reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Nie zapominajcie ze moje w 31 tyg wazylo 2400:szok:Teraz az sie boje .Pewnie ponad 3 kg.To ja tez bede pytala o ta glowke.Ale np moja siostra miala ciezki porod bo niby glowka przeszla ale synek byl krepy i szeroki w barkach.:szok:Tak tez moze byc.A moje mialo spory brzuszek.....Ja chce juz rodzic zanim dojdzie do 5 kg:szok::baffled:W nastepnym tyg pojde do gin to was zakasam z waga.
Dzag jak to mozliwe ze w 36 tyg jestes ,skoro masz na 4 sierpnia.A ja na 3 i w 35 dopiero...Masz jeszcze jeden termin?

reklama
Dzag jak to mozliwe ze w 36 tyg jestes ,skoro masz na 4 sierpnia.A ja na 3 i w 35 dopiero...Masz jeszcze jeden termin?
Tak, rodzę na raty :-D. A na poważnie - ten na 4 sierpnia jest według terminu owulacji (bo miałam pochrzanione i nieregularne miesiączki, ale owulacja wiem kiedy była) i według pierwszego USG. A ten drugi suwaczek ustawiłam już według ustalonego terminu cesarki. Ale mam dopiero 35 a nie 36 tygodni.

Wszystkim gratuluję zdrowych bobasów mniejszych lub większych i tak wszystkie będą kochane i nie martwić się na zapas porodami za dużych dzieci bo moją koleżankę już prawie cieli bo 2800 nie umiała wypchnąć a druga 4500 bez najmniejszego problemu urodziła. Wszystko tkwi w głowie więc pozytywne nastawienie i głowa do góry :tak:

u mnie poczecie nie bylo az tak romantyczne.. poprzedzone bylo wieloma latami staran, strata Antka w 22 tyg i wieloma innymi stresujacymi sytuacjami. Natke poczelismy poprzez In vitro, mimo ze niezbyt romantico to uwierzcie uczucie niesamowite wiedzac ze moja mala pchelka wlasnie rosnie sobie w laboratorium i dojrzewa do transferu...ehh wspomnienia. W klinice czeka jeszcze jej dwojka rodzenstwa ;) wrocimy po nich! napewno ;)

a ja dzis po wizycie, przelozono mi termin cc z 7go na 3 go sierpnioa, woo hoo:tak: ciesze sie jak nie wiem, to niby 4 dni wczesniej ale zawsze to 4 dni! glowka mojej corci juz nisko,przygotowuje sie;) wszystko ok.

ja mam bardzo udane życie erotyczne, nawet teraz z brzuchem :rofl2:

Weronika Rzym strzał w dziesiątkę !

Ewa ja też szyjki do końca nie kumam :-p

Juditka nie ważne jak, ważne że będzie z Wami !

Ostatnia edycja:
ewa pewnie masz racje, wkoncu do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic:) tyle ze my z M czesto bo choc minelo kilka lat od kiedy jestesmy razem to dalej jest tak jak na poczatku:-D Najwaniejsze aby kazdy zyl tak jak mu wygodnie i byl szczesliwy;-)
juditka wielki szacunek do Ciebie i Twojego TZ;-) znam pare ktora po 2 latach staran sie poddala, a dla tej kobiety temat dzieci to temat ...tabu:-(
irisson to tak jak ja:-) i cos mi sie wydaje ze do ostatnich dni ciazy tak bedzie:-D

No ja już po wizycie mała nadal ładnie ułozona i waga ok bo 1500 czyli nie zaduzo nie zamało :)
No i termin nadal kolo 24 sierpnia
tylko strasznie morfologia mi spadła na poczatku miałam 13, 6 pozniej 11,5 a teraz 10, 3 a jem nawet wiecej rzeczy z zelazem :szok:

martyna to raczej normalne z tym zelazem, dzidzia teraz duzo zabiera. Ja od ok.5 mca mam niedobor zelaza mimo ze biore witaminy i zelazo w kapsulkach. Ostatnio ginka musiala nawet zmienic mi zelazo na recepte bo tamto nie dawalo rady. Pytalam ginke o diete ale mowila ze w dzisiejszych czasach trudno o pelnowartosciowa diete, bo teraz we wszystkim tyle ,,chemii'':baffled:

Juz po wizycie morfoogia nie najlepsza malo zelaza jem tzn jem go duzo ale widocznie nie przyswaja mi sie za dobrze no i mam anemie jak zwykle ;) mam 10.9 a norma od 13 do 18 wiec tak to wyglada.Dzidzia ustawiona jest juz dobrze czyli glowka do wyjscia. oprocz tego dzisiaj byl straszny pospiech u tej poloznej i opoznienia i zapomnialam sie zapytac dlaczego ze mnie czasem woda wylatuje tam, ma ktos cos takiego? nei jest tego duzo ale leci i nie sadze zebym popuszczala, nie ma to zapachu i jest przezroczyste o konsystencji wody ... ?:no:

reklama
dupadupadupa!!!!
Mała przez ostatnie 3 tygodnie urosła wiecie ile?
200g :-( ma teraz 1961g, w 35 (36) tygodniu.... termin z ostatniego usg 2 sierpnia, z dzisiejszego 14sierpnia (tzn na to i tak nie mam co patrzec bo to nie pokazuje juz teraz kiedy ona sie urodzi...ale tylko tyle jak jest maleńka)...

ale Aia, moja córeczka daje przykład Twojej Marysi - obróciła się, ma połozenie głowkowe, lekarz w ogole nie mogl obczaic czemu tak na chwile ostatnio jej sie zmienilo na miednicowe. powiedzial ze jest tak mocno usadzona w tej pozycji ze nie ma szans na ponowne obrocenie pupą w dół - a wiec żegnaj cesarko! tylko teraz bede musiala rodzic na bank bez znieczulenia :baffled: za nic mnie nie stac na wydanie na ta przyjemnosc 700zł.

udało mi sie też wbić do mojej lekarki prowadzacej, no ale przed usg... w kazdym razie jestem czysta, nie mam zadnych bakterii, wymaz czysty. pocieszyla mnie ze juz mnie tak pewnie bedzie boleć do konca:p i ze jak cos zebym sie nie martwila bo nawet jakbym z jakiegos powodu urodzila za wczesnie to płuca i wszystko jest juz wykształcone.
i na usg wszystkie narzady wygladaja wzorowo, twarz, pecherz itd...

i polozna stwierdzila ze dzis jeszcze jest ostatni dzien 34tyg, tego to ja juz nie obczajam...:baffled:

Do góry