reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

To wątek wizyty u lekarza? Bo widzę kilka postów o farbowaniu włosów ... i pasuje mi to raczej do co można w ciąży a co jest zakazane. Ale mogę sie mylić. Proponuje tego pilnować bo podczas 9 miesięcy może sie niezły bałagan zrobić na forum.

A odnośnie wizyty to byłam dziś. Tak w sumie nieplanowanie bo zaczęłam plamić w sobotę, zadzwoniłam do doktora i kazał szybko DUPHASTON, więc dziś poszłam po recepte. A lekarz zaproponował że może zobaczymy. I jest piękny maleńki zarodek z ciałkiem żółtym. Dostałam skierowanie na badania i zakaz zbliżeń do 4 stycznia. Bo 4 stycznia kolejna wiztya ;)

reklama
Cornelka dobre :laugh2: A moze to nie bylby zly pomysl, jesli potem przy rachunku stuknie 100% ulgi to warto sprobowac:-p Taki zarcik bo sie mi przypomniala podobna sytuacja co mialam w pierwszej ciazy...
No a ja bylam dzis na pierwszej wizycie u poloznej, ktora to w tym (nie)dostatnim kraju prowadzi ciaze. Krwi mi upuscila od groma na wszelkie badania, jeszcze jakies dodatkowe w zwiazku z wczesniejszym poronieniem, papierow sie napisala od jeszcze wiekszego groma, siuski do analizy wziela, podstawowe pomiary zrobila na miejscu no i stwierdzila ze wszystko poki co wyglada dobrze. Jak przyszlo do okreslenia daty porodu to sie zamotala (lekarz wczesniej tez), bo chyba w uk dziewczyny nie miewaja 55cio- lub 60cio-dniowych cykli;-) Wstepnie wyszlo na 1.08, trzeba poczekac na pierwsze (mam nadzieje dotrwac) usg na dokladna date. Usg biedzie gdzies w polowie stycznia, troche wczesniej jednak niz zwykle, a byloby moze jeszcze wczesniej gdyby nie swieta. No trudno, glowa muru nie przebijesz, to tyle z mojej wizyty. Nic tylko wam zazdroszcze:-(

Dziewczyny, a ja proponuję trzymać się co prawda tematów, ale nie jakoś super-ekstra rygorystycznie. W końcu lekarz też może coś poradzić w sprawie farbowania i to do tego wątku też będzie pasowało ;) Żeby nie było potem, że jedna drugiej pilnuje i "upomina", że się wątku nie trzyma.
To są nasze rozmowy, możemy sobie przecież pozwolić na jakieś dygresje - tak będzie żywiej i naturalniej :)

To taka moja luźna uwaga :) Bo w temacie wizyty u lekarza wypowiem się dopiero jutro :)

Dziewczyny, a ja proponuję trzymać się co prawda tematów, ale nie jakoś super-ekstra rygorystycznie. W końcu lekarz też może coś poradzić w sprawie farbowania i to do tego wątku też będzie pasowało ;) Żeby nie było potem, że jedna drugiej pilnuje i "upomina", że się wątku nie trzyma.
To są nasze rozmowy, możemy sobie przecież pozwolić na jakieś dygresje - tak będzie żywiej i naturalniej :)

To taka moja luźna uwaga :)

No, ale chyba po to te wątki zostały stworzone, żeby trochę oddzielić
poszczególne wiadomości od siebie i łatwiej się w nich poruszać?
Dużo nas jest... tu trzeba pilnować porządku (w sensie każda sama siebie),
żeby się potem szybko połapać w sytuacji.

Ja sobie wyobrażałam, że wątek "wizyta u lekarza" będzie się ściśle odnosić
do przebiegu ciąży (daty, wymiary, badania itd.).

Robi się bałagan i szczerze mówiąc zatraca się sens prowadzenia tych osobnych wątków.

Takie jest moje zdanie. :sorry2:

LeRemi - ja też czekam na pierwsze USG... i nawet żadnych badań nie mam jeszcze zrobionych.
:unsure:

kropcia też tak myśle... ja tez miałam problem z ogarnięciem watków, ale teraz jak juz chcę wam o czymś powiedzieć to odrazu wchodze w odpowiedni watek odruchowo....
tak wiec kochane mamusie byłam dziś u lekarza załozyl mi karte ciaży okkreslił że jest to 5tc5dc widziałam ładny zarodek z ciałkiem żółtym ale na serduszko jeszcze muszę poczekac.... gin powiedział , że moge przyjśc do niego 22 bo mozliwe że już będzie ale ja poczekam do 29 grudnia będę w tedy peniejsza że idę już posłuchac serduszka, bo oczywiscie jestem dobrych mysli....
dostałam mnóstwo gadżetow dla przyszłych mam , rózne CD edukacyjne, kosmetyki i nawet pieluszki :laugh2: no co pod choinke prezencik

Czekam kochanie na Twoje serduszko.....nie śpiesz się ja przecież poczekam....nie znam Cię a juz Cię kocham!

fladra ja chodzę do Eliasa na Kamiennej przyjmuje....szczerze polecam ...fantastycznie wyposażony gabinet....no i oczywiście obsługa...za wizyte zapłaciłam 150 zł w tym miałam usg , cytologię i badanie i co mnie zaskoczylo nastepna wizyta 29 bedzie w cenie tej pierwszej ja myśle że u ciebie tez moze wiecej bylo by widać tylko to o sprzęt się pewnie rozchodzi, a poza tym kazda ciąża jest inna ja 29 będę miała 7tc więc serduszko powinno juz byc

kochane dziś u mnie wizyta ,.........boję sie strasznie, ciągle mam złe przeczucia, nic na to nie mogę poradzić !!:-( a do wieczora jeszcze tyle czasu ehhhhh!!!!!!!!!!!!!! bo dopiero wejde po 18 pewnie do gabinetu !!!!!

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ilona trzymam kciuki
Danuś widzisz tak się bałaś:)) super że ok

U dentysty było ok polecam :tak:

Ja tam się zgadzam z Ewą porządek, porządkiem ale male dygresje nikomu nie zaszkodzą. Bo dojdzie do tego, że będziemy musiały zrobić watek bez komentarza... Jedna drugiej odpisała na to co powiedział jej lekarz " na gorąco" nie ustrzegniemy się tego ;-) jestem na tym forum już trochę i się naoglądałam ;-) ale za porządkiem jestem:-D:-D na razie niektóre są świeże na forum i się uczą dopiero. Bądźmy wyrozumiałe :tak: a

Do góry