reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja sie chyba jednak musze troche uaktywnić... bo jak narazie to ograniczam sie do wyjscia do sklepu raz dziennie, czasem na rynek. Pewnie, ze dobrze by dzidzia sobie posiedziała ;-) ale gdy tak bedzie chciala do 42 tyg siedziec to juz nie za dobrze, dla niej nawet. A chyba tylko moja szyjka tak tkwi w miejscu :p

marcia, ale ten synek Ci rośnie ! :-D niezle, w 3 tyg ponad kilogram;)

fajnie, ze wy zdrowe, i dzieci zdrowe ^^

reklama
mala.di gadaniem lekarzy kiedy kto urodzi się nie przejmuj. Moja koleżanka urodziła w maju, w poniedziałek była u gin (40tc) ten jej mówi, że nic się nie dzieje, pozamykame, szyjka długa i twarda. Urodziła we wtorek :baffled: jeszcze lepsza była moja kuzynka o 11 tekst że jeszcze przez tydzień nie urodzi o 18 mała była z nią. Mi czop odszedł dwa tygodnie przed porodem, dwa tygodnie miałam miękką, skróconą szyjkę, dziecko w kanale, rozwarcie na 2 cm. Miałam urodzić za dwa dni urodziłam za dwa tygodnie.
To jest żywioł a lekarze mogą sobie gdybać....

mala.di, marcia, justyna, gratuluję udanych wizyt :)

mala.di Najważniejsze, że mała jest zdrowa, a to kiedy przyjdzie na świat, to i tak jedna wielka niewiadoma. To, że Ci się przesunął termin wcale nie znaczy, że nie masz urodzić jeszcze w lipcu ;). Choć poniekąd rozumiem Twoje niepocieszenie, bo celowałaś w połowę, nie w końcówkę, a tu próba matczynej cierpliwości ;).

emka o, to nie jestem sama z moim dupeczkowym uparciuszkiem :). Miłoszek ma jeszcze trochę czasu na fikoła, więc spoko :). Trzymam kciuki coby jednak go uczynił.

marcia super, że u Was dobrze. Tak czułam, że wrócisz do nas po wizycie, a nie przepadniesz w szpitalnych czeluściach :)

gratuluję babeczki idealnych wizyt. my tez meldujemy sie po ostatnim usg - tolka ulozona glowkowo, waga 2300, ciaza "starsza" jednak o kilka dni, prawie tydzien, tak jak przepowiada termin poczecia i pierwsze usg :)
ruszala sie niemozliwie a moj maz zadawal tysaice pytan az pani doktor w koncu powiedziala ze wie po kim tola taka niecierpliwa :-D

Gratuluję udanych wizyt i tak jak pisze karolina poród to żywioł, nie przewidzisz dnia ani godziny;-)
Ja mam wizytę w czwartek, ale dziś odebrałam wyniki i nie jestem zadowolona z badań moczu: azotyny obecne, liczne nabłonki płaskie, kryształy szczawianu wapnia liczne, moczany bezpostaciowe bardzo liczne, bakterie liczne. I co to? Zapalenie układu moczowego? Dzwoniłam do gin, kazała do czwartku brać urosept i zobaczy dokładni, a poza tym męczą mnie bóle krzyża i biegunka. No to poanrzekałam:crazy:

domi, wypowiem się, jako robiąca częste posiwy;-) i jeszcze częstsze badania. Bakteriami nie przejmuj się póki nie ma leukocytozy ja mam ciągle, liczne nabłonki - norma u kobiet nie tylko w ciąży, mam jeszcze liczne fosforany wapnia bodajże i też mój gin uważa te wyniki za prawidłowe. Masz jakieś dolegliwości?

Jeśli chodzi o bóle pęcherza to nie. Ostatnio tylko, jak pisałam bóle w dolnej częsci pleców i biegunkę, ale to chyba nie od tego. Tylko często siusiam i przepraszam za dosłownośc ostatnio na wkłądce mam takie ciemniejsze wydzielinę

Ja po mojej ostatniej wizycie pisalam wlasnie ze mialam na wynikach napisane liczne nablonki, spytalam ginki i powiedziala ze to nic takiego, ze u kobiet w ciazy bardzo bardzo rzadko zdarza sie aby ,,tam'' bylo idealnie.

Gratuluje wszystkim dobrych wiesci!

domi, ten śluz to chyba przed porodem, ja mam teraz intensywnie żólty, gin sprawdzał to nie infekcja. Osobiście uważam, że branie urospetu nie ma sensu, ani nie poprawił wyników, ani nie zniknęła opuchlizna.

reklama
no bo w sumie to co robi urosept?... działa moczopędnie, i chyba tyle. ja jak mnie szczypało, pieklo, to najpierw oddawalam probke moczu do badan a potem dopoki nie poszlam do lekarza to uzywalam kremu clotrimazol, bez recepty. kosztuje grosze i przynosi ulge.

dziewczyny, ale w tym ze porod mi powinien pojsc gładko dosć ze wzgledu na miekka szyjke i drobną budowe malutkiej, to ginka musiała miec racje, nie? :-D
podobno tez mlodocianym mamom daje sie darmowe zzo, tzn tym do 18roku zycia:p a wiec nieco jestem za stara, ale ginka mi mowila ze jak chce to zebym poprosila, to moze sie zgodza. ale wiecie co? ja chyba nie chce. musze to przeżyć.

Do góry