reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Cześć dziewczyny :-)Ja właśnie z wizyty wróciłam. Wszystko jest ok. Mała ładnie rośnie i waży już 2366g :-) Ma już takie słodkie pucułowate policzki :-D Przeraża mnie tylko wielkość jej stóp - prawie 7cm...:szok:

reklama
Dzieci mają nieproporcjonalnie długie stopy. Nawet się położnej pytałam czy młody jest zdrowy tak to dziwnie wyglądało ;-)

Sopelku
trzymam kciuki

Kruszki - u mniepolozna nigdy nie mowi ile dziecko wazy takze ja nie mam pojecia ;)

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia poprostu nie wchodze juz na wage mam to gdzies :D

Sopelek - trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na wiadomosci od Ciebie, powodzenia!
ja tez trzymam kciuki za Ciebie Kochana! 10dni :) i maluszki beda z Toba :)
a co do wagi, masz takie wykresy na pewno w karcie dolaczone, tam zerknij, zaznaczaja kropke w miejscu tygodnia ciazy i tam pokazuje wage

Mala.di oo, to fajnie, że takie zgodne te daty :-) Tym bardziej nie masz się co martwić, ze mała jest malutka, bo co innego jak patrzyłaś na tydzień starszą ciąże :-p

ja jednak naprawde mam skleroze. zgodne sa daty - tzn wiek płodu z tego usg potwierdzajacego ciaże i z IP. i wedlug tego mialam obliczane i wpisane w karte ciąży... usg w 13tyg juz wykazalo ze termin podliczany przez komputer, wedlug OM- 30lipca, wedlug tego usg 1sierpnia :eek: ale nie wiem, moze uznali ze to jest juz dosc malo wymierne... a bylam pewna ze to wedlug tego jest, teraz dopiero sprawdzilam

moglam trwać w nieświadomości.

teraz sie az zaczelam zastanawiac czy polozna ktora obliczala to, to dobrze policzyla... usg robione 29grudnia (to pierwsze na IP) wykazało że jestem w 8tygodniu ciąży. czyli... w sumie nie wiem co.

dlatego zreszta wolalam sie trzymac daty z OM... bo jej sie nie da przesunąć do przodu, do tyłu... i mieszać.

mala.di jesteś w 36 tc ;-) mniej więcej pierwszy suwaczek jest ok. Gdybyś dokładnie podała ile tego 29 było dni (w sensie 7ti6dni mp) to bym ci co do dnia podała :tak:

Zadnego mieszania tu nie ma owulacja i zapłodnienie było tylko raz :) i to jest dużo pewniejsze niż data@

podalabym..ale czegos takiego nie mam. na tym jest po prostu 8tydzien, na nastepnym, 5 dni pozniej 9tydzien. dopiero na tym w 13 tyg jest dokladnosc co do dnia, ale wtedy juz rozbieznosc miedzy om a usg wynosi 2dni..

czyli jednak 8sierpnia:dry:

reklama
myślę że tak albo nawet kilka dni później. Załóż sobie za termin pierwsze dwa tygodnie sierpnia i wyluzuj. Ja tak zrobiłam będzie 1 będzie ok będzie 15 też będzie ok.

Do góry