reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Nataszka, na pewno będzie dobrze, bierzesz leki więc na pewno wyciszona została czynność skurczowa macicy. Ja mam wizytę za 10 dni i chociaż nic się nie dzieje to już się stresuję i nie mogę doczekać jednocześnie.:-(

reklama
Hmmm... ja nic nie słyszałam o wskazanych kontrolach u dentysty. Ostatni raz byłam na leczeniu rok temu w lutym :baffled: Nie chciałam iść nawet na kontrolę, bo nie wyobrażałam sobie leczenia i borowania bez znieczulenia. A Wy dziewczyny piszecie tu, że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży? Hmmm... strasznie nie lubię dentystów, choć mam sprawdzoną kobitkę, która robi naprawdę dobrze i wytwarza miłą atmosferę w gabinecie...

MieMie w ciąży dziecko zabiera z Ciebie wapno co szkodzi twoim zębom. Słyszałam o przypadkach dziewczyn, którym ciąża zepsuła bardzo dużo zębów (no i potem karmienie) stąd potrzeba kontroli. Ja znieczulenia nie biorę ale na pewno są specjalne dla ciężarnych.

ja uwielbiam chodzić do dentysty od dziecka, nigdy nie biorę znieczulenia, nawet do kanałowego i wyrywania :-) byłam na kontroli ze dwa miesiące temu, ale wszystko było ok, więc zrobiłam sobie tylko piaskowanie :-)

Ja się nawet nigdy nie bałam dentysty, chodziłam grzecznie co pół roku na kontrole, choć akurat jakiś czas przed ciążą to zaniedbałam, a teraz, ze względu na to że tyle wydatków mam na małą, to nie moge sobie pozwolić na pójście do prywatnego gabinetu jak zawsze...a te nfz troche mnie jednak przerażają, kartka z numerem leży koło telefonu tylko jakoś nie ma komu tam zadzwonić, a zbliża się chyba jednak ostatnia chwila...bo w koncu w 9 miesiacu nie pojde

Hmmm... wobec tego może przymierzę się do drobnej kontroli,choć ja zębów nigdy nie miałam jakoś super mocnych, więc pewnie dowiem się, że coś będzie do borowania :szok:

MieMie jest znieczulenie bez adrenaliny, czyli nie dochodzi do obkurczenia naczyń krwionośnych. Chociaż moja dentystka, mówiła, że były badania, że taka ilość jaka jest podana nawet w zwykłym znieczuleniu nie dochodzi nawet do macicy. Mój gin mi kazał iść do dentysty i w kartach ciąży jest nawet rubryka kontrola stomatologiczna.

kakakarolina, ja mam strasznie słabe zęby, a clexane wypłukuje jeszcze wapń i powoduje poheparynową osteoporozę, na szczęście jest to proces odwracalny ale dlatego muszę brać wapń.

reklama
ja jak byłam mała to co pół roku miałam jakieś borowanie, i też zawsze bez znieczulenia. chodzilam do mamy mojej przyjaciółki która miała śliczny gabinet, wiec moze dlatego sie nie balam. choć nie wiem czy w ogole ktoś bierze znieczulenie do zwykłego leczenia zęba... to mi sie zbedne wydaje, bo to tylko takie nieprzyjemne wibracje. mnie by bardziej przerażało samo znieczulenie.

Boje sie tylko ze w gabinecie na nfz bedzie syf, i w ogole slyszalam ze jakies czarne plomby tam zakładają zamiast białych.. nie wiem, czy to prawda??? mam nadzieje, że nie

Do góry