reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Sempe to teraz musisz meza przechrzcic z "dziurkacza" na jakos inaczej:-D Gratuluje zdrowego chlopczyka i dobrych wynikow!!!!!

Reszta dziewczatek po wizytach tez gratki! Moja nastepna wizyta jakos w polowie maja, nie ma czym sie "jarac" bo to nie usg;-) A skoro juz tu pisze to zapytam bo nie moge znalezc, jak sie nazywa specyfik magnezu czesto przepisywany ciezarowkom, Neomag czy jakos tak? Chodzi mi o magnez + potas.

właśnie ASPARGIN:-D

reklama
Dziewczyny grtaulacje wizyt, sempe Tobie gratulacje chłopaka:tak:

U Nas po czwartkowej wizycie stwierdzone rozwarcie na 1cm- lekarz kazał się nie martwić, ale przyszykować sobie wszystko na wszelki. Do szpitala mnie na razie nie kieruje.
co 2tyg mam przychodzić sprawdzać- chyba ze coś sie będzie dziać mam dzwonić i jechać do jego szpitala. I mój całkowity spokój został zaburzony:-( Odpoczywać, nie szaleć z codziennym życiem. ehhh.
Z Moim Młodym było identycznie- ja w 28 tygodniu ciąży miałam już wszytsko gotowe, torby popakowane i było czekanie, a urodził się po terminie- leki go wstrzymały. Trzymajcie kciuki aby teraz też tak było;-)

nataszka, to nie fajnie:-(, a musisz leżeć czy tylko zwiększyć fenoterol? te skurcze co miałaś spowodowały rozwarcie?, ale jak byłaś w szpitalu, to mówili Ci, że szyjka zamknięta. Skoro Twój lekarz tak mówi, że nie trzeba szpitala, ale nie byłabyś tam spokojniejsza i musiałabyś leżeć, a przy dziecku to wiadomo, że to nie wykonalne.

natasszzka87 - dzielna jesteś dziewczynka, ja po jednym śladzie krwi miałam prawie napad paniki. Trzymam mocno kciuki, żeby dzidzia w środku do konca wytrwała!

nataszka, to nie fajnie:-(, a musisz leżeć czy tylko zwiększyć fenoterol? te skurcze co miałaś spowodowały rozwarcie?, ale jak byłaś w szpitalu, to mówili Ci, że szyjka zamknięta. Skoro Twój lekarz tak mówi, że nie trzeba szpitala, ale nie byłabyś tam spokojniejsza i musiałabyś leżeć, a przy dziecku to wiadomo, że to nie wykonalne.

Fenoterol mam brać 1/2 tabletki co 6 h . Rozwarcie się zrobiło w ciągu tygodnia, przez skurcze właśnie. Wiesz dla mnie szpital jest gorszym rozwiązaniem oczywiście jeśli będę musiała to pójde, świadomość, że musiałabym Młodego dać do jego Ojca i nie widzieć go przez ten czas jest gorsze- mój gin o tym wie i świadomość mojego spokoju jest dla niego też ważna a ja mu ufam.

Będzie dobrze- zacisne nogi i będę leżala z uniesionymi aby nie wychodziła na świat Musi byc dobrze u każdej z Nas.

własnie się dowiedziałam że będzie jednak trzeci SYN!!!!!!!!!!! nie mogę się otrząsnąć
biggrin.gif
mąż nie może uwierzyć, był przekonany ze tylko dziurki robi hihihihi wszystko z dzidziusiem w porządku mimo tych wszystkich stresów, najwidoczniej mam bardzo silny organizm i nic mnie nie powali... wazy 650gr
wyniki mam idealne i 5 ciąże przechodze bez badania na obciążenie glukozą:-p uff

dostałam nospe forte i aspargin mam brać... w góry moge jechać więc jedziemy

Ojej Sempe :)
A poprzednio kilka razy lekarz mówił że dziewczynka będzie prawda?
Aż się zaczęłam martwić że moje dziecko też może nie być dziewczynką :)

Ale oczywiście gratuluję chłopaczka :)

Sempe gratuluję synusia

Nataszka trzymaj się dzielnie i zaciska nogi. Na pewno będzie dobrze! Trzymam &&

Sempe jak to nie miałaś ani razu badania na obciążenie glukozą? bo nie bardzo zrozumiałam. Jak to możliwe?

A ja mam właśnie pytanie: jeśli powiedzmy o 8 rano będę pobierała krew na poziom cukru na czczo, to o której godzinie maksymalnie mogę się np. napić poprzedzającej nocy mleka? Po ilu godzinach od wypicia mleka można stwierdzić, że jest się na czczo?

Marta, mi zawsze tak mówiono 20 ostatnie jedzenie, 22 ostanie picie ale to się tyczy przed operacją. Mój pies idzie w pt na operację na 9 i tak też mi mówił weterynarz. Ale na badania ja jem nawet jabłko o 21, a pije normalnie ale tylko wodę. Zresztą wodę można pić nawet rano to mit, że nie można - nie można innych napojów, ale woda jest nawet wskazana bo w przeciwnym przypadku nie idzie łatwo krew z żyły.

reklama
kurcze a ja choc wizyte mam dopiero za 3 tyg to musze sie chyba jutro wybrac, bo cos mi sie zdaje ze jakas infekcje dostalam... A Wy dziewczyny jak mialyscie infekcje to leczylyscie sie na wlasna reke czy koniecznie do gina szlyscie??

Do góry