reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

Aia mój synek też pośladkowo. Właśnie dziś wkraczam w pełny 38tc i moja gin już w 35tc stwierdziła, że on się raczej nie odwróci i się nie pomyliła. Czuję go tak samo jak wcześniej ale jutro się dowiem wszystkiego dokładnie.
O Emka Twój synek też na pupci siedzi. Chyba tak im wygodniej

Mała.di gratuluję udanej wizyty i tak jak dziewczyny piszą nie ma co się kierować terminami z USG, u mnie za każdym razem wychodzi inaczej.

Marcia rośnie Twój synuś jak na drożdżach :) Dobrze, że masz wyniku lepsze :)

JJustyna Tobie również gratuluję udanej wizyty. Tak dziewczyny piszą o tych terminach porodów. Moja ciocia miała wizytę 12 maja rano. Lekarz jej powiedział, że w ciągu najbliższych kilku dni na pewno się nie zanosi na poród a córeczka przyszła na świat zaledwie 12godz później. Doszła do domu, wlazła na 5 piętro z buta bo wina się popsuła i odeszły jej wody. A też jej gadał, że nie urodzi szybko.

Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie jutro kciuki, zebym dostała już skierowanie na cc i żeby moja ginka już nie trzymała mnie dłużej w niepewności.

reklama
Wiolcia, ale ginka sie kazała kierowac pierwszym usg - zrobionym w 8/9tyg ciaży. teraz to pewnie , i u mnie za kazdym razem wychodza zupelnie rozne daty, raz wyszedl 2sierpnia potem 14...

Wiolcia, ale ginka sie kazała kierowac pierwszym usg - zrobionym w 8/9tyg ciaży. teraz to pewnie , i u mnie za kazdym razem wychodza zupelnie rozne daty, raz wyszedl 2sierpnia potem 14...

Ja od dwóch położnych słyszałam, że najlepiej to się sugerować usg wykonanym między 11 a 14 tyg, kiedy się sprawdza przezierność. Na nfz to często jest to pierwsze właśnie :-p

Gratuluję udanych wizyt, ale już te dzieci duże.. a dopiero co pisałyśmy po ile mm mają i ile gram :szok:

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i fajniutko że wszystko idzie po Waszej myśli. Ja też po wizycie. Jutro kładę się na oddział. Mój gin powiedział, że rozwiąże mnie albo w tym tygodniu np. w piątek 13-go :-D no albo spokojnie poczekam w szpitalu na jakąś akcję i wtedy zrobią. Szyjka skróciła się ma pół cm, ale trzyma jeszcze. KTG ok. Ale dobro dzieci to nie wszystko, bo widzi jak mi ciężko i daje mi max 10 dni.
Idę sie pakować:tak:
Trzymajcie kciuki. Jak coś to przez Marcie będę pisała smski :-D

Kruszki - u mniepolozna nigdy nie mowi ile dziecko wazy takze ja nie mam pojecia ;)

Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia poprostu nie wchodze juz na wage mam to gdzies :D

Sopelek - trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na wiadomosci od Ciebie, powodzenia!

Sopelku to trzymam kciuki. Już za chwilę będziesz miała swoje Skarby po tej stronie i wszystko będzie dobrze. Strach zrozumiała rzecz, ale urodzenie ich mimo strachu Cię nie ominie, więc podejdź zadaniowo. W pierwszej ciąży moim marzeniem były bliźniaki chłopiec i dziewczynka, więc trochę zazdroszczę;-)

reklama
sopelku, ja równiez trzymam kciuki!
to jasne ze sie boisz, chyba jak kazda z nas... ale z drugiej strony, lepiej w koncu to miec za sobą !
i bobasy przy sobie:)) bedziesz podwójną mamusią, juz tak niedlugo ! :-)

cornelka, moje usg te miedzy 11 a 14tygodniem bylo juz trzecie - bo jedne mialam zlecone by potwierdzic ciaze, drugie na IP.. no i trzecie tamto bo wiadomo, obowiazkowe ;) i wszystkie wlasnie wskazywaly ze ciaza jest tydzien mlodsza

Do góry