reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Acha, zapomniałam wspomnieć, że dziś miałam wizytę :)
Córcia waży ok. 2750, główka na dole, więc wszystko super. No i szyjka zaczyna się skracać i mięknąć, więc coś konkretniejszego zaczyna się dziać :) bardzo chciałabym urodzić w 38.tc. tak w drugiej połowie... oby się spełniło hehe! Tymbardziej, że od ok. tygodnia mam już częstsze skurcze, bardziej bolesne, twardnieje brzuch, ból promieniuje czasem na uda i krzyż-jak przy okresie. Oprócz tego pojawia się kłucie w pachwinach i raz nawet takie jakby kłucia niedaleko odbytu..jakby kość łonowa pobolewała.. oczywiście takich skurczy mam ok. 5-6 w ciągu dnia, więc to normalne, że macica się po prostu przygotowuje, ale liczę na to, że urodzę w 38-39tc. :)

reklama
mala.di też trzymam kciuki za Ciebie i nie zatruwaj sobie głowy wszystkim w internecie.

JA też dziś po krótkiej wizycie u lekarza. Krótkiej bo zaczęło się od badania szyjki i od razu skierowanie do szpitala :-( Pani doktor wyczuła główke bardzo nisko - tak przeczuwałam, że może się dziś skończyć tak ta wizyta.

ja tam dziewczyny myślę, że sypnie nam się po 15-tym ;-) takie ma przeczucie, że się woreczek z porodami na dobre wtedy rozwiąże ;-)

ddaga no to widzę że nasze dzieciaczki takie same :-) terminy mamy podobne a mój synuś dwa dni temu też tyle ważył. No i fajnie że coś się zaczyna "tam" dziać, bo to daje nadzieję że nie będzie to wszystko tak długo trwało. Też chcialabym urodzić po skończonym 37 tygodniu, tylko że mnie ostatnio skurcze nie bardzo łapią. Może jak odstawię fenoterol to się coś ruszy. A za Ciebie trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli.

Sunshine to bardzo dobrze, że miałaś dziś wizytę, bo będziesz pod kontrolą. Nawet jeśli coś by poszło do przodu, to będziesz pod okiem lekarzy. Trudno..niestety czasem trzeba się nalatać i pomęczyć na koniec..ważne, by lekarzy czuwali ;) choć ja też nie przepadam za takimi wizytami szpitalnymi..najważniejsze, aby bobo było bezpieczne :D

ddaga no to widzę że nasze dzieciaczki takie same :-) terminy mamy podobne a mój synuś dwa dni temu też tyle ważył. No i fajnie że coś się zaczyna "tam" dziać, bo to daje nadzieję że nie będzie to wszystko tak długo trwało. Też chcialabym urodzić po skończonym 37 tygodniu, tylko że mnie ostatnio skurcze nie bardzo łapią. Może jak odstawię fenoterol to się coś ruszy. A za Ciebie trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli.

Tak tak, już kiedyś wychwyciłam, że mamy ten sam tydzień i nawet dzień ;) bo ja na suwaczku mam 35tydzień i 3 dzień, ale tak naprawdę jest 4 dzień (lekarz nawet twierdzi, że dziś kończę 36.tydzień, ale on patrzy na ostatni okres,a ja wiem, że owulacja była tydzień później, więc mam i termin na 7sierpnia i na 12/13.08. ja obstawiam ten drugi)
Super, że nasze dzieciaki ważą tyle samo ;) to odpowiednia waga jak na dany tydzień :):):) też trzymam kciuki, aby wszystko poszło po Twojej myśli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

nataszka kciuki za dzisiejszą wizytę zaciśnięte!

ddaga gratulacje z tytułu udanej wizyty i całkiem pokaźnej córci :).

sunshine zaciskam kciuki za Ciebie i bąbelka, oby jak najdłużej wysiedział jeszcze u mamusi :).

Ja mam wizytę jutro z rana, w szpitalu. Denerwuję się, norma ;).

reklama
Ja też po wizycie. Szyjka mięciutka, zostało jej 1 cm, rozwarcie na 1 swobodny palec. Moja gin stwierdziła, ze jakby się uparła to drugi też by dała rade, ale jeszcze nie pora.
Młody 3070 gram i ruchliwy bardzo. Nie chciał dac zmierzyć sobie przepływów, ale jakoś się udało. Główka nisko, ale na tą chwilę balansująca. W trakcie usg miałam ze 3 skurcze z krzyża i Młody, aż wtedy podskoczył, więc coś się już dzieje.Podobny egzamplarz do starszego szczupły brzuszek, dłuższe kości i większa główka. No to będę wyciskac.
Gratuluję reszcie, za potrzebujące kciuki

Do góry