reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Tu jest artykuł z tymi normami:

Nowe zalecenia kliniczne PTD - Rynek Zdrowia - rynekzdrowia.pl

To zmiany wprowadzone przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne w tym roku. Wyróżniają dwa rodzaje cukrzyc: cukrzycę ciążową i cukrzycę w ciąży. Moja diabetolog powiedziała, że te zmiany dopiero co ukazały się w jakimś biuletynie dla lekarzy diabetologów, a dla ginekologów dopiero się ukażą.

reklama
Bigbi, dzięki :tak:

W takim razie ja będę męczyć o stanowisko w tej sprawie mojej ginekolog i diabetolog obie wizyty mam 16 czerwca więc zobaczymy co mi konkretnego powiedzą na ten temat.

ja po wizycie , kamień spadł z serca:)
mała tzn już chyba nie taka mała waży 1050 g :)
łożysko się podniosło , a szyjka długa 42 mm , rozwarcie u wieloródek może być często tak bywa, ale trzeba kontrolować ,
główką już na dół

Załączniki

• DSC_7465.jpg
    DSC_7465.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_7467.jpg
    DSC_7467.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC_7469.jpg
    DSC_7469.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Candy, ale masz dużą córcię :-) Super :tak:

Amaliee
, faktycznie to jakieś żarty :-( po co my płacimy te składki to ja nie wiem :confused:

Ja ostatnio też zaczęłam się zastanawiać czy, aby we Włoclawku na nfz do jakiegoś gina sie zapisać co by mi te szyjkę kontrolował miedzy wizytami w Bydgoszczy...

Ale nie wiem czy to ma sens skoro wizyty tam mam średnio co 3tygodnie.... A od 32tyg mają być co dwa w szpitalu na ktg.

No widzisz candy, a dziwiłaś się, że mój już duży, twoja po prostu wielka :-)
Ja na twoim miejscu dalej bym się oszczędzała, a że rozwarcie jest "normalne" u wieloródek... hm jakoś nie słyszałam o tym...
No niestety kupę kasy mi z wypłaty zabierają a za wszystko trzeba płacić, żeby było porządnie i bez nerwów, tragedia!

joani wiem wiem bede miala to na uwadze :) a fakt no chyba moj wielkolud narazie prowadzi aż strach sie bać jaki się urodzi;-)

reklama
A jaką datę porodu pokazywało ci usg?mi 04.09. ale na razie nie ma co się przejmować, bo dopiero każdej dzidzi zaczyna tłuszczyk narastać i zobaczymy co będzie później.

Do góry