reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Cześć dziewczyny :-)Ja właśnie z wizyty wróciłam. Wszystko jest ok. Mała ładnie rośnie i waży już 2366g :-) Ma już takie słodkie pucułowate policzki :-D Przeraża mnie tylko wielkość jej stóp - prawie 7cm...:szok:

reklama
Dzieci mają nieproporcjonalnie długie stopy. Nawet się położnej pytałam czy młody jest zdrowy tak to dziwnie wyglądało ;-)

Sopelku
trzymam kciuki

Kruszki - u mniepolozna nigdy nie mowi ile dziecko wazy takze ja nie mam pojecia ;)

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia poprostu nie wchodze juz na wage mam to gdzies :D

Sopelek - trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na wiadomosci od Ciebie, powodzenia!
ja tez trzymam kciuki za Ciebie Kochana! 10dni :) i maluszki beda z Toba :)
a co do wagi, masz takie wykresy na pewno w karcie dolaczone, tam zerknij, zaznaczaja kropke w miejscu tygodnia ciazy i tam pokazuje wage

Mala.di oo, to fajnie, że takie zgodne te daty :-) Tym bardziej nie masz się co martwić, ze mała jest malutka, bo co innego jak patrzyłaś na tydzień starszą ciąże :-p

ja jednak naprawde mam skleroze. zgodne sa daty - tzn wiek płodu z tego usg potwierdzajacego ciaże i z IP. i wedlug tego mialam obliczane i wpisane w karte ciąży... usg w 13tyg juz wykazalo ze termin podliczany przez komputer, wedlug OM- 30lipca, wedlug tego usg 1sierpnia :eek: ale nie wiem, moze uznali ze to jest juz dosc malo wymierne... a bylam pewna ze to wedlug tego jest, teraz dopiero sprawdzilam

moglam trwać w nieświadomości.

teraz sie az zaczelam zastanawiac czy polozna ktora obliczala to, to dobrze policzyla... usg robione 29grudnia (to pierwsze na IP) wykazało że jestem w 8tygodniu ciąży. czyli... w sumie nie wiem co.

dlatego zreszta wolalam sie trzymac daty z OM... bo jej sie nie da przesunąć do przodu, do tyłu... i mieszać.

mala.di jesteś w 36 tc ;-) mniej więcej pierwszy suwaczek jest ok. Gdybyś dokładnie podała ile tego 29 było dni (w sensie 7ti6dni mp) to bym ci co do dnia podała :tak:

Zadnego mieszania tu nie ma owulacja i zapłodnienie było tylko raz :) i to jest dużo pewniejsze niż data@

podalabym..ale czegos takiego nie mam. na tym jest po prostu 8tydzien, na nastepnym, 5 dni pozniej 9tydzien. dopiero na tym w 13 tyg jest dokladnosc co do dnia, ale wtedy juz rozbieznosc miedzy om a usg wynosi 2dni..

czyli jednak 8sierpnia:dry:

reklama
myślę że tak albo nawet kilka dni później. Załóż sobie za termin pierwsze dwa tygodnie sierpnia i wyluzuj. Ja tak zrobiłam będzie 1 będzie ok będzie 15 też będzie ok.

Do góry