reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Gratuluje wszystkim mamuśkom udanych wizyt :-)
ja mam połówkowe w piątek i już nie mogę się doczekać :-) jak zawsze zresztą :-D

reklama
Cześć Mamuśki.
Wczoraj byłam na drugim prenatalnym badaniu i potwierdziło się po raz kolejny, że będzie chłopczyk. Mój już chciał wczoraj opijać ogona.... Dzidzia wymiary ma idealne, serduszko bije 152/min. Wszystko ładnie pokazał, dał się pomierzyć, teraz tylko czekać aż do nas dołączy :-). Pozdrawiam Was kochane i życzę kolejnych udanych wizyt

jukix wielkie gratulacje:-D

Ja wczoraj wróciłam późno tak wyświechtana, że nie miałam siły do nas wpaść i naskrobać relacji nawet...

A więc ku wielkiemu szczęściu naszemu wszystko w jak największym porządku.
Płeć potwierdzona - dziewczynka:-D Teraz już bez najmniejszych "ale", wpisane twardo do karty:tak:
Serducho bije miarowo 157/min, łożysko poza ryzykiem przodowania, szyjka ok, przepływy ok. Średni wiek obliczony z USG 22 w 5 d. Przypuszczalna masa: ok 500 g. Siedzi pupcią do dołu;-) Już wiem co mnie tak w dole brzucha pokopuje - maleńkie kulaski :-D
Jestem szczęśliwa niesamowicie:-D

Nie mam tylko ładnych zdjęć. Mała nie mieści się na ekranie, mam zbliżenia części ciała, ale żadnego portreciku w tym, który mogłabym Wam wkleić. Może następnym razem:tak:

Ostatnia edycja:
U mnie się okazuje, że mimo strachu, same dobre wieści właściwie.... szyjke mam długą na 4cm, zamknięta. brak ryzyka przodowania łożyska, bóle występowały bo pozwalałam sobie na spacery za długie ! no a niektore jak sie okazalo w trakcie robienia usg byly spowodowane kopniakami mojej ślicznej dziewczynki ! waży dokładnie 386g, tętno156, wedlug usg jest z tydzień młodsza a wiec 21tydz. ...napatrzyłam się na nią z pół godziny :) i mam śliczne zdjecia, wkleje do odpowiednego wątku :-)
wczoraj już nie mialam sily na pisanie bo prawie 5 godzin spedzilam w szpitalu, najpierw pobranie krwi, potem czekanie nie wiem ile na izbie przyjęć, w miedzyczasie usg połówkowe, i dalsze czekanie... i wszystko po to by sie dowiedzieć że nic złego sie nie dzieje, lekarke moją prowadzącą spotkalam na korytarzu i powiedziala zebym brala po prostu tą no-spe 3 razy po 2, wiec lekarke z izby juz poprosilam o no-spe forte na recepte, bo to po prostu podwojna dawka w jednej tabletce, a cena taka sama. i dostalam znowu clotrimazolum bo stwierdzila ze nadal infekcja jest...choc troszke w tym mało sensu chyba, bo skonczylam go brac ze 2tyg temu wiec chyba niezbyt pomaga.

w każdym razie mimo że jest dobrze z moją córeczką musze leżeć i leżeć... albo znosić bóle.

Ostatnia edycja:
reklama
jukix gratuluję chłopczyka i pokrzepiającego badania :tak:

Aia i Mala.di gratuluję Wam rosnących dziewczynek i wspaniałych wieści :-)

Wspaniale się o tym czyta i wspólnie z Wami cieszy z tej radości. Mam nadzieję, ze z podobną będę do Was pisała w okolicy 16 kwietnia :-D

Do góry