornelka, moje usg te miedzy 11 a 14tygodniem bylo juz trzecie - bo jedne mialam zlecone by potwierdzic ciaze, drugie na IP.. no i trzecie tamto bo wiadomo, obowiazkowe ;) i wszystkie wlasnie wskazywaly ze ciaza jest tydzien mlodsza

Do góry