reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Koko trzymam kciuki żeby "wymiary" się wyrównały, na pewno będzie dobrze, dzieci jak dorośli, każdy inny jest. W 22 tyg jak robiłam usg to z każdej części ciała wychodził inny tydz ciąży. z głowy 18, z brzucha 21 a z kości udowej 23.... a potem się to wyrównało.

za tabletkę z buraka wielkie dzięki bo ja pomimo brania tabsów z żelazem mam ciągle lekką anemię. Muszę zakupić tego buraka, to w aptece dostanę tak?

reklama
Koko ja również trzymam && wyrówna się wszystko :)
Moja mała też na usg II trymestru miała każdą część ciałka w innym tygodniu, najbardziej zastanawiał mnie mega duży brzuszek, ale potem przy kolejnych usg wszystko wracało do normy :) Ciekawe jak teraz w III usg będzie :)

Koko pójdziesz za dwa tygodnie i wszystko będzie już proporcjonalne ;P sama się przekonałam, że nie ma się co na zapas przejmować ;P bo kiedy ja rozpaczałam, że mała się nie obróciła a do tego jest owinięta pępowiną moje dziecko poukładała się tak ja trzeba ;P mi to się wydaje, że maluchy lubią czasem matce trochę rozrywki załatwić :p

Koko spokojnie napewno wszysttko się unormuję :)
też muszę się zapytać o tego buraka w tabletkach.. to bardziej w zielarskim czy w aptece??

Koko, dołaczam do uspokojających:blink: nie martw się bo na kolejnym usg napewno wszystko się wyrówna. Mój Aleks też ostatnio brzuszek miał proporcjonalnie sporo mniejszy od główki. Lekarz tylko o tym wspomniał ale nie rozpatrywał w kategoriach problemu tak więc spokojnie. Już nie wspomnę o kościach udowych bo pomiar wskazywał 3 tygodnie do przodu więc to moje dziecię dopiero niemiarowe. :-p

Koko i ja dołączam się do kciukujących :) na pewno wszystko będzie dobrze.

Ania// moja babcia brała buraka w tabletkach i kupowała go w zielarskim. Wiem, że wyniko faktycznie jej się poprawiły, ale dostała po nim uczulenia :blink:

No my po wizycie:D

Wszystko w porządeczku:D pobrano wymaz na paciorkowca, dostałam skierowanie na 12 sierpnia a Usg:D to będzie 39 tydzien:D Łoooo masakra:D

NIe ma co pisać za wiele bo dziś wizyta kontrolna miałam Usg 3 tyg temu. Ale sprawdził szyjke i wszystko ok.
Dostałam do wypełnienia Plan porodu:D Ale pytania tam są kosmiczne:D:D

Czy życzyła by sobie któraś z pań Muzykę przy porodzie?:D:D:D

reklama
Również trzymam kciuki :-) ja patrząc na wymiary rąk i nóg mojego Franka, stwierdzić bym mogła, że goryla urodzę :-D za każdym razem się to zmienia, więc i pewnie u ciebie też.
Katka, uświadamiasz mi, że to już blisko, coraz bliżej ... ;-)

Do góry