reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Zuzia Kochana nie denerwuj się:-) a czemu za 6tygodni dopiero masz usg???
ja juz się oswoiłam z chłopcem:-) ale dziewczynki i mąż jeszcze nie i opowiadamy sobie co to będzie!!:-)

TOBIE ŻYCZE BY BYŁA DZIEWCZYNKA!!! BO RÓŻOWE SUKIENECZKI SĄ PRZEŚLICZNE!!!

reklama
Mam jutro kontrolę, bo mało wód mam. Niby w normie, bo norma to 5-20 a ja mam 10... Kazali pić to piłam, 3x częściej w toalecie byłam (czyli ze 300x na dobę) zobaczymy jakie są skutki picia wodki...człowiek nawet nie czuje jak rymuje <lol>:confused:

Ja również dołączam się do gratulacji z okazji ujrzenia zdrowych dzieciaczków i poznania ich płci :-)

K8libby doskonale Cię rozumiem z tym piciem wody i lataniem do kibelka. Od kilku dni założyłam sobie, że będę wypijała całą butlę wody niegazowanej. Piję w ciągu dnia, już bardzo rzadko na wieczór (bo później to już jest koszmar, co 5 minut zwlekam się z łóżka, co ostatnio wcale takie łatwe nie jest), ale i tak co chwilę biegam wtedy do łazienki. Upierdliwa sprawa, ale podobno jest to wskazane, więc i ja staram się tego trzymać :-D

Dziewczynki pomóżcie, byłam dziś na glukozie 75. Mam już wyniki w necie, chyba wszytko ok ale chce poznać Waszą opinie.

glukoza na czczo 4,61 mmol/l (norma na wyniku do 5,83), po 2 h 7, 36 mmol/l (norma na wyniku do 7,8)

Uuuu... 3l to nie przelewki... Ja dziś na bakier z tym piciem, bo kuchnia mnie pochłonęła. Teraz staram się nadrobić zaległości :tak: Dla mnie jak 1.5 l dziennie wypije, to jest sukces, wcześniej b. mało piłam płynów różnorakich.

Klibby ja w poprzedniej ciązy mialam cały czas wody na poziomie 9 i było wszystkoo.k. Teraz nadrabiam i mam 19 i brzuch ogromny.We wtorek mnie zapytano czy tonie bliźniaki;-)
Ja dziś po wizycie i jakoś mam poczucie niejasności.NIby wszytsko lepiej i mogę chodzić, ale lekarka rzuciła hasło;"zaciskamy nogi jeszcze do 30 tygodnia",więc pytma czy cośnie tak,a ona mówi nie, nie.Już sama nie wiem czy to dmuchanie na zimne czy nie chce mi wszystkiego mówić. Następna wizyta za miesiąć i znowu tekst, ale jakby coś to dzwonić.Już sama nie wiem, a może ja z racji zawodu przecuzlona na słowa jestem;-) W każdym razie zwolnienie dokońca ciąży

ja mam AFI 17 i mi mówił gin, że jest to zdrowa norma, mam mierzyć brzuch i sprawdzać czy mi właśnie za dużo nie przyrasta woda :tak:

Domi ja właśnie takich lekarzy nie lubię, albo niech mówi konkret, albo niech się w ogóle nie odzywa... jakies leki bierzesz, czy ogólnie tak stwierdziła, żeby do 30tyg. trzymać?

reklama
Teraz już mam leków nie brać, bo macica się podniosła,szyjka długa, niby otwarta na opuszek palca, ale podobno przy drugiej ciąży to o.k. A mam jakieś zamieszanie w głowie.

Do góry