reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
Ewa nic się nie przejmuj tylko odpoczywaj i naprawdę staraj się nie dźwigać. ja wlaśnie mam krwiaka, nawet dwa i to dosyć spore, pocieszające tylko że nie w okolicach dzidzi tylko przy ujściu macicy, aczkolwiek muszę iszczędzać się bardzo. pomimo oszczędzanai i tak mam większe plamienia od wczoraj, pocieszam się tym że brzuch wogóle nie boli. Także Ewa skoro krwiak nie jest dużt i dostalaś duphaston to na pewno będzie dobrze, tylko naprawdę się oszczędzaj i dźwigaj jak najmniej.
i żadnych smutków :cool::cool: pozytywne myślenie to podstawa

JESSSSSSSusie kochany jak ja sie będę tak wszystkimi Waszymi wizytami przejmować to znów będę mieć dziecko z adha :-D:-D:-D
ILONKA wchodziłam tu z gulą w brzuchu ale BARDZO ci gratuluję i strasznie się cieszę. Trzymam kciuki za ten cholerny pierwszy trymestr żeby się skończył wreszcie ;-)
Roszpuna Tobie też gratuluję nie zrobiłaś tak dramatycznej atmosfery jak Ilonka ale też się mocno cieszę :-D:-D
Thinka jeszcze czas na serducho
Ewa na pewno będzie dobrze

ps niedługo założymy wątek ryczących. Ja też dziś ryczałam... na jakiejś reklamie oczywiście:-D

ja się prawie popłakałam jak zobaczyła...śnieg :-D

nie lubie zimy, ale lubie śnieg:)

Ilona i Roszpunka-gratulacje!!!! jak zobaczę swoją fasole to sie chyba rozpłacze, bo jak wsze zdję cia widzę to wzruszona cholernie jestem

Ja idę dziś na 19, mam ogromną nadzieję na serducho. U mnie niemożliwe aby ciąża była młodsza więc mam nadzieję że 6 tydz. 4 d wystarczy.Jak nie to chyba zaryczę całe mieszkanie-tak kocham tego szkraba.
Jeżeli chodzi o płacz to ja w tym jestem mistrzem,na każdym filmie nawet komedii ostatnio ryczę jak bóbr.
Dziewczyny gratuluję pomyślnych pierwszych wizyt, Ilonko obudziłam się w nocy i cyk za telefon na internet jak tam po wizycie.

ilonka - a mówiłam, że to dobry dzień był?!! :-)
roszpunka - graty!

ewa - nie dźwigaj absolutnie, młodego bierz na kolanka a niech nosi tata, przynajamniej do wchłonięcia się krwiaczka, z długich spacerów też raczej zrezygnuj i nie maszeruj po schodach! Będzie dobrze! Duphaston działa cuda :-)

Dziewczynki gratuluje serduszek i pieknych dzidzi!!!! to wszystkim daje nadzieje,ze u nas tez bedzie dobrze!! Ilona super ze tym razem sie udalo. Oby tak dalej!!!

Gebe widze ze wczoraj byl dzien placzu. Ja tez ryczalam bo bolal mnie brzuch a objawy ciazowe zlagodnialy. Dzisiaj sie troche uspokoilam bo wczoraj po kolacji zrobilo mi sie strasznie niedobrze, a dzisiaj brzuch juz nie boli, wiec mam nadzieje ze wszystko ok.

karenm mam nadzieje ze uslyszysz dzisiaj serduszko, bo jutro ja tez bede miala 6t4d i ide na wizyte, wiec jesli u ciebie bedzie widac to mam nadzieje ze u mnie jutro tez.

PĘCHERZYK MA PONAD 23 mm, dzidzi mi nie wymierzył, ale SERDUSZKO PIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRATULACJE!!! Tyle stresu miałaś, ale został wynagrodzony.
Niech dzidziuś rośnie wzorowo! :-)

Roszpunka - gratuluję bijącego serduszka! :-D

Ja muszę jeszcze dwa tygodnie wytrzymać do pierwszej wizyty...
Ale wtedy już na pewno zobaczę bijące serducho mojej kropci. :biggrin2:

reklama
Gratuluję dziewczynkom które zobaczyły swoją kropkę! Wasza radość - moją radością, daje mi większe nadzieje. Dziękuję!!!

Ja również jestem po swojej wizycie serduszkowej. Dokładnie tydzień temu byłam na USG, okazało się że był to 6t5d. Kropka o wielkości 5,1mm, serducho biło. Po początkowych przejściach nawet lekarz stwierdził, że wynik niezły. Tylko oczywiście wypomniał mi że to tylko dzięki temu że mieszkam w PL. Szczerze powiedział mi, że na zachodzie nikt nie przejąłby się moją ciążą. Teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Następna wizyta w styczniu, jak będzie dobrze założą mi kartę ciąży.

Do góry