reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Genetyczne nie są obowiązkowe. Jeśli chcesz – to je robisz. Dopiero w starszym wieku są zalecane. Ale też nie masz obowiązku.

no ok, moze nie sa obowiazkowe w takim sensie ze musisz je zrobić, bo przeciez tak naprawde to my w ogole nie musimy chodzic na kontrole do lekarza, nikt nam nic nie zrobi, do wiezienia nas nie wpakuje, ale no te trzy usg sa refundowane, kazdy lekarz mysle ze da nam na te trzy conajmniej skierowanie... a chyba mało jest mam, które zrezygnowalyby ze zrobienia usg , jesli maja taka mozliwosc i to za darmo:-p

reklama
Odebrałam wyniki moczu i glukozy i wygląda na to że jest wszystko ok:)
Glukoza na czczo - 79 - norma 74-106
Glukoza po 1h - 143 - norma do 180
Glukoza po 2h - 90 - norma do 140

uffff jeszcze lekarz o 17:30 :)

ja dziś maszeruję na wizytę na 17-tą, lekarz knuje coś z moją szyjką, nie chciał mnie chyba ostatnio straszyć ale powiedział, że długość 3,5 cm i żebym przyszła do sprawdzenia za 2 tygodnie (czyli dziś), poczytałam na necie i norma jest od 38 do 42 mm.. zobaczymy.

Milionka,no Ty to masz przyzwoite wyniki glukozy. Przy takich nie stresowałabym się żadnymi ograniczeniami :tak: I widzę, że masz takie same normy, jak u mnie, dzięki temu upewniłam się, że norma po 2h jest do 140. Skoro mam 134,no to wyraźnie wynika, że jednak powinnam bardziej uważać na to, co jem. Ale może to i dobrze. Muszę się jakoś pocieszyć. Zobaczymy, co lekarka powie, wizyta o 17, więc już w sumie niedługo.

Katjusza, z moją szyjką sprawa wygląda tak, że co wizytę ona się jednak skraca. Po ostatniej wizycie okazało się, że długość wynosi prawie 4 cm. Ciekawa jestem,jak to będzie dziś. W ogóle jak moja waga, bo w domu boję się ważyć :-D Ech, jakoś to będzie,nie ma co się stresować zanadto, przynajmniej tak sobie powtarzam.

Hej dziewczyny niedawno wrocilam od poloznej i nie mam za dobrych wiesci, niby serduszko bije bo wyczula to tym sprzetem ale brzuch mam za maly bo tutaj sie mierzy w cm co 2 tygodnie i jest za maly i nie czuje ruchow dziecka i wyslali mnie na 16 dzisiaj do szpitala na badania i sprawdzenie czy maly sie dobrze rozwija:( trzymajcie kciuki prosze:(

MieMie czytałam właśnie, że do 38mm to skracanie się jest w granicach normy, poniżej trzeba je kontrolować i prowadzić spoczynkowy tryb życie, poniżej 2,5 cm zakłada się szwy.

Exotic - bądź dobrej myśli, najważniejsze, że serduszko bije, trzymam kciuki!!

Hej dziewczyny niedawno wrocilam od poloznej i nie mam za dobrych wiesci, niby serduszko bije bo wyczula to tym sprzetem ale brzuch mam za maly bo tutaj sie mierzy w cm co 2 tygodnie i jest za maly i nie czuje ruchow dziecka i wyslali mnie na 16 dzisiaj do szpitala na badania i sprawdzenie czy maly sie dobrze rozwija:( trzymajcie kciuki prosze:(
czekamy Kochanie na wiadomosci, nie przejmuj sie, ja tez mialam brzuch mierzony teraz i wg tych ich tez i pomiarow moja dzidzia bedzie miala 3200przy porodzie, moze dziecko spokojniejsze jest, nie przejmuj sie, zaraz po pracy wejde sprawdzic

Exotic mi lekarka w poniedziałek nie mogła detektorem znaleźć serduszka, bo się młoda pleckami odwróciła, musiała na usg sprawdzić, więc mocno trzymam kciuki za Was, będzie dobrze !

Katjusza ja przy 2,5cm miałam zakładany krążek w pierwszej ciąży, szyjka trzymała do 40 tc bez problemy :tak:

exotic w szpitalu pewnie
tak jeszcze w ogole mysle jak moja polozna dziwnie mierzy tym detektorem serce, uciska w jedno miejsce i kreci w kazda strone :/ dziwnie jakos, ja jezdze detektorem jak mierze i wyrazniej slysze i nie mam problemu
a dziecko dziecku nie jest rowne, jedne sa bardziej ruchliwe, jedne mniej, sa kobiety ktore przeciez nie wiedza nawet ze sa w ciazy, mam nadzieje ze wszystko jest dobrze i zrobia usg i z dzidzia wszystko w porzadku tylko leniuszek :)

dobrze za jest w tym szpitalu na badaniach i nie lekcewaza :)
wejde wieczorem sprawdzic i mysle o Was exotic i trzymam kciuki i jestem dobrej mysli Kochana

reklama
Exotic trzymam kciuki na pewno będzie dobrze. Mój brzuch nic nie urósł od miesiąca i też na pewno bym sie w waszych normach nie znalazła a na usg w poniedziałek też dość długo szukałyśmy serduszka bo plecami młoda była. Bedzie dobrze

Do góry