reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
Dzięki dziewczyny :)
Joani ,aiwpa Wam rownież gratuluję :)
Ritta tobie rownież i masz dobre podejście :) ie ma co się stresować za wczasu :) napewno będzie wszystko dobrze :) poprostu będzie kruszynka :)

Ania, Joani super wiadomości :)
Aiwpa trzymam && za wizytę :)
Ja po wynikach ostatnio zaczęłam brać żelazo Dr.Max a po wynikach krwi w szpitalu jak potem patrzyłam na wyniki to żelazo nadal mam niskie, to ja już nic nie wiem, albo mała tak ze mnie ściąga je całe.

shiran ze mnie mały teraz też ściąga strasznie żelazo... pamiętam z Nati po porodzie nie miałam anemi a teraz jeszcze trochę do porodu zostało a ja tyllko kolejne tabletki biorę....

Dzięki dziewczyny.
Krwi przybywa, żelazaa ubywa, ono słabo się wchłania, a u niektórych w szczególności, mimo, że dużo się tego przyjmuje nie tylko w lekach. Muszę poczytać co jeść, żeby się lepiej przyjmowało.

Ja to pamiętam, że przed ciążą miałam dobrą hemoglobinę (chodzę regularnie oddawać krew) może nie miałam bóg wie jak wysokiej ale zawsze się mieściłam w normie, potem w pierwszych miesiącach ciąży zmalała ale jeszcze było w miarę, teraz przed braniem żelaza miałam 11,9 a po zażywaniu żelaza miałam 11,1 także chyba za mało tego żelaza, ale to co ja biorę to tylko jedną dziennie mogę. Ale powiem Wam, że problemów potem w toalecie nie mam, pewnie przez pieczywo to ciemne które jem i więcej warzyw :)

ja po wczorajszej morfologii miałam 9.7.. a to kiepsko...
joani jak coś znajdziesz to daj znać chętnie też popróbuję :) może coś to da :)

Ja miałam 10.2. teraz. Ania, znalazłam, żeby nie pić kawy/herbaty/coli/wina :)-)) a spożywać dużo produktów z wit. C i B, które ułatwiają wchłanianie. No ale ja jem witaminki, które mają te witaminy i nic z tego... mały pewnie wszystko przyswaja i trzeba jeść podwójnie ... ale waga na pewno pójdzie ze zdwojoną siłą w górę...:-D

reklama
Ja jak przestałam jeść mięso (jakieś 12 lat temu) to spadło mi do 4. Pamiętam że pielęgniarka szkolna poradziła mi jeść szczypiorek przed zażyciem tabletki z żelazem i pomogło. Potem się ustabilizowalo i teraz w ciąży też jest ok (a pytałam tylko ten zestaw witamin dla kobiet w ciąży)

Myślę że z żelazem to właśnie jest głównie problem zwchlanianiem... Może jeszcze spróbujcie zmienić rodzaj tabletek, może inne będą się wchłaniać lepiej?

Do góry