reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

dziewczyny gratuluję udanych wizyt, jejku jak ten czas szybko leci, nasze fasolki już takie duże. Ja w czwartek wybieram się na badania i w poniedziałek kolejna wizyta, ale póki co spokojna jestem, staram się myśleć że wszystko ok tak jak u Was pomimo że objawy faktycznie zaczynają mijać powoli.
Teraz mam nową przypadłość, albo serducho mi zaczyna tak szybko bić , albo słabo mi się robi. też tak macie?

reklama
ja miałam, i miałam też że nagle oblewa mnie pot i przechodzi mnie taki zimny dreszcz, kilka razy mi się to zdarzyło, może też trochę w związku z przeziębieniem - ale zwykle przy przeziębieniach nie miewam takich odczuć ;)

ja w tej chwili nie mam już żadnych objawów - od momentu jak wstałam z łóżka i poczułam że nie czuję już tej mojej słabości :)

moja dzidzia jeszcze malutka - niecałe 2cm, niektóre już tu mają ponad 3 :) ale też nasze ciąże różnią się o te kilka tygodni w jedną czy drugą stronę

Ka milka ja mam uderzenia ciepła, chyba jak przy menopauzie :szok: przez to mnie mdli i słabo, metodę znalazłam, że za ciepło się nie ubieram :tak: ja to mam Kruszynkę, nie ma jeszcze centymetr a już mi życie przewraca do góry nogami :-D

sorki asia2092 ja nie zauważyłam twojego postu ;-) wygląda na pęcherzyk ciążowy, ja miałam wczoraj usg 8/9tydzień i malutka 7mm kruszynkę, nawet wcześniej nie szlam, bo wiedziałam, że miałam późną owulację :tak: a co lekarz powiedział, że Cię martwi?

Stwierdzil, ze jest to za male nie ten ksztalt i bylo puste w srodku :( Widzialam usg innych i na nich widac o wiele wiecej. W opisie usg mam " pc ? pseudo pc ? " Pobrali mi krew na bete, jutro powtorka i sie okaze, ale nawet nie nazwal tego ciaza :(

Asia, ja się nie znam kompletnie... A lekarz z Tobą usg nie omówił?
Tak sobie teraz myślę, że wygląda to na maleńki pęcherzyk. Na 7 tydzień faktycznie mały, ja miałam taki 2 tyg. temu. Niby też "pusty", ale pani dr zobaczyła ciałko żółte. Wiele zależy od sprzętu do usg. A może miałaś opóźnioną owulację? Beta powinna wiele wyjaśnić. Niczym się nie denerwuj.

Mój Maluszek to chyba najmniejszy ze wszystkich... Mam w ogóle nadzieję, że go zobaczę dziś - pierwszy raz. Ale na pewno ma poniżej centymetra.

Ostatnia edycja:
Nie robil mi nadziei. Mowil, ze wyglad w ogole nie pasuje do czasu.... Ze teoretycznie 7-8 tydzien,a tam takie male plaskie cos....

Asia może nie wszystko stracone, dobrze, że na betę Ciebie wysłał, a miałaś wcześniej robioną? wiesz, lekarze są ostrożni w nazwach i ocenach, głowa do góry ;-) Ewa o której masz wizytę? :tak:

reklama
Do góry