reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

mala.di (...) Jeszcze 6 tyg przed tobą czyli przynajmniej 0,5kg dziecka. 2500 - 2700 to już mini dzieciak (taki jak mój:-D) tylko ubranka 50 naszykuj.
No to mogę oddać tych kilka moich, które mam. Bo mój Tymek już w tym momencie by się w nie nie wbił :-D.
Ale proszę - kolejny dowód na to, że Dzieciaczki w większości wiedzą, kiedy co mają zrobić :-). Wszystko robią w odpowiednim dla siebie czasie. Przekręciła się dopiero teraz, bo kto to widział tyyyle tygodni głową w dół wisieć ;-).

Exotic, rany, nie jestem panikarą, wiele rzeczy zlewam... Ale jakby się coś ze mnie lało to chyba bym już stała pod drzwiami na IP :szok:.

Ostatnia edycja:
reklama
Exotic popieram dziewczyny, lec to sprawdzic do szpitala. Moze to porostu wydzielina, ale lepiej sprawdzic
Mala.di gratuluje przekrecenia dzidzi
Ja mam wizyte w nastepnym tygodniu. Ciekawe czy Adas zminil polozenie...

Pamiętajcie, że w ciąży nie patrzy się na te normy z kartek z laboratoriów - one są dla "zdrowych ludzi" :D W ciąży hemoglobina "ma prawo" spaść do 10 i to jeszcze jest w miarę ok.

hej, ja też po wizycie, mały waży 2 kg czyli wielkoludem chyba nie będzie ;-) ale jest b. uparty i sobie dalej siedzi, za 3 tygodnie następna wizyta i jak się nie odwróci to umawiamy się na cesarkę, w sumie wszystko mi jedno, będzie co ma być ;-)

Exotic, sprawdź ta wodę koniecznie :tak:

No to mogę oddać tych kilka moich, które mam. Bo mój Tymek już w tym momencie by się w nie nie wbił :-D.
Ale proszę - kolejny dowód na to, że Dzieciaczki w większości wiedzą, kiedy co mają zrobić :-). Wszystko robią w odpowiednim dla siebie czasie. Przekręciła się dopiero teraz, bo kto to widział tyyyle tygodni głową w dół wisieć ;-).
.

heheh, no to dawaj dzag, z 300g chetnie przyjmiemy:-D
w sumie racja, tez bym tak nie mogla dziewiec miesiecy ciagle w tej samej pozycji :-D

lekarz od usg mi wczoraj wspomnial zebym lezala duzo na lewym boku, zeby byl dobry przeplyw krwi. wiec zaraz juz zaczne sobie wyrzutowac ze tyle lezalam na plecach...

kruszki, nie nie nie! ja nie jestem w zadnym wypadku w 33tyg ciąży!! nadal jestem w 36:p tylko ze mala jest tak mała jak 33tyg maluszek...

a moja lekarka nie miala okazji by sie zmartwic tak malym przyrostem wagi w ciagu ostatnich 3tyg, bo wizyte mialam przed usg, nastepna za 2tyg, a lekarz z usg oczywiscie mowi ze lekarz prowadzacy zdecyduje co dalej i wszystko sam mi powie...

Mała.di a o łożysku coś Ci mówili na tym usg?? To znaczy jaki ma stopień dojrzałości? I czy przepływy miałaś sprawdzone? Ostatnio w szpitalu spotkałam koleżankę, która była w 35tc i już od dwóch tygodni leżała w szpitalu z powodu małego przyrostu wagi maluszka. Dostawała jakieś suplementy odżywcze i poprawiające przepływ w łożysku no i miała kontrolę usg raz w tygodniu, żeby mogli wychwycić moment kiedy dziecko przestanie już w ogóle rosnąć i wtedy mieli jej cesarkę zrobić. A dzidziuś w 35tygodniu ważył chyba niecałe ok. 2kg więc podobnie jak Twoja. Pisząc to nie chcę Cię straszyć, bo widzę jak wszystkie dziewczyny Cię pocieszają, ale ja bym spróbowała jeszcze raz się skontaktować z Twoją lekarką, skoro Ona nie zna wyników usg. 2 tygodnie do wizyty to niby nie dużo, ale jednak ja bym się trochę bała.

reklama
sprawdzał lekarz łożysko, . ale z nim bylo ok wszystko...w kazdym razie tak zrozumialam. czy przeplywy, nie pamietam... tylko wlasnie jak spytalam potem co moge zrobić to powiedział zebym lezala na lewym boku, zeby przeplywy byly dobre. wiec tak leze, wczoraj nawet udalo mi sie tak zasnac, podlozylam nawet poduszki pod plecy by sie nie przekrecic..no ale w nocy ciezko nad tym zapanowac, tylko zaczynam rozwazac teraz kupienie poduszki-rogala, moze ona by mi pomogla utrzymac sie w jednej pozycji,a potem przyda sie do karmienia, zamiast fasolki

no i jeszcze gdy pytalam czy moze np mam sie zapisac na kolejne usg (bo na termin badania zawsze trzeba czekac dwa tygodnie, to powiedzial ze lekarka prowadzaca zdecyduje... no ale wtedy by wyszlo na to ze zanim dostane ew skierowanie to usg bede miec zrobione za 4tyg, jesli jeszcze nie urodze...)
moge tez sprobowac sciemnic pani z rejestracji ze bede miec skierowanie na usg:pa potem ewentualnie je odwolac, gdyby moja lekarka uznala ze nie bedzie potrzebne

moja lekarka przyjmuje raz w tygodniu w przychodni... moge do niej znów się wbić ewentualnie za tydzien

Ostatnia edycja:
Do góry