reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Wróciłam już dziewczyny :) uporali się mega szybko z badaniami, był tam cały czas lekarz, który mnie kierował do szpitala, wyniki krwi okej także powykluczali co mieli wykluczyć i wypuścili do domku:) Niech małe kurczaki rosną nam szczęśliwie w brzuchach :))) pozdrawiam i dziękuję za wsparcie :)

reklama
Alicja, no widzisz, jak mówiliśmy, przepadaja i wypuszcza spokojną mamusie. Ja już też po wizycie. Lekarz na szczęście zaakceptowany został, też rzeczowy, uprzejmy i kompetentny. Wszystko wtpytal i mialam konferencje telefon. z diabetologiem.Jest nim jego żona... podałam wszystkie pomiary i pani powiedziala, że mam się nie stresować, bo jest wszystko ok. Dietę mogę stosować ale nie muszę drastycznie i raz r sprawdzać, bo takie wartości jakie mam, to sa jak najbardziej ok.Franek został Frankiem i ładnie ciągle siusiaka pokazywal. O tydzien nam poszedł do przodu.Wazy juz 830 gramm. Ciagle sie wiercil jak zwykle, chciał nam gin ppokazac buzię w3d ale buźka caly czas wklejona w łożysko niestety.
To tyle :-)

Ja myśle ze co do płci to sie bardzo zmienia w zależności od pkt widzenia!
Zawsze chciałam syna pierwszego, P tez, a w pierwszej ciazy tak sie nastawilismy, a w drugiej teraz było nam wszystko jedno, byleby było zdrowe a i wszyscy nastawilismy sie ze moze byc dziewczynka ze jak na badaniach lekarz nam powiedział ze wymarzony chłopak to obydwoje z P nie potrafiliśmy sie tym az tak cieszyć ;) hehe najbardziej cieszyliśmy sie ze zdrowe ;)))
Alicja pięknie ze tak szybko !! ;)

Candy musisz się dużo oszczędzać. Dla córeczki :(

Joani ślicznie Franek rośnie. Przy waszych maluchach to moje kluski są malutkie ;)

Ala super, że już po szpitalu :)

Odebralam wyniki testu obciazenia glukoza (75g)
na czczo 78
po 1h 140
po 2h 120

Wydaje mi sie ze ten drugi wynik jest dosc wysoki, na granicy normy. Zastanawiam sie czy juz powinnam unikac slodyczy. Wizyta we wtorek ale moze bradziej zorientowane w temacie cos podpowiedza.

Ja tez mialam 120. Moj gin mowil, ze norma jest do 140.

Joani ale Franek rosnie!!! Gratuluje.

A_nka jak na dwie lokatorki brzucha, to i tak ladnie waza.

Alicja no widzisz. Szybko wrocilas i jestes spokojniejsza.

Candy musisz kogos zaangazowac do pomocy nad mlodym, bo to jeszcze wczesnia, a juz rozwarcie i krotka szyjka. Na prawde uwazaj na siebie.

Ta twoja glukoza jest ok i nie ma co się denerwować- mówię ci to ja- sama spanikowana a jest ok :-D
Hania, twoje są dwie, to się rozkłada podwójnie a i tak są duże :-)

reklama
Candy kochana uważaj na siebie!!! porusz niebo i ziemię żeby znalazł się ktoś kto Ci pomoże...
Joani, ale rośnie ten twój szkrab :-)
Alicja, super, że już w domku i że wszystko ok :-)
Ritta, co do wyników, nic nie podpowiem, ale dziewczyny znają się na tym na pewno więc nie martw się na zapas :-)

Do góry