reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
dołączam do tych co zęby uporządkowały w drugim trymestrze ;-)
MieMie
Fanka BB :)
Hmmm... ja nic nie słyszałam o wskazanych kontrolach u dentysty. Ostatni raz byłam na leczeniu rok temu w lutym Nie chciałam iść nawet na kontrolę, bo nie wyobrażałam sobie leczenia i borowania bez znieczulenia. A Wy dziewczyny piszecie tu, że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży? Hmmm... strasznie nie lubię dentystów, choć mam sprawdzoną kobitkę, która robi naprawdę dobrze i wytwarza miłą atmosferę w gabinecie...
kakakarolina
MieMie w ciąży dziecko zabiera z Ciebie wapno co szkodzi twoim zębom. Słyszałam o przypadkach dziewczyn, którym ciąża zepsuła bardzo dużo zębów (no i potem karmienie) stąd potrzeba kontroli. Ja znieczulenia nie biorę ale na pewno są specjalne dla ciężarnych.
mala.di
Ja się nawet nigdy nie bałam dentysty, chodziłam grzecznie co pół roku na kontrole, choć akurat jakiś czas przed ciążą to zaniedbałam, a teraz, ze względu na to że tyle wydatków mam na małą, to nie moge sobie pozwolić na pójście do prywatnego gabinetu jak zawsze...a te nfz troche mnie jednak przerażają, kartka z numerem leży koło telefonu tylko jakoś nie ma komu tam zadzwonić, a zbliża się chyba jednak ostatnia chwila...bo w koncu w 9 miesiacu nie pojde
MieMie jest znieczulenie bez adrenaliny, czyli nie dochodzi do obkurczenia naczyń krwionośnych. Chociaż moja dentystka, mówiła, że były badania, że taka ilość jaka jest podana nawet w zwykłym znieczuleniu nie dochodzi nawet do macicy. Mój gin mi kazał iść do dentysty i w kartach ciąży jest nawet rubryka kontrola stomatologiczna.
kakakarolina, ja mam strasznie słabe zęby, a clexane wypłukuje jeszcze wapń i powoduje poheparynową osteoporozę, na szczęście jest to proces odwracalny ale dlatego muszę brać wapń.
kakakarolina, ja mam strasznie słabe zęby, a clexane wypłukuje jeszcze wapń i powoduje poheparynową osteoporozę, na szczęście jest to proces odwracalny ale dlatego muszę brać wapń.
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
ja uwielbiam chodzić do dentysty od dziecka, nigdy nie biorę znieczulenia, nawet do kanałowego i wyrywania :-) :-)
MASOCHISTKA
reklama
mala.di
ja jak byłam mała to co pół roku miałam jakieś borowanie, i też zawsze bez znieczulenia. chodzilam do mamy mojej przyjaciółki która miała śliczny gabinet, wiec moze dlatego sie nie balam. choć nie wiem czy w ogole ktoś bierze znieczulenie do zwykłego leczenia zęba... to mi sie zbedne wydaje, bo to tylko takie nieprzyjemne wibracje. mnie by bardziej przerażało samo znieczulenie.
Boje sie tylko ze w gabinecie na nfz bedzie syf, i w ogole slyszalam ze jakies czarne plomby tam zakładają zamiast białych.. nie wiem, czy to prawda??? mam nadzieje, że nie
Boje sie tylko ze w gabinecie na nfz bedzie syf, i w ogole slyszalam ze jakies czarne plomby tam zakładają zamiast białych.. nie wiem, czy to prawda??? mam nadzieje, że nie