reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

a ja zapomniałam Wam napisać, byłam w poniedziałek na wizycie, miesiąc temu moja mała była główką na dół, a przedwczoraj... znów główką w górę... hmmm

reklama
Hej. Rano byłam na USG, wszystko ok. Chłopczyk waży 2075g a dziewczynka 2025g. Dzidzie nadal w położeniu miednicowym i tak już zostanie.
Łożysko niby III st. dojrzałosci, ale to zależy od osoby która ocenia więc sie nie przejmuje. 2 tygodnie temu miałam stopień dojrzałości I/II st.nie sądzę żeby nagle się tak postarzało :-pMam zaciskać nogi i być dzielna...ehh..łatwo powiedzieć :-D

acha, wg. USG termin porodu przesunął się na 14.08.2012, bo dzieci na 33 tydzień wielkością

sopelek, bardzo ładna waga dzieci jak na ten tydzień. Widać że dobrze je odżywiasz :-) Rosną sobie jak w pojedynczej ciąży. Aż strach pomyśleć ile będą ważyć jeśli donosisz do końca!!! To znaczy ważyć będą pewnie normalnie, tylko jak Tobie będzie ciężko. A jak to będzie z terminem Twojej cesarki??? Ustalą Ci jakiś konkretny termin czy masz czekać aż coś się zacznie?? W sumie Tobie to już niedużo zostało.

ale jako bliznieta sa na 33tc czy licza tak jak nas pozostale?
po 2kg dzieciaczki juz, ale rosna :)
kiedy masz nastepna wizyte?

komputer liczy jak normalna ciążę, ale ja sama mam liczyć że koniec nie w 40 tc tylko 38tc. Jutro mam wizytę, KTG i zobaczymy te przepływy i szyjkę.
W sumie to rosną jak w pojedynczej ciąży, są tylko o tydzień do tyłu, ale to ponoć normalne

sopelek, bardzo ładna waga dzieci jak na ten tydzień. Widać że dobrze je odżywiasz :-) Rosną sobie jak w pojedynczej ciąży. Aż strach pomyśleć ile będą ważyć jeśli donosisz do końca!!! To znaczy ważyć będą pewnie normalnie, tylko jak Tobie będzie ciężko. A jak to będzie z terminem Twojej cesarki??? Ustalą Ci jakiś konkretny termin czy masz czekać aż coś się zacznie?? W sumie Tobie to już niedużo zostało.

Pytałam w sumie ostatnio o jakiś termin rozwiązania, ale nic mi lekarz nie powiedział. Póki wszystko ok to pewnie mam nosić ten słodki ciężar :-pBoję się że jak się zacznie to nie zdążę dojechać :-(Chyba wolałabym się położyć w szpitalu i czekać na odpowiedni moment tej cesarki. Ale tam takie niewygodne lóżka!!!:szok:

i jedzenie jakie okropne :p :-D zawsze to chyba lepiej w domu :) a zdążyć - zdażysz na pewno :)
i tak chyba duze te Twoje dzieciaczki, wlasnie mi sie wydawalo ze slyszalam ze w blizniaczej moga byc sporo mniejsze...

w sumie to Ty juz teraz bys mogla rodzic nawet... a juz na pewno nie pozniej niz w 38tyg...

A ja wam powiem, że dobrze się czuję w szpitalu tzn. bezpiecznie (wiadomo leżysz jak coś się dzieje), a jedzenie masz wtedy nawet lepsze niż w domu bo Cię goście tucznikują:-)

Gratuluje wszystkim wizyt, ja nie wiem od 30 tc ile waży moja dziecina, ale tym razem nie daruje gin, ma mi zmierzyć. Mi mówi tylko łożysko młode, nie ocenia stopnia.

sopelek wielkie gratulacje! Fantastycznie, że maluchy tak zdrowo i żwawo rosną, bomba. Chyba faktycznie jesteś stworzona do chodzenia w ciążach i to mnogich :).

Olga ano widzisz, znaczy, że młoda ma jeszcze sporo miejsca w brzusiu u mamusi ;). Spoko, jak była główką, to pewnie się obróci niebawem do pozycji wyjściowej.

mala.di nie przejmuj się niską wagą...To ostatecznie tylko szacunki. Moja Marysia w sumie niewiele większa. W 35 tyg. miała 2200, a wiadomo przecież, że każdy dzidź inny. Jestem pewna, że gdyby coś było nie tak lekarz by zwrócił na to uwagę. Przecież miał Twój termin wg OM, wiedział jaki jest szacowany wiek ciąży.
Konsultacja u Twojej gin nie zaszkodzi, ale jestem dobrej myśli :).

No, i nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że mała się obróciła!!! Super! Tak, niech świeci przykładem innym dupkowym uparciuchom! W tym mojej oczywista :).

Nie lubię szpitali...Nigdy jeszcze nie byłam, ale jakoś mnie nie ciągnie ;).

reklama
ja kiedys mialam fajnie...mieszkalam na osiedu przy samym szpitalu. wiec nawet jak kiedys chorowalam i teoretycznie powinni mnie klasc do szpitala to leżałam w domu - i w razie pogorszen szłam do szpitala, bo mialam doslownie dwa kroki.
Teraz to chyba wlasnie najbardziej nie lubie tego ze bede musiala po porodzie spedzic te ok.3 dni w szpitalu, bardziej mnie to przeraza niz porod:-D

Aia, ale o to wlasnie chodzi ze jak usg robi ktos inny niz lekarz prowadzacy to on nic nie powie sam - tylko mowi ze moja gin mi wszystko powie... bo oni tez jakos chyba nie chca sie wtracac
mnie martwi nie tyle fakt ze nie dobiła do 2kg, tyle to ze w 3tyg przybylo 200g, a wczesniej mialam 2tyg przerwe miedzy usg i przyrost wagi wyniósł 500g
bo skoro wszystkie narządy sprawdzal sa na miejscu i ok, wiec chyba nie jest to tragedią.....

Do góry