gosha_88
Fanka BB :)
mała.di to super że wszystko graNo to ja się melduje po wizycie...
I wychodzi na to ze nie jestem na tym etapie co wy, Błonka i Aia.... moja ginka kazała mi brac pod uwage bardziej termin z pierwszego usg - 8 sierpnia. wiec zaraz zrobie drugi suwaczekchoc nie usmiecha mi sie to wcale, ja sie ledwo ruszam a tu tydzien wiecej przede mną...
Morfologia oczywiscie wzorowazadnych bakterii w moczu nie ma, posiewy juz byly wczesniej robione wiec jestem czyściutka
i cos czuje ze to wlasnie lactacyd mi pomogl bo tak to ciagle powracaly jakies infekcje, pieczenie... choc niby mocz byl czysty.
Moja szyjka oczywiscie jest wyjebiście długai ani mysli sie rozwierać. ale za to jest mieciutka, a wiec super do porodu
ginka mnie dzis pocieszyla ze powinnam miec lekki porod, bo wlasnie ta szyjka jest swietnie przygotowana no i dzidzia mała
ale powiedziala ze w normie, i ze wlasnie powinnam jej odejmowac tydzien, i ze wedlug tego ma dobrą wageale tak czy siak, powiedziala ze jak juz sie umowilam na to usg i chce na nie pojsc, to mi da skierowanie
choc wskazan nie ma. a wiec jutro jade skontrolować mojego bobasa
wizyt juz zadnych nie mam do konca. tylko ktg na 1 sierpnia. mowila mi tylko kiedy mam sie zglosic do szpitala, ale zapomnialam i tak wiec jak cos bede musiala w necie szukac informacji czy to juz To.
i mam liczyc ruchy w dwoch najbardziej aktywnych porach dnia malutkiej.
mala.di, głowa do góry, najważniejsze, że u Twojej córeczki wszystko ok, a Ty młoda jesteś to co masz nie dać rady tydzień dłużej ;-)
ja dziś byłam na ktg, w ciągu 10 minut miałam 27 ruchów, aż mnie pęcherz rozbolał od tych kopniaków, poza tym ok :-)
gratuluję udanego zapisu, to dobrze że dzidź szalał, im więcej ruchów tym lepiej

Ja też już po wizycie. Stresa miałam okropnego ale na szczęście wizyta udana. Ginka zadowolona z morfologii, powiedziała że mogę wybrać żelazo do końca opakowania i odstawić. Odnośnie moczu - na ketony w ogóle nie zwróciła uwagi, a o białku powiedziała że w takich ilościach to może sobie być i nic złego się nie dzieje szczególnie że ciśnienia mam dobre. Ale kazała jeszcze raz mocz powtórzyć na wszelki wypadek na kolejną wizytę. Pobrała mi wymaz na paciorkowca. A w badaniu na fotelu szyjka powoli się przygotowuje i mam rozwarcie na opuszkę palca. Ale stwierdziła że to nic złego na tym etapie i że właściwie to dobrze że już się coś powoli zaczyna dziać. Następna wizyta za 2 tygodnie i będę miała ktg. W usg okazało się że moje picie w dużych ilościach pomogło bo wód mam więcej, nawet AFI mi policzyła i wyszło 11. Łożysko młode. A synuś.... rośnie jak szalony :-) waży ok. 2750, a trzy tygodnie temu było 1900. Jeżeli dotrwamy do terminu to może być całkiem spory. Aa i przed następną wizytą mam zmniejszyć dawkę fenka i po wizycie już zupełnie odstawić. No to chyba na tyle moich wieści.
Mała.di nie przejmuj się tymi tygodniami. To wszystko przecież i tak tylko umowne terminy a dzidzia sama będzie wiedziała kiedy jest jej czas na wyjście.
no prosze i kolejne dobre wieści:-) kawał chłopa już z twojego synka! I kolejny raz wychodzi że nie ma co się denerwować, zawsze jest dużo lepiej niż my tu się zadręczamy wątpliwościami

no ja też po wizycie :-) gin powiedziała, że szyjka się ładnie przygotowuje i że wyniki dobre (hemoglobina poszła ładnie w górę :-)). następną wizytę mam 31 lipca a termin wg OM na 6 sierpień a wg usg na 31 lipca. powiedziała że nie zapowiada się żebym w lipcu urodziła
gratuluje również uudanej wizyty!:-)
gratuluję babeczki idealnych wizyt. my tez meldujemy sie po ostatnim usg - tolka ulozona glowkowo, waga 2300, ciaza "starsza" jednak o kilka dni, prawie tydzien, tak jak przepowiada termin poczecia i pierwsze usg
ruszala sie niemozliwie a moj maz zadawal tysaice pytan az pani doktor w koncu powiedziala ze wie po kim tola taka niecierpliwa![]()
czyli co, rodzisz wcześniej??;-)
Super wieści!! Kochana już tuż tuż i będziesz mieć maleństwa przy sobie!! Czekam z niecierpliwością na wszelkie wieści ze szpitala. Buziaki trzymaj sięDziewczynki gratuluję udanych wizyt i fajniutko że wszystko idzie po Waszej myśli. Ja też po wizycie. Jutro kładę się na oddział. Mój gin powiedział, że rozwiąże mnie albo w tym tygodniu np. w piątek 13-gono albo spokojnie poczekam w szpitalu na jakąś akcję i wtedy zrobią. Szyjka skróciła się ma pół cm, ale trzyma jeszcze. KTG ok. Ale dobro dzieci to nie wszystko, bo widzi jak mi ciężko i daje mi max 10 dni.
Idę sie pakować
Trzymajcie kciuki. Jak coś to przez Marcie będę pisała smski![]()

EEe tam, 7cm więcej do kochania... i tak będą ci się wydawały mega maleńkie, zobaczysz. A jakie są słodziutkie takie małe stópki, nic tylko całowaćCześć dziewczyny :-)Ja właśnie z wizyty wróciłam. Wszystko jest ok. Mała ładnie rośnie i waży już 2366g :-) Ma już takie słodkie pucułowate policzkiPrzeraża mnie tylko wielkość jej stóp - prawie 7cm...
![]()