reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Haha ja też od dzisiaj z młodym pertraktuje. Namawiam go żeby zrobił mamie prezent na imieniny (a mam 29 - w niedzielę), ewentualnie żeby do końca lipca się wyrobił, czyli daję mu tydzień. Ale zaczynam wątpić w to że mnie posłucha. On to taki uparciuch jest i nie lubi współpracować. Na usg zawsze się wykręcał i nie pozwalał się pomierzyć, na ktg nie chciał się ruszać, a za chwilę szalał. Jakiś indywidualista z niego będzie.

reklama
Hahaha, dziewczyny, bo z dzieciakami tak już jest...Lubią tak trochę na przekór ;).

Moja też miała dla tatusia na imieniny dzisiaj wyskoczyć i nic...Abstrahuję od moich próśb o fikołka główką w dół, które to niczym mantrę powtarzam od ponad miesiąca i...nic. No, ale czego się spodziewać. Po rodzicach takie uparte :p.

Oj duzo tych sierpniowych uparciuchow;)
Ja taka nadzieje mialam na koniec lipca a tu niby cos ruszylo0skorcze i bole na@ ale juz zwatpilam ze cos z tego bedzie jeszcze w lipcu;) no coz czeka mnie jeszcze 2 lub i 3 tyg z brzuszkiem najwyrazniej;) Dzis wizyta, ma wypisac skierowanie i trzeba bedzie czekac kiedy sie przyda

nie bez powodu ciąża trwa 40 tygodni. Mówiłam Wam na początku, że statystycznie częściej dziecko się przenosi niż urodzi wcześniej ;-) zwłaszcza u pierworódek. Lekarze nie ustalają terminu porodu dla jaj. Juz niedługo wszystkie będa tuliły swoje bobaski. Niecierpliwe zapraszam do wątku opieka nad dzieckiem do poczytania postów Dzag:-D:-D

A wlasnie zerknelam i pomyslalam ze w sumie to te 2 tyg zleca szybciutko, warto by bylo jeszcze nacieszyc sie ostatnimi chwilami we 2, M troche bardziej dowartosciowac bo potem lekko na bok odejdzie:-D
Najlepiej jakby juz maluchy tak po 3-4 miesiace mialy wtedy juz mamy je zdarza poznac i maluchy zdarza sie ,,zadomowic'', hmmmmm marzenia:-D

Witam się po swojej wizycie.
U mnie wszystko w porządku, HIV,GBS ujemny, w moczu brak białka ino ph podwyższone więc zabieram się za picie żurawiny.
Szyjka cała długaśna nie rozwarta. Mały ma już prawie 3200 g głowa duża jak na 41 tydz. ma co prawda 31,8 cm ale jest okrągła a nie podłużna. Lekarz prognozuje wagę 3600 g w terminie.
Załamałam się bo nie dość że maluszek już spory to jeszcze zamierza sobie tam chyba do końca wakacji dotrwać. Ja się pytam skąd te skurcze bóle a na poród się nie zapowiada.
Marcia widzę że u Ciebie prawie ten sam termin, ta sama waga i tak samo daleko w lesie.

Lekarz mówił że teraz dzidzie się rodzą takie sporawe, w sobotę miał 5 porodów i najmniejsze dziecię 3300, największe 4100 i to co 4100 to urodziła kobieta chudzinka 45 kg przed ciążą i w ogóle z uśmiechem na ustach poród bez krzyku tak pozytywnie była nastawiona, a ta co 3300 g to krzyczała jakby ją ze skóry obdzierali.

karenm, u mnie szyjka skrócona, ale łożysko stare i dłużej niż 2 tyg zdaniem dwóch lekarzy nie pociąganie, a jak będzie zobaczymy. Bo to nie chodzi o wagę kobitki ale o miednice, a miednice można mieć wąską, a skurcze takie konkret, że pięknie się rozejdzie i 4,5 kg dziecko wyjdzie. Poza tym zależy to jeszcze od wielkości głowy, może być małe, a mieć wielką głowę. Moja Ula ma 3100 ale mnie to bardzo cieszy bo już od dłuższego czasu bałam się, że jest za mała.

reklama
karenm no to mi trochę lepiej że nie jestem sama w moich bólach :-) ja się dzisiaj wzięłam za powtarzanie ćwiczeń ze szkoły rodzenia - kołysanie biodrami, rozciąganie pachwin, kucanie przy krześle itp. Może coś pomoże w lepszym wstawianiu się główki i rozwieraniu szyjki. Chociaż i tak pewnie nasze dzieci wyjdą kiedy chcą. Tylko właśnie tej wagi się boję.

Do góry